Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-10-21

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ενοπλη ληστεία διαπράχθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, έξω από υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού που βρίσκεται στη γωνία Λεωφόρου Ομονοίας και Καμίρου.

Οι ένοπλοι ληστές που παραμόνευαν έξω από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο, βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας BMW χρώματος μαύρου, μέ ξένους αριθμούς κυκλοφορίας.

Υπάλληλος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου, υπέστη επίθεση από τους δύο ένοπλους ληστές οι οποίοι πρόταξαν τα όπλα.

Ο ένας κρατούσε αυτόματο όπλο τύπου Καλασνίκωφ και ο άλλος περίστροφο. Φώναξαν στον υπάλληλο να τους δωσει τα λεφτά, άρπαξαν την τσάντα η οποία περιείχε τριαντα-οκτώ χιλιάδες λίρες σε μετρητά και σαραντα-δύο χιλιάδες σε επιταγές.

Στη συνέχεια, οι δυο ληστές μπήκαν στο αυτοκίνητο και με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατευθύνθηκαν προς το νέο λιμάνι Λεμεσού.

Η αστυνομία εξαπέλυσε άγριο κυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ενώ έρευνες άρχισαν και άνδρες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων.

Γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας που παρακολούθησε τα διαδραματισθέντα έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία.


Η απαγκίστρωση, η μή χρησιμοποίηση ένσφαιρων πυρών και οι κανόνες εμπλοκής, είναι οι τρείς βασικές πτυχές που θα απασχολήσουν τον εκ τους σύνεγγυς στρωτιωτικό διάλογο τους ερχόμενους μήνες.

Μιλώντας ύστερα από πρωινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Γκούσταβ Φαϋσέλ, ανέφερε, ότι ο στρατιωτικός διάλογος έχει ήδη αρχίσει, διευκρινίζοντας ότι σ' αυτόν θα συμμετάσχουν οι στρατιωτικές πλευρές όπως και το 1989.

Από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης ανέφερε, ότι πολύ σύντομα εκπρόσωποι της ΟΥΝΦΙΣΥΠ θα συναντηθούν με επιτελάρχες της Εθνικής Φρουράς, ενώ στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα είναι η μείωση της έντασης στη γραμμή αντιπαράταξης.


Αντικατοχικές εκδηλώσεις, αλλά με σύνεση, συστήνει η κυβέρνηση, αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν ευνοεί τη διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο και είχε ως αποτέλεσμα να μην εισέλθει ούτε ένας τουρίστας στα κατεχόμενα.

Ενημερώνοντας σήμερα τους δημοσιογράφους, ο Γιαννάκης Κασουλίδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν ενθαρρύνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Να σημειώσουμε ότι κοινή διαπίστωση όσων παρευρέθησαν στην εκδήλωση είναι ότι οι τουρίστες, ύστερα από ενημέρωσή τους, οικειοθελώς αρνούντο να εισέλθουν στα κατεχόμενα.


Με νέες μεθόδους θα γίνεται πλέον η διαφωτιστική εκστρατεία στην Ευρώπη.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Μιχαηλίδης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του υπουργείου του.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, τα πράγματα παραμένουν ως έχουν και η εκστρατεία θα διεξάγεται με τη χρήση οίκων δημοσίων σχέσεων.

Παράλληλα, ενισχύεται η διπλωματική αντιπροσώπευση της δημοκρατίας με τέσσερεις νέες πρεσβείες στη Ιρλανδία Πολωνία, Πορτογαλία και στο Λίβανο.

Τέλος, ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι συντομα θα αρχίσει τη λειτουργία του το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, το οποίο θα χρηματοδοτείται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση Ευρώπη όσο και την Κυπριακή Δημοκρατία.


Τεράστιος όγκος εργασίας αναμένει την νομική υπηρεσία του κράτους, η οποία θα κληθεί να εναρμονίσει το δίκαιο της Κύπρου με το Κοινοτικό.

Το πρόβλημα τέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Γενικής Εισαγγελίας.

Ο κύριος Μαρκίδης, ανέφερε ότι αναζητούνται νομικοί, ειδικοί σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου από την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία για να συνδράμουν την Εισαγγελία στο έργο της.

Εξάλλου ο Γενικός Εισαγγελέας, ανέφερε ότι συνεχίζεται η έρευνα για τις καταγγελίες για προμήθειες από αγορές οπλικών συστημάτων.

Τέλος ανέφερε ότι, η Νομική Υπηρεσία μελετά τρόπους ώστε να μπορούν να καταστούν οι ταινίες αποδεικτικά στοιχεία ενώπιον του δικαστηρίου.


Νέα μετασεισμική δόνηση έντασης πέντε βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις εννέα και ένα πρώτο λεπτό το πρωί.

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, η μετασεισμική δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην Πάφο και την Λεμεσό και λιγότερο στη Λευκωσία.

Από το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί, αναφέρει στην ανακοίνωση του το τμήμα, σημειώθηκαν ενενήντα-τρεις μετασεισμικές δονήσεις, οι περισσότερες μικρότερες των τριών βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Οι δονήσεις εντάσσονται στη μετασεισμική δραστηριότητα του σεισμού της ενάτης Οκτωβρίου, η οποία εξελίσσεται ομαλώς και ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.


Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατήλθαν σήμερα οι υπάλληλοι των ταχυδρομικών υπηρεσιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει, σε κάποιες περιοχές, τη διεύθυνση των Ταχυδρομικών Γραφείων σε ιδιώτες.

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ, τόσο ο Κυβερνητικός Εεκπρόσωπος, όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, χαρακτήρισαν την απεργία αδικαιολόγητη, προσθέτοντας ότι αυτό που γίνεται είναι αναβάθμιση κάποιων υπηρεσιών.

Πάντως, αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα μέτρα των ταχυδρομικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιστολές να παραμένουν στα ράφια.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Γεωργίου Χρήστου, 25 ετών από τη Γεροσκήπου και του Μιχάλη Χριστοφή 37 ετών.

Το διάταγμα αφορά την διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την διερευνόμενη υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε χθες ολοσχερώς την μπυραρία Πρινσές.

Η πυρκαγιά προξένησε σοβαρές ζημιές σε δυο άλλα γειτονικά κέντρα αναψυχής και διαμερίσματα.

Η φωτιά τέθηκε κακόβουλα ενώ -αξίζει να σημειωθεί ότι- η μπυραρία ήταν ασφαλισμένη έναντι του ποσού των εξήντα-επτά χιλιάδων λιρών.


Στο Αφγανιστάν, το καθεστώς των φανατικών ισλαμιστών Ταλεμπάν αποδέχθηκε υπο όρους πρόταση για κατάπαυση του πυρός, που απύηθυνε ο Ουζμπέκος πολέμαρχος, στρατηγός Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλεμπάν, η πρόταση του στρατηγού έγινε δεκτή, υπό τον όρο όμως, ότι ταυτόχρονα θα γινει ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Απο την πλευρά της η ανατραπείσα κυβέρνηση του Αφχανιστάν ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία εκεχειρίας με τους Ταλεμπάν αλλά μόνο υπο τον όρο ότι η πρωτεύουσα Καμπούλ θα αποστρατιωτικοποιηθεί.


Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ, πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ζιάκ Σιράκ.

Τον κύριο Σιράκ υποδέκτηκαν ο Πρόεδρος της χώρας Ετζερ Βάιτζμαν και ο Πρωθυπουργός Μπίνιγιαμιν Νετανυάχου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, θα επισκεφθεί και τις αυτόνομες περιοχές της Δυτικής Οχθης, και της Γάζας.


Την κάθοδό του ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λάρνακας, εξήγγειλε σήμερα, ο πρώην Υπουργός Χριστόφορος Χριστοφίδης σε συνέντευξη τύπου.

Ο κύριος Χριστοφίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η πολεοδομία, το κυκλοφοριακό, το λιμάνι και άλλοι τομείς, σημειώνοντας ότι "η μάχη της Λάρνακας" θα πρέπει να δοθεί ενάντια στη γενική κακογουστιά, τη μιζέρια και τη σύγχυση.

Πρόκειται για την τρίτη υποψηφιότητα στο αξίωμα του Δημάρχου, αφού προηγήθηκαν αυτές του Γεώργιου Λυκούργου και του Ξενάκη Κυριακίδη.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε σταδιακα οι νεφωσεις θα αυξηθουν απο τα δυτικα και αργοτερα θα πεσουν τοπικες βροχες και πιθανον να σημειωθουν μεμονωμενες καταιγιδες. Οι ανεμοι θα ειναι μεταβλητοι ασθενεις 3 Μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη μεχρι ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα πεσει γυρω στους 15 βαθμους.

Αυριο οι νεφωσεις θα πυκνωνουν κατα διαστηματα δινοντας τοπικες βροχες και μεμενωμενες καταιγιδες. Οι ανεμοι θα ειναι κυριως νοτιοι ως νοτιοδυτικοι μετριοι 3 εως 4 Μποφορ, αλλα στις περιοχες των καταιγιδων θα ειναι δυνατοι 5 Μποφορ. Η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη μεχρι ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα ανελθει γυρω στους 24 βαθμους.

Σημερα στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 26 βαθμοι και η πιο χαμηλη 15, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 26 με 19, στην Λεμεσο 29 με 16, στην Κερυνεια και την Παφο 25 με 14 και τε λος στον Προδρομο 19 με 12.

Ο κίνδυνος έκρηξης πυρκαγιών είναι


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Monday, 21 October 1996 - 12:27:29