Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 97-02-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η Βρετανία προοωθεί πρόταση για αποστολή στην Κύπρο πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης αποτελούμενης απο πέντε χιλιάδες άντρες.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Σάντεη Τάϊμς, η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί σε συνομιλίες στο Λονδίνο, με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στην Ουάσιγκτων, στην πολυεθνική δύναμη θα συμμετάσχει και βρεττανικό απόσπασμα εξακοσίων ανδρών.

Το δημοσίευμα αναφέρει οτι το σχέδιο έχει ηδη συζητηθεί σε συνομιλίες στην Αθήνα και την Αγκυρα.

Αιτία για την έντονη κινητικότητα στο Κυπριακό, σύμφωνα με τον ανταποκριτή, αποτελεί η κλιμακούμενη ένταση και οι αυξανόμενοι φόβοι για μια πολεμική σύρραξη στο νησί.


Η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στην Κύπρο αρχίζει να γίνεται κρίσιμη και εγκυμονεί κινδύνους για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αυτό δήλωσε στην αθηναϊκή εφημερίδα, "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης.

Ο αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης,κάλεσε την διεθνή κοινότητα και ειδικότερα τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλα και την Ευρωπαϊκή Ενωση να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κατάστασης και την επίλυση του προβλήματος, με βάση το διεθνές δίκαιο.

Λυπούμαι, καταλήγει στην δήλωση του ο Γιάννος Κρανιδιώτης, γιατί η προσέγγιση πολλών συμμάχων και εταίρων, εξισώνει τον θύτη με το θύμα.


Κοσμοσυρροή παρατηρείται από το πρωί στην Ιερά Μονή Κύκκου, όπου χιλιάδες πιστών συρρέουν για να προσκυνήσουν την δακρυρροούσα σεπτή εινόνα της Παναγίας της Παραμυθίας.

Η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας η οποία χρονολογείται από το δέκατο έκτο αιώνα μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Κύκκου έπειτα από την καταστροφή του μοναστηριού των Ελικών στην Τσακκίστρα.

Αύριο το πρωϊ στις εννέα θα ανοικτεί δημοσίως το κουτί των εισφορών.

Οπως ανακοίνωσε ο Ηγούμενος Κύκκου Νικηφόρος την περασμένη Κυριακή μετά την παράκληση, το διπλάσιο των εισφορών των πιστών από την ημέρα που άρχισε να δακρυρροεί η εικόνα, θα προσφερθεί στο ταμείο Αμυντικής Θωράκισης.

Λόγω της πυκνής κίνησης που παρατηρείται στους δρόμους Αστρομερίτη-Τροόδους και Πεδουλά- Κύκκου, τόσο η Αστυνομία όσο και η Ιερά Μονή Κύκκου, με ανακοίνωσή τους καλούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Με ενθουσιασμό και μαχητικότητα διεξήχθη και η σημερινή αντικατοχική εκδήλωση, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Τους συγγενείς των αγνοουμένων και τα μέλη του ΠΑΚ συνέδραμαν στο έργο της ενημέρωσης των ξένων περιηγητών, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γυναικών για την άμυνα της Κύπρου, ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκωσίας-Κερύνειας Ιπποκράτης και τα σωματεία των κατεχόμενων χωριών Κάρμι και Αγιος Γεώργιος Κερύνειας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης επέστρεψε τις πρωτες πρωίνες ωρες σήμερα στην Κύπρο,έπειτα από επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ινδία.

Κατα την πολυημερη επισκεψη του στην Ινδία, τον πρόεδρο Κληρίδη συνόδευαν ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης, και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης.

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προέβη σε δηλώσεις.

Σε δηλώσεις λίγο πριν την αναχώρησή του απο την Ινδία, ο προεδρος Κληρίδης ανεφερε ότι η επίσκεψη του, συνέτεινε ώστε να επανα-τονισθούν οι θέσεις της Ινδίας, στο Κυπριακό πρόβλημα.


Πρωτοφανή υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας, διερευνά η Αστυνομία.

Τα ξημερώματα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο Βρετανοί, για διευκόλυνση των ερευνών σχετικά με υπόθεση διάρρηξης εκτελωνιστικού γραφείου και κλοπής συμπληρωμένων εκτελωνιστικών εγγράφων.

Τα έγγραφα αφορούσαν πρωτες ύλες και συνταγές για την κατασκευή φαρμάκων μεγάλων οίκων του εξωτερικού, όπως του Μπάγιερ Γερμανίας και Μπέλλα Μπιάνκα Γαλλίας.

Οι συλληφθέντες Πώλ Γούλιαμ Ηλμπρο σαραντα-επτά ετών και Αντριου Μάικολ Φλάκ πενήντα-τριών ετών, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο Λεμεσού το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης.


Πυρκαγιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο που ανήκει στον αντισυνταγματάρχη Χριστόδουλο Περικλέους, ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο έξω απο την οικία του, στην Λεμεσό.

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή τις πρώτες πρωινές ώρες απο τον ίδιο τον Περικλέους, ο οποίος εκείνη την ώρα επέστρεφε με την σύζυγο του στο σπίτι.

Απο την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές, ύψους τριακοσίων περίπου λιρών.

Το ΤΑΕ διερευνά την υπόθεση.


Αγνωστοι διέρρηξαν χθες βράδυ το αρτοποιείο της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών στη Λεμεσό.

Οι διαρρήκτες αφού παραβίασαν την συρόμενη βόρεια πόρτα του Αρτοποιείου, έκλεψαν από το χρηματοκιβώτιο βάρους τριακοσίων κιλών, το ποσό των χιλιών- τετρακοσίων-ογδοντα-τριών λιρών.


Ο Βρετανός Υπουργός εξωτερικών Μάλκολμ Ρίφκιντ είχε σήμερα συνάντηση στο Χόγκ Κόγκ με τον μελλοντικό διοικητή της περιοχής Τούγκ-Τσί-Ουά, κατά την διάρκεια τη δεύτερης ημέρας της εκεί επίσκεψής του.

Αυτή η συνάντηση αποτελεί κατα πάσα πιθανότητα την τελευταία επίσκεψη Βρετανού αξιωματούχου στην περιοχή προτού αυτή περιέλθει στην δικαιοδοσία της Κίνας στις 30 Ιουνίου 1997.

Η σημερινή συνάντηση του Μάλκολμ Ρίφκιντ με τον μελλοντικό διοικητη του Χόγκ Κόγκ, είναι η πρώτη που πραγματοποιείται.

Πριν την συνάντησή του με τον Κινεζο επίσημο, ο Μάλκολμ Ρίφκιντ συναντηθηκε με τον Βρετανό διοικητή της περιοχής, στο κυβερνητικό μέγαρο.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Παροδικές νεφώσεις ενδέχεται ωστόσο να δώσουν μερικές βροχές στα παράλια. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 9 βαθμούς στα παράλια.

Αύριο παροδικές και πάλι νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μερικές τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 περίπου βαθμούς.

Στην Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 21 βαθμοί και η πιο χαμηλή 7, στην Αμμόχωστο και την Λάρνακα 19 με 9, στην Λεμεσό 19 με 6, στην Κερύνεια και την Πάφο 20 με 10 και στον Πρόδρομο 10 με 4.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 16 February 1997 - 18:27:19 UTC