Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-12-01

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας θα επιδιώξουν οι Αμερικανοί, στο περιθώριο της διάσκεψης για την ασφάλεια και τη συνεργασία στη Ευρώπη. Οι εργασίες της διάσκεψης, αρχίζουν αύριο στην Λισαβόνα.

Από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, ο απεσταλμένος του ΛΟΓΟΥ Μιχάλης Παυλίδης μεταδίδει.

" ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δικαίωμα αρνησικυρίας στην Τουρκία, τόσο για τη λύση του Κυπριακού, όσο και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρέχουν οι πρόσφατες δηλώσεις Ρίφκιντ.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού των Εξωτερικών.

Μιλώντας στο μνημόσυνο των οκτώ ηρώων της Κοινότητας της Παναγιάς, ο κύριος Κυπριανού επεσήμανε, ότι έχει παρεξηγηθεί από τους Βρετανούς, η στάση ανοχής και καλής θέλησης, που τηρούσαν όλες οι Κυπριακές κυβερνήσεις από την ανεξαρτησία έως σήμερα.

Τόνισε επίσης, ότι ενδεχομένως θα πρέπει να τεθεί ξανά από την πλευρά μας, το θέμα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο.


Την πλήρη ταύτιση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών, Μάλκολμ Ρίφκιντ με τις τουρκικές θέσεις, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.

Ο κύριος Λυσσαρίδης σχολίαζε τις γνωστές δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού, σύμφωνα με τις οποίες συναρτά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με την λύση του κυπριακού.

"Με καταπλήττει η έλλειψη αντίδρασης της κυβέρνησης", είπε ο κύριος Λυσσαρίδης, επικρίνοντάς την για στάση ανοχής απέναντι στις δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού.

Θα έπρεπε, πρόσθεσε ο κύριος Λυσσαρίδης, η κυβέρνηση να προειδοποιήσει τον Μάλκολμ Ρίφκιντ, ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο, είναι άσκοπη, αν δεν μεταβάλει τις θέσεις του.


Η θυσία του Τάσου Ισαάκ, του Σολωμού Σολωμού και του Πέτρου Κακουλλή, δεν θα πάει χαμένη.

Ενισχύει τον πόθο της επιστροφής και τη διάθεση για αγώνα ενάντια στην κατοχή και ανασταίνει το δέντρο της ελευθερίας.

Αυτό τόνισε σήμερα, ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Αντικατοχικού Κινήματος Αρης Χατζηπαναγιώτου, μιλώντας πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων, που διοργανώνει το ΠΑΚ σε συνεργασία με το Σωματείο Δρομέων "Περικλής Δημητρίου", εις μνήμη των τριών ηρωομαρτύρων.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν σκυταλοδρομία με σύνθημα "Τρέχω για την πατρίδα μου - Τρέχω για την τιμή μου".

Η εκκίνηση δόθηκε στις δέκα το πρωί από τους Τάφους των Ηρωομαρτύρων στο Παραλίμνι, μετά την τέλεση Τρισαγίου και κατάθεση στεφάνων.

Η σκυταλοδρομία, πέρασε από διάφορες κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας και θα καταλήξει σε λίγη ώρα στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου θα πραγματοποιηθεί αντικατοχική εκδήλωση.

Εν τω μεταξύ, προσφυγικά σωματεία και οργανώσεις, συνέχισαν και αυτό το Σαββατοκυρίακο, τις εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαφώτισης των ξένων τουριστών, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, για την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο, και τις πρόσφατες θηριωδίες του Αττίλα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Νέοι Ορίζοντες και η Κίνηση των Γυναικών " Ισα Δικαιώματα - Ισες Ευθύνες ".


Η κατάσταση της υγείας του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γιαννάκη Μάτση εξελίσσεται κανονικά, ενώ η δέουσα φαρμακευτική αγωγή,συνεχίζεται με άριστη ανταπόκριση.

Αυτό αναφέρεται σε ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο διανεμήθηκε σήμερα το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν, προστίθεται το γεγονός, ότι ο κύριος Μάτσης άρχισε να κινείται εντός του χώρου του Καρδιολογικού Τμήματος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, δεν επετράπη επισκεπτήριο στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενδεχομένως για να ξεκουραστεί, ενόψει της αυριανής αναχώρησης του για την Βρετανία.


Το νέο πολιτικό σχήμα "Ενωμένοι Δημοκράτες", επισημοποιήθηκε σήμερα με ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο επικύρωσε τη συνένωση του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών με το ΑΔΗΣΟΚ.

Το συνενωτικό συνέδριο, ενέκρινε την πολιτική διακήρυξη που περιέχει τις αρχές και θέσεις του νέου κόμματος.

Κύριοι ομιλητές στο συνέδριο, ήταν ο Πρόεδρος του νέου σχήματος Γιώργος Βασιλείου και ο Πρώτος Αντιπρόεδρος Μιχάλης Παπαπέτρου, οι οποίοι ανέλυσαν τους στόχους και τις θέσεις των Ενωμένων Δημοκρατών, κυρίως όσον αφορά το Κυπριακό.

Ο κύριος Βασιλείου, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να εγκαταλείψει την πολιτική της απραξίας στο Κυπριακό.


Τρείς νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την βόρεια Ελλάδα.

Δύο άτομα, πατέρας και κόρη, πνίγηκαν όταν εκινούντο με αυτοκίνητο, σε επαρχιακή οδό κοντα στην Ξάνθη, η οποία υπέστη καθίζηση, με αποτέλεσμα να πέσουν στο ρήγμα που δημιουργήθηκε.

Σε ορεινή περιοχή της Ξανθης εξάλλου, έχασε τη ζωή του ένα άτομο το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο.

Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη νομαρχία Ξάνθης, αποφασίστηκε όπως οι κάτοικοι των περιοχών που πλήγησαν σοβαρά από την κακοκαιρία, μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.

Κακοκαιρία επικρατεί και στο Αιγαίο όπου πνέουν δυνατοί άνεμοι, 8 μέχρι και 9 μποφώρ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.


Παγκόσμια ημέρα του ΕΙΤΣ σήμερα, η οποία βρίσκει τις διεθνείς στατιστικές με θλιβερούς αριθμούς, για τα θύματα της νόσου.

Συνολικά 22,6 εκατομμύρια άτομα έχουν προσβληθεί από ΕΙΤΣ, με την πλειονότητά τους, 14 εκατομμύρια, να βρίσκονται στην Αφρική.

Κάθε μέρα 8,5 χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων 1000 παιδιά προσβάλλονται από τον ιό.

Το 2000 τα θύματα αναμένεται να ανέλθουν στα 40 εκατομμύρια, ενώ 10 εκατομμύρια θα έχουν πεθάνει.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις κυρίως στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ενώ χαμηλότερες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ, ενώ η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 περίπου βαθμούς στο εσωτερικό, και στους 14 στα παράλια.

Αύριο θα εμφανίζονται και πάλι παροδικές συννεφιές με ενδεχόμενο τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι νοτιοανατολικοί μέτριοι 3 και τοπικά 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 περίπου βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 24 και η πιο χαμηλή 14, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 24 με 15, στην Λεμεσό 22 με 14, στην Κερύνεια και την Πάφο 23 με 17, και τέλος στον Πρόδρομο 10 με 8.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.00 run on Sunday, 1 December 1996 - 12:27:10