Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-10-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν και σήμερα το μεταγωγικό ΣΕ-130, που μετέφερε τον

Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλο από την Κύπρο, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, δύο τουλάχιστον Τουρκικά αεροσκάφη ΕΦ-16, προσέγγισαν σε απόσταση ενός μιλίου, το αεροσκάφος στο οποίο βρισκόταν ο κύριος Τσοχατζόπουλος, αλλά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν απξ ελληνικά ΕΦ- 16.

'Αλλα δυο Τουρκικά ΕΦ-16, παρέβησαν σήμερα τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο ΦΙΡ Αθηνών, αλλά αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίστηκαν από Ελληνικά μαχητικά.

Σε δήλωσή του, στο αεροδρόμιο της Σούδας στην Κρήτη, όπου προσγειώθηκε το ΣΕ-130, ο κύριος Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια, που δεν θα περάσει απαρατήρητη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ"


Η 'Αγκυρα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί το μορατόριουμ που ίσχυε για τις πτήσεις πάνω από την Κύπρο, και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι είναι υπεύθυνη για την κατάρρευση της ρυθμίσεως αυτής.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ομέρ Ακμπέλ, ενώ ανάλογες θέσεις είχε αναπτύξει ενωρίτερα και ο Τούρκος Υπουργός Αμύνης, Ισμέτ Σεζγκίν.

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό Υπουργείο Αμύνης, ανακοίνωσε ότι η άσκηση του Τουρκικού στρατού με την επωνυμία "Αποφαστικότητα 97" θα διεξαχθεί μεταξύ της πρώτης και της ογδόης Νοεμβρίου, στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και τη Μεσόγειο και θα ακολουθήσει η άσκηση "Ταύρος 97", μεταξύ της τρίτης και της πέμπτης Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή.

Πηγές του τουρκικού Υπουργείου Αμύνης, δήλωσαν ότι τις ασκήσεις θα παρακολουθήσει ο αρμόδιος Τούρκος Υπουργός, Ισμέτ Σεζγκίν.


Στη Λευκωσία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης, κληθείς να σχολιάσει την νέα Τουρκική πρόκληση, δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος, αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία την αλαζονική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.
Τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, η Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Λένα Βάλεν.

Η κυρία Βάλεν, τόνισε την ευθύνη που έχει η Ευρωπαϊκή 'Ενωση, στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εγκλωβισμένων.

Σε δηλώσεις της ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, τόνισε ακόμη ότι το κυπριακό πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί, τερματίζοντας την τεχνητή και εγκληματική, όπως είπε, διαίρεση του νησιού.

Εξάλλου, αναφερόμενη στο θέμα της Ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τον Δεκέμβριο θα ληφθεί οριστική απόφαση, για έναρξη των διαπραγματεύσεων στις αρχές του '98, ελπίζοντας ότι στις διαπραγματεύσεις θα καταστεί δυνατή η συμπερίληψη και των δύο κοινοτήτων.


Διήμερη Διάσκεψη των προέδρων των Κονοβουλίων των χωρών της νοτιο- ανατολικής Ευρώπης, πραγματοποιείται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολου Κακλαμάνη.

Σε ομιλία του στη διάσκεψη, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, εξήρε το ρόλο που μπορούν να δια-δραματίσουν οι εθνο-συνελεύσεις στην προώθηση της συνεργασίας και της εδραίωσης της ειρήνης, με τον μεταξύ τους διάλογο και τις επαφές τους με το Ευρωκοινοβούλιο.

Στη σύντομη παρέμβασή του για την προσεχή Διάσκεψη Κορυφής, που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Κρήτη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρος Πάγκαλος, έκανε λόγο για το πνεύμα της Κρήτης που διαμορφώνει, όπως είπε, ένα νέο καθεστώς συζήτησης "για αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν".


Εντονες αντιδράσεις προκαλεί σε μερίδα των βουλευτών της Επιτροπής Νομικών της βουλής, το νομο-σχέδιο για αλλαγή του δικαίου της αποδείξεως, από το αγγλο-σαξωνικό σύστημα στο ηπειρωτικό, το οποίο επικρατεί σε όλη την Ευρώπη.

Ο βουλευτής Τάσσος Παπαδόπουλος, υποστήριξε ότι ο συγκερασμός του αγγλο- σαξωνικού και του ευρωπαικού ηπειρωτικού νομικού δικαίου στην Κύπρο, έγινε με τρόπο λανθασμένο.

Εξάλλου, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι το υφιστάμενο σύστημα είναι κατάλοιπο της βρετανικής αποικιο-κρατίας, ενώ το ηπειρωτικό σύστημα εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη χωρίς να υπάρχουν επικρίσεις.


Υπέρ της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιο-δότησης των υπαλλήλων του κρατικού και ημικρατικού τομέα, τάχθηκε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Σε δηλώσεις του, προσερχόμενος το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κύριος Χριστοδούλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε διάλογο με την ΠΑΣΥΔΥ, για επίτευξη συμφωνίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Δεν μπορεί στην Κύπρο η ηλικία συνταξιο-δότησης να είναι το εξηκοστό έτος, όταν ο μέσος όρος ζωής έχει αυξηθεί κατά δέκα περίπου χρόνια, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι πλέον αίτημα των καιρών, η συνταξιο-δότηση των δημοσίων υπαλλήλων σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ο κύριος Χριστοδούλου χαρακτήρισε εξάλλου επίτευγμα της κυβέρνησης Κληρίδη, την μείωση των δαπανών κατά δύο τοις εκατόν.


Διακόσιοι-δύο ασθενείς με σοβαρές κακώσεις στα χέρια και τα δάκτυλα χειρουργήθηκαν, τον τελευταίο χρόνο, από την κλινική πλαστικής χειρουργικής, μικρο-χειρουργικής και εγκαυμάτων στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Πενηντα-ένα από τα περιστατικά αφορούσαν παιδιά με ακρωτηριασμένα δάκτυλα και χέρια.

Σε όλες τις περιπτώσεις έγιναν επιτυχείς επανα-συγκολλήσεις.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής Αλκης Αλκιβιάδης και Γεωργία Κουλέρμου παρουσιάζοντας σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, τα αποτελέσματα των μικρο- χειρουργικών επεμβάσεων, ανέφεραν ότι αυτά είναι άριστα και όλοι οι ασθενείς έχουν επαν-αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα των άκρων.

Εν τω μεταξύ, με θέμα τις κακώσεις άκρας χειρός και τις μεθόδους αποκατάστασης, διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατο-κυρίακο, σεμινάριο με τη συμμετοχή δέκα Ελλαδιτών καθηγητών.


Μια άδεια φορτηγίδα μεταφοράς πετρελαίου και ένα τάγκερ, συγκρούστηκαν στα στενά της Σιγκαπούρης αργά χθές το βράδυ, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή τριών χιλιάδων τόνων πετρελαίου.

Πρόκειται για το υπό Κυπριακής σημαίας πλοίο Εβοϊκός, το οποίο συγκρούστηκε με το πλοίο Γκλόμπαλ νηολογίου Ταιλάνδης.

Από την σύγκρουση των πλοίων δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών των πληρωμάτων τους.

Κανένα από τα δύο πλοία δεν κινδυνεύει να βυθιστεί.


Ανθρώπινα όργανα που ανήκουν σε εγκληματίες οι οποίοι έχουν εκτελεστεί, πωλούν Κινέζοι στρατιωτικοί ιατροί στο εξωτερικό.

Τις πληροφορίες αυτές μετέδωσε το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Οι πελάτες είναι κυρίως Αμερικανοί ασθενείς που χρειάζονται επειγόντως μεταμόσχευση και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μέχρι και τριάντα χιλιάδες δολλάρια, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ανθρώπινο νεφρό.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις με ενδεχόμενο να πέσουν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειο-δυτικές έως βορειο-ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς 3 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 20 στα νότια.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά το απόγευμα μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 29 στα νότια παράλια και στους 27 στα δυτικά.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 34 βαθμοί και η πιο χαμηλή 19, στην Αμμοχώστο και τη Λάρνακα 32 με 20, στη Λεμεσό 32 με 19, στην Κερύνεια και την Πάφο 29 με 18, και τέλος στον Πρόδρομο 25 με 18.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 16 October 1997 - 18:27:17 UTC