Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 96-08-31

Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα, με θύματα αυτή την φορά δύο Ουκρανούς, πατέρα καί κόρη, σημειώθηκε το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας Λεμεσού.

Νεκροί ειναι ο Καμίσοφ Αλεξάντερ, 33 ετών και η τρίχρονη κόρη του, Αικατερίνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, στο αυτοκίνητο επέβαιναν έξι ατομα, όλοι από την Ουκρανία, εκ των οποίων τα τρία τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλο ένα ελαφρότερα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νέο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Το δυστύχημα, συνέβη στις 12 και τριάντα περίπου το μεσημέρι, στο τεσσαρακοστό δεύτερο χιλιόμετρο, κοντά στο χωριό Σκαρίνου.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, κάτω από συνθήκες που διερευνά η Αστυνομία, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα αυτό, να παρεκκλίνει της πορείας του, να ανατραπεί επανηλειμμένα και στη συνέχεια να πέσει σε χαντάκι και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες , οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, πού ετρεχε μέ ιλιγγιώδη ταχύτητα, εκτινάχθηκαν στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο το θάνατο.


Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και οκτώ νεαροί συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στη Λεμεσό, στην περιοχή των δισκοθηκών, κατά την διάρκεια επεισοδίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις δύο και τριάντα περίπου την αυγή, έξω από δισκοθήκη, δεκάδες νεαροί προκαλούσαν φασαρία και περίπολος της ΜΜΑΔ, μετέβη στην περιοχή για να επιβάλει την τάξη.

Οι νεαροί αντέδρασαν, κτυπώντας και τραυματίζοντας τρεις αστυνομικούς.

Κλήθησαν ενισχύσεις από την Αστυνομία, η οποία συνέλαβε οκτώ νεαρούς, τους οποίους και μετέφερε στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας.

Στην συνέχεια, διακόσιοι περίπου νεαροί συγκεντρώθηκαν έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό και έρριχναν πέτρες και άλλα αντικείμενα, εναντίον του κτιρίου.

Οι προκλήσεις των νεαρών ταραξίων συνεχίστηκαν μέχρι τις πέντε την αυγή, ενώ τραυματίστηκε και άλλος αστυνομικός.

Προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο.

<br > Οι οκτώ νεαροί συλληφθέντες κατηγορήθηκαν και αφέθησαν ελεύθεροι.


Η Κυβερνηση διεψευσε σήμερα πληροφορίες που δημοσιευoνται στην Ισραηλινη εφημεριδα "Τζερούσαλεμ Πόστ" βαση των οποίων, η Κυπρος χρησιμοποιειται ως διαμετακομιστικός σταθμός χημικών όπλων προς την Συρία.

Με δήλωση του στον ΛΟΓΟ ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Γιαννακης Κασούλιδης τόνισε ότι τίποτα απο ολα αυτα δεν εχει αναφερθεί ούτε απο μερους του Ισραήλ ούτε και απο μερους των Ηνωμενων Πολιτείων προς την κυβερνηση.

Η συνεργασια μας με τις Ηνωμενες Πολιτείες καθως και με το Ισραηλ είναι πολύ στενή, προσθεσε ο εκπροσωπος της Κυβερνησης.


Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνης Γεράσιμος Αρσένης φθάνει άυριο στην Κύπρο, για διήμερη επίσκεψη.

Κατά την εδώ παραμονή του, ο κύριος Αρσένης θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα προσφωνήσει, την εναρκτήρια τελετή της συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα.

Αμέσως μετά την άφιξή του, ο κύριος Αρσένης θα μεταβεί στο Παραλίμνι, όπου θα καταθέσει στεφάνια, στους τάφους του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, ενώ θά επισκεφθεί καί τις οικογένιές τους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κύριος Αρσένης καί ο Πρόεδρος Κληρίδης, θα παρευρεθούν στην υποδοχή του αρματαγωγού του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Σάμος", στο λιμάνι της Λεμεσού.

Ο ΛξΓΟΣ, μέ απ'ευθείας συνδέσεις στίς 11 τό πρωί καί στίς 6 τό απόγευμα θά μεταδόσει τόσο τήν αφιξη τού κυρίου Αρσένη καί τήν επίσκεψή του στό <b r>Παραλίμνι, οσο καί τήν τελετή υποδοχής τού "Σάμος".


Τo Κυπριακό δεν πρόκειται να λυθεί ενόσω η Ευρώπη δεν κλείνει τις πόρτες στους Ελληνοκύπριους.

Στον ισχυρισμό αυτό προέβη ο κατοχικός ηγέτης, Ραούφ Ντενκτας, σε συνάντηση που είχε χθες με αντιπροσωπεία της συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων της Τουρκίας, επαναλαμβάνοτας ότι οι ελληνοκύπριοι προσπαθούν να ενωθουν με την Ελλάδα μεσω της Ευρωπαίκής Ενωσης.

Ο Ντενκτας προέβαλε στη συνέχεια τους γελοίους ισχυρισμούς ότι οι Τουρκοκύπριοι υπεστησαν απο τους ελληνοκυπρίους, πολύ χειρότερα απο όσα υπέστησαν οι Μουσουλμάνοι τής Βοσνίας απο του Σερβους.


Κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελέυθεροι, ο Ηλίας Μιχαήλ Παύλου 20 χρόνων και ο Γεώργιος Ανδρεα Γεωργίου επίσης 20 χρόνων, απο τη Λάρνακα σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο στην Πύλα, κατά το οποίο Ελληνοκύπριοι εξύβρισαν τουρκοκυπρίους οι οποίοι αντεδρασαν ρίχνοντας μπουκάλια και καρέκλες.

Οπως ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας χθες, γύρω στις δύο το μεσημέρι τρία ατομα τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο πέρασαν έξω απο το Τουρκοκυπριακό καφενείο της Πύλας και εξύβρισαν τους θαμώνες.

Οι Τουρκοκύπριοι αντεδρασαν και πέταξαν κενά μπουκάλια και πλαστικές καρέκλες εναντίον του αυτοκινήτου.


Σε γραπτή δήλωση του, ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Παναγιώτης Δημητρίου, αναφερει οτι οι δημόσιες δηλώσεις απο το χωρο του ΔΗΣΥ, για το θέμα του ανασχηματισμού έχουν έκδηλα προκαλέσει δυσχέρειες στον πρόεδρο για την άσκηση ή μη άσκηση αυτού του συνταγματικού δικαιώματος.

Η προσπάθεια μονόπλευρου και μάλιστα δημόσιου καταλογισμού της ευθύνης για τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται στο Δημοκρατικό Συναγερμό σε κάποιους υπουργούς, υπογραμμίζει ο κύριος Δημητρίου, δεν βοηθά το κόμμα να έχει το επίπεδο πολιτικής υπευθυνότητας και σοβαρότητας και τον πρωτοποριακό ρόλο που του αρμόζει.


Καταιγισμό πυρών δέχεται απο χθές η κουρδική πόλη Ερμπίλ,στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων, η παράταξη "Πατριωτική Ενωση του Κουρδιστάν",η οποία κατέχει την πόλη απο τον Δεκέμβριο του 1994, δέχεται απο χθές επίθεση απο μεγάλο αριθμό Ιρακινών στρατευμάτων και ανδρών της αντίπαλης παράταξης "Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν".

Τα προάστια της πόλης δέχονται συνεχή βομβαρδισμό,ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων.

Εκπρόσωπος πάντως του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν,ανέφερε πως τα Ιρακινά στρατεύματα δεν έχουν καμία ανάμειξη στην επίθεση κατά της πόλης Ερμπίλ.

Οι κινήσεις των Ιρακινών στρατευμάτων,ανάγκασαν τις Αμερικανικές Δυνάμεις στην περιοχή ,να τεθούν σε επιφυλακή,και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον προειδοποίσε το Ιράκ ,πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο.


Ο πόλεμος στην Τσετσενία, έχει τελειώσει, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Προέδρου Γιέλτσιν στην Τσετσενία,στρατηγός Αλεξάντερ Λέμπεντ, ανακοινώνοντας παράλληλα την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας,με τον στρατιωτικό αρχηγό των Τσετσένων αυτονομιστών, Ασλάν Μασχάντωφ.

Ο κύριος Λέμπετ δήλωσε επίσης οτι εώς την τριακοστη πρωτη, 0κτωβρίου του 2001, θα έχει επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της ανεξαρτησίας στην Δημοκρατία της Τσετσενίας.

Λέμπεντ και Μασχάντωφ,συναντήθηκαν στο Νταγκεστάν και υπέγραψαν κοινή συμφωνία και μια σειρά βασικών αρχών για τις μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες,μεταξύ της Ρωσσίας και των Τσετσένων ανταρτών.


Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, εναντίον δύο Ισραηλινών, για διευκόλυνση των ερευνών σε υπόθεση κατοχής και κυκλοφορίας πλαστών δολαρίων Αμερικής.

Στην κατοχή των δύο Ισραηλινών, βρέθηκαν επτά χιλιάδες εκατόν εξήντα δύο πλαστά δολάρια.

Η Αστυνομία θα διεξάγει έρευνες σε συνεργασία με την ΙΝΤΕΡΠΟΛ, για να διακριβωθεί κατά πόσο, ενέχονται και σε άλλες υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων.


Το Γραφείο Θρησκευτικής Διαφώτισης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καλεί με ανακοίνωσή του, τον Ορθόδοξο λαό να μην συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο Ευαγγελιστής - Θεραπευτής Στηβ Ράϊτερ.

Οι διοργανωτές, των διαφημιζόμενων συγκεντρώσεων και ο Ευαγγελιστής - Θεραπευτής, Στηβ Ράϊτερ, τονίζει η ανακοίνωση, κινούνται από ξένα Αιρετικά Κέντρα και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια του Ευαγγελίου, την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και την ιατρική επιστήμη.


Ολοκληρώνουμε τό δελτίο μας μέ τήν πρόγνωση γιά τόν καιρό.

Απόψε θά εμφανιστεί ομίχλη σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι θά ειναι μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θά παραμείνει ταραγμένη στίς δυτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θά πέσει στούς 19 βαθμούς στό εσωτερικό καί τά δυτικά παράλια καί στούς 23 στά νότια παράλια.

Αυριο, μετά τή διάλυση τής ομίχλης, ο καιρός θά καταστεί παντού αιθριος.

Γύρω στό μεσημέρι ομως θά εμφανιστούν τοπικές νεφώσεις καί ενδέχεται νά πέσουν λίγες βροχές κυρίως στά ορεινά.

Οι άνεμοι θά καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι μέτριοι, 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θά ειναι ταραγμένη στίς δυτικές περιοχές γιά νά καταστεί τό απόγευμα ταραγμένη καί στίς νότιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θά ανέλθει στούς 37 βαθμούς στό εσωτερικό, στούς 33 στά νότια παράλια καί στούς 30 βαθμούς στά δυτικά παράλια.

Σήμερα, η πι ό ψηλή θερμοκρασία ήταν 38 βαθμοί και η πιό χαμηλή 19, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 33 με 23, στη Λεμεσό 33 με 24 στην Κερύνεια και την Πάφο 30 με 19 καισ τον Πρόδρομο 26 με


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v2.00 run on Saturday, 31 August 1996 - 12:05:20