Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Λόγω βρογχίτιδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ματαίωσε το ταξίδι του για το Δουβλίνο όπου είχε προσκληθεί με την ευκαιρία της συνάντησης Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λόγω της ασθένειας του Προέδρου, διεκόπη στη μέση σήμερα το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και ορίσθη νέα συνεδρία για την Παρασκευή ή την ερχόμενη εβδομάδα.

Οπως δήλωσε μετά τη διακοπή της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το κρυολόγημα του εξελίχθηκε σε βρογχίτιδα και γι' αυτό τα μέλη του σώματος που συνήλθαν κανονικά στο Προεδρικό Μέγαρο, του εισηγήθηκαν να αναβληθεί η συνεδρία λόγω του ότι δεν μπορούσε να μιλήσει κανονικά.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΚΛΗΡΙΔΗΣ)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος μετέβη στο Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια στη Λευκωσία όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις.

Λίγο αργότερα οι θεράποντες ιατροί εξέδωσαν ανακοινωθέν, το οποίο ανέγνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ)


Με διάσκεψη τύπου, η οποία θα δοθεί σε λίγο, ολοκληρώνονται οι επαφές του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για το Κυπριακό, Χαν Σουγκ Τζου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τις επαφές του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών με τον κατοχικό ηγέτη, ανέφερε ότι ο κύριος Χαν δεν μετέφερε στον Πρόεδρο Κληρίδη οποιεσδήποτε ενδείξεις οι οποίες να δημιουργούν αισιοδοξία για αποτελμάτωση του Κυπριακού, ή αλλαγής της στάσης του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο Χαν Σουγκ Τζου αναχωρεί αύριο για την Αθήνα και την Αγκυρα, συνοδευόμενος από τον Γκουστάβ Φαϋσσέλ.


Δεν τίθεται θέμα διακοπής της συγκυβέρνησης παρά τις διαφωνίες για το θέμα της επίσκεψης Ρίφκιντ στα κατεχόμενα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρος Κυπριανού.

Τον κύριο Κυπριανού επισκέφθηκαν σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης σε μια προσπάθεια άρσης των πρόσφατων παρεξηγήσεων.


Οι υπουργοί Αμύνης Ελλάδος και Κύπρου, Ακης Τσοχατζόπουλος και Κώστας Ηλιάδης, ολοκλήρωσαν σήμερα στην Αθήνα τις διήμερες επαφές τους.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν το συντονισμό Ελλάδας και Κύπρου στην προώθηση του αμυντικού σχεδιασμού των δύο χωρών.

Ειδικότερα λήφθηκαν σοβαρές και συγκεκριμένες αποφάσεις που αφορούν τους εξοπλισμούς, την προώθηση των έργων υποδομής για την άμυνα της Κύπρου καθώς και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.


Νέες διαστάσεις προσδίδουν στην στυγερή δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Αταλί, νέα στοιχεία τα οποία δημοσιεύει ο τουρκοκυπριακός τύπος.

Συγκεκριμένα, αφήνεται σαφώς να νοηθεί ότι ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι", ο Αμπτουλάχ Τσατλί, είχε ανάμιξη στη δολοφονία του Αταλί.


Το αδιέξοδο που υπάρχει στη Μέση Εκπαίδευση, επισημοποιήθηκε σήμερα μετά τη συνάντησης της Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρης Αγγελίδου με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

Οι δύο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με δηλώσεις της κυρίας Αγγελίδου, και η σημερινή συνάντηση δεν έφερε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Μετά το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε ο διάλογος Υπουργείου - Καθηγητών, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, η οποία πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, θα συνέλθει για τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

Οπως διαφαίνεται δεν είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο επ' αόριστον αποχής των μαθητών από τις τάξεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εις βάρος τους.


Προς επίλυση οδηγείται το θέμα των νοσηλευτών αφού μετά από συνάντηση που είχε η ΠΑΣΥΔΥ με τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών η διαφορά τροχιοδρομήθηκε προς επίλυση.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου έθεσε χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 10 Ιαννουαρίου προς τους νοσηλευτές και το Υπουργείο Υγείας για να μελετήσουν τρόπους επίλυσης της διαφοράς οι οποίοι θα μεταβιβαστούν για εξέταση στη μικτή επιτροπή προσωπικού.

Οσον αφορά το θέμα της προγραμματισμένης απεργίας για την Παρασκευή, ο κλάδος των νοσηλευτών θα συνέλθει αύριο με την κεντρική επιτροπή της ΠΑΣΥΔΥ για να πάρει τις τελικές αποφάσεις.


Η δημιουργία μόνιμης επιτροπής συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η προοπτική επέκτασης της συνεργασίας στον τομέα της Πολιτικής Αμυνας, ήταν το αντικείμενο των επαφών των Υφυπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Ελλάδος με τον Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη.

Την ελλαδική αντιπροσωπεία αποτελούν οι Υφυπουργοί Λάμπρος Παπαδήμας και Αναστάσιος Μαντέλης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν και σήμερα την επίσημη επίσκεψή τους στην Κύπρο.


Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν από την Γκάνα και ο Αμάρα Εσυ από την Ακτή του Ελεφαντοστούν, έχουν τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αυτό συνάγεται από την χθεσινοβραδυνή ενδεικτική ψηφοφορία των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρόλον ότι και οι δύο υποψηφιότητες, αντιμετώπισαν βέτο, από μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο Ανάν αντιμετώπισε το βέτο της Γαλλίας, ενώ ο Εσυ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με ελαφρές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί κυρίως νότιοι, ασθενείς 2 έως 3 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς.

Αύριο οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα δίδοντας βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 19 βαθμούς στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 19 και η πιο χαμηλή 9, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 20 με 10, στη Λεμεσό 21 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 20 με 10, και τέλος στον Πρόδρομο 11 με 4.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 11 December 1996 - 16:27:13 UTC