Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-03-23

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυρίες και κύριοι χαίρετε!


Στις είκοσι ανήλθαν οι χώρες -μεταξύ των οποίων και η Κύπρος- οι οποίες απαγόρευσαν την εισαγωγή βοδινού κρέατος και των παραγώγων του από την Βρετανία, μετά την ανακάλυψη επιστημόνων ότι η γνωστή ως "ασθένεια των τρελλών αγελάδων", μπορεί να επιφέρει τον θάνατο στον άνθρωπο. Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κύπρου, βρίσκονται σε συνεργασία με Ειδική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και ενεργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ενωσης. Οι υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ότι ο Κύπριος καταναλωτής είναι προστατευμένος και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Νεο κύκλο επαφών αρχίζει την Τετάρτη στη Λευκωσία, ο συντονιστής της Ιταλικης προεδρίας για το Κυπριακό, Φρεντερίκο Ντι Ρομπέρτο. Οι επαφές Ντι Ρομπέρτο θα πραγματοποιηθούν δύο μόλις μέρες μετά την υποβολή της ενδιάμεσης έκθεσης του για το Κυπριακό, στους Υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Ο Ιταλός Διπλωμάτης εκπρόσωπος της 'Ενωσης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εξωτερικών, ενώ, λόγω της ασθένειας του Ντενκτάς, πιθανό να συναντηθεί με ηγέτες Τουρκοκυπριακών Κομμάτων Ο υπουργος εξωτερικων Αλεκος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το αντικείμενο της επίσκεψης Ντι Ρομπέρτο, εξέφρασε όμως την αποψη ότι με την επίσκεψη του, δείχνει ότι έχει λάβει σοβαρά τους όρους εντολής που του ανατέθηκαν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δέν έχει καμιά ενημέρωση για τα βασικά σημεία της έκθεσης που θα υποβάλει ο κυριος Ντι Ρομπέρτο την Δευτερα στο Συμβούλιο υπουργών της Ενωσης. Εξέφρασε, όμως την εκτίμηση ότι οι θεσεις Ντι Ρομπέρτο εκτιμούνται απο τις διάφορες επαφές που είχε ο Ιταλός Διπλωματης. Εν τω μεταξύ, πενθήμερη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Κυπρο το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντανιέλ Ταρσύς
Υποστήριξη στις θέσεις της Κυπριακής κυβέρνηση στο Κυπριακό και στην πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασαν σήμερα οι πέντε Βρεττανοί βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, μιλώντας ύστερα απο την συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη. Οι Βρεττανοί βουλευτές που πραγματοποιούν από χθες τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συζήτησαν με τον πρόεδρο Κληρίδη το θέμα των αγνοουμένων όπως επίσης και τις συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων. Οι Βρεττανοί βουλευτές αναφέρθηκαν με αποτροπιασμό στις συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων επισημαίνοντας ότι αναφορά στις αθλιες συνθηκες διαβίωσης των εγκλωβισμενων εγινε και από τον Λόρδο Φίνσμπεργκ. Οι πέντε Βρεττανοί βουλευτές συναντήθηκαν στην συνεχεια με τον Υπουργό Εξωτερικών Αλέκο Μιχαηλίδη με τον οποίο συζητησαν κυρίως θεματα που απτονται της ενταξιακης πορείας της Κύπρου και το ρόλο που μπορει να ασκήσει η Ευρωπαϊκή πορεία στην προώθηση λύσης του Κυπριακού. Οι Βρεττανοι βουλευτες συναντήθηκαν επίσης με αρχηγούς ή εκπροσώπως κομμάτων.
Σφοδρές επικρίσεις κατά της ψευδοκυβέρνησης εξαπέλυσε ο ούτω καλούμενος βουλευτής του κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης, Μεχμέτ Εμίν Καραγκίλ, για την επιδρομή στο Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα. Ο Καραγκίλ δήλωσε ότι η επίσημη ανακοίνωση του ψευδοπρωθυπουργού, πέντε μέρες μετά την επιδρομή, δέν πείθει κανένα. Τόνισε επίσης ότι οι δηλώσεις του ψευδοϋπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, σύμφωνα με τις οποίες δέν κλάπηκε τίποτε από την Μονή δύσκολα μπορούν να πείσουν. Εξ'άλλου, ο αρθρογράφος της Γενί Ντουζέν, Κουτλού Αταλί, επικρίνει τη στάση της ψευδοκυβέρνησης και στεγάζει το σχετικό δημοσίευμα υπό το τίτλο "Φτάνουν τα παραμύθια".
Η εθνική παλιγγενεσία, η οποία σηματοδότησε την πορεία του Ελληνισμού, στη νεότερη ιστορία του, συνεχίζει να αποτελεί τηλαυγή φάρο για την επιβίωση και διαιώνιση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Τα κόμματα του τόπου, με ανακοινώσεις και διακηρύξεις τους εξαίρουν το νόημα και τα διδάγματα της εθνεγερσίας. Οι ήρωες του 1821 απέδειξαν την αξία των ιδανικών της φυλής μας και υπέδειξαν ότι η δικαίωση των αγώνων του έθνους προϋποθέτει αποφασιστικότητα και πίστη, αναφέρει στη διακήρυξή του για την επέτειο ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ επισημαίνει ότι η 25η Μαρτίου, αποτελεί τη στιγμή ρήξης του Ελληνισμού με τις ηττοπαθείς αντιλήψεις που τον καθήλωσαν σε ακινησία κατά τη μακρά περίοδο των δουλείας, και καλεί Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία να εγκαταλείψουν την άνευρη και ασταθή στάση και να συστρατευθούν σε μια εκστρατεία διεθνούς διαφώτισης. Σήμερα που η πατρίδα μας διέρχετι κρίσιμες στιγμές, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κόμματος των Φιλελευθέρων, έχουμε χρέος να διδασκόμαστε και ν' αντλούμε δύναμη από το έπος του 1821. Η μακρόχρονη εκκρεμότητα του Κυπριακού επαυξάνει τους κινδύνους οριστικοποίησης της διχοτόμησης, αναφέρει το ΑΔΗΣΟΚ, και επισημαίνει την ανάγκη ανατροπής του σημερινού στάτους κβο και επανένωσης της Κύπρου. Για τους Ελληνες της Κύπρου, τονίζεται στην ανακοίνωση των Νέων Οριζόντων, η επέτειος της εθνεγερσίας πρέπει να είναι μέρα προβληματισμού και αποφάσεων λόγω κυρίως των πιέσεων για επιβολή Διζωνικής -Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που σημαίνει τον οριστικό θρησκευτικό και γεωγραφικό διαχωρισμό της πατρίδας μας και πλήρη επικυριαρχία της Τουρκίας.
'Αρχισε σήμερα στη Λεμεσό το έβδομο Μεσογειακό Αγγειακό - Αγγειοχειρουργικό Συνέδριο, στο οποίο λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι επιστήμονες από 26 χώρες. 'Ενας από τους βασικούς στόχους του Συνεδρίου είναι η ανάλυση όλων των σύγχρονων μεθόδων και δεδομένων αναφορικά με την αρτηριοσκλήρωση. Στο συνέδριο τελεί υπό την προστασία του προέδρου της Δημοκρατίας και την αιγίδα του Υπουργού Υγείας.
Υπό την αιγίδα του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Αλέκου Μαρκίδη, πραγματοποιήθηκε στην Πάφο διήμερο επιστημονικό σεμινάριο των δικηγόρων Λεμεσού και Πάφου. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν εισηγήσεις απο δικαστές και δικηγόρους για θέματα που απασχολούν το νομικό κόσμο και τη δικαιοσύνη.
Τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων της 19ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Πρωταθλήματος πρώτης Κατηγορίας, είναι: Ομόνοια - Νεα Σαλαμίνα. 3-0 Ανόρθωση - Εθνικός Αχνας 2-0 Αρης - Ολυμπιακός 1-2 Παραλίμνι - Απόλλων 0-2 και Ευαγόρας - ΑΛΚΗ. 2-2
Και μιά ματιά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο. Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 17 βαθμοι και η πιο χαμηλη 5, στην Αμμοχωστο, την Λαρνακα και την Λεμεσο 17 με 8, στην Κερυνεια και την Παφο 15 με 12 και τελος στον Προδρομο 3 με 3 υπο το μηδεν. Αποψε παροδικες νεφωσεις, αναμενεται να δωσουν τοπικες βροχες και λιγα χιονια στο Τροοδος. Η θερμοκρασια θα πεσει, τις αυγινες ωρες, στους 5 βαθμους στο εσωτερικο και στους 9 βαθμους στα παραλια. Αυριο ο καιρος θα συνεχισει να ειναι αστατος, με τοπικες βροχες, μεμονωμενες καταιγιδες και λιγα χιονια στο Τροοδος. Η θερμοκρασια θα παραμεινει χαμηλωτερη της κανονικης για την εποχη και θα κυμαινεται γυρω στους 16 βαθμους. Ο αστατος καιρος θα συνεχισει και τη Δευτερα, με τοπικες βροχεςκαι λιγα χιονια στο Τροοδος, ενω τη Τριτη αναμενεται κυριως αιθριος καιρος. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Saturday, 23 March 1996 - 14:18:45