Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-02-18

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Η Κύπρος είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να αμυνθεί, ενώ, με την υλοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος θα καταστεί άτρωτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κύριος Κακλαμάνης, επισκέφθηκε το πρωί, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και ενημερώθηκε από τους επιτελείς του ΓΕΕΦ, για τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού του Δόγματος. Μιλώντας μετά την ενημέρωση του, ο κύριος Κακλαμάνης, επεσήμανε ότι, το έμψυχο υλικό της Εθνικής Φρουράς, βρίσκεται από πλευράς εκπαίδευσης και ηθικού, στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επισκέφθηκε στη συνέχεια το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στην Μαλούντα και ακολούθως αναχώρησε απο την Κύπρο.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πραγματοποίησε σήμερα εκλογικές συνελεύσεις για την ανάδειξη σαρανταεπτά υποψηφίων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα στις επικείμενες εκλογές. Στη Λευκωσία, τις 15 προνομιούχες θεσεις διεκδικούν 23 ατομα, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν χίλιοι τριακόσιοι εκλέκτορες. Στην επαρχία Αμμοχώστου οι υποψήφιοι είναι δώδεκα και θα εκλεγούν εννέα. Στην Λεμεσό, τις οκτώ θέσεις διεκδικούν έντεκα υποψήφιοι, ενώ στην Πάφο και την Κερύνεια τις τρείς θέσεις διεκδικούν έξι υποψήφιοι. Τα σημερινά αποτελέσματα θα επικυρωθούν από το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, την ερχόμενη Τετάρτη.
Η δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, όπως συζητείται να εφαρμοστεί στην Κύπρο, θα έχει αρνητικές συνέπειες, τόσο στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου, όσο και στο εσωτερικό συνταγματικό πλαίσιο. Την θέση αυτή εξέφρασε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος "Νέοι Ορίζοντες", Νίκος Κουτσού, μιλώντας στη σημερινή ιδρυτική του συνέλευση. Ο κύριος Κουτσού υπογράμμισε ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι άκαμπτο, πολύπλοκο και εύθραστο σύστημα, το οποίο είναι εμπόδιο σε εκσυγχρονιστικές τάσεις και σε εσωτερικές αλλαγές, που είναι καθοριστικός όρος επιβίωσης ενός κράτους. Στόχος του νέου κόμματος, τόνισε, δεν είναι να διαφοροποιήσει τα δεδομένα της εισβολής αλλά να τα ανατρέψει. Εκτός από τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής, η ιδρυτική συνέλευση εξέλεξε επίσης Γενικό Γραμματέα τον Στέλιο Αμερικάνο καθώς και επταμελές εκτελεστικό γραφείο και τρείς ειδικούς συμβούλους του εκτελεστικού γραφείου.
Το προσφυγικό σωματείο "Ελεύθερο Παλαίκυθρο" τέλεσε σήμερα στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ακρόπολης το Εθνικό Μνημόσυνο του ιερέως της κοινότητας Παπαγεώργιου Αθανασίου, ο οποίος κατακρεουργήθηκε απο τους Τούρκους, το 1974 όταν πήγε να λειτουργήσει την εκκλησία του χωριού του. Του μνημοσύνου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος κάλεσε όλους να προσευχηθούν για την ελευθερία του νησιού μας. Κατα τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ο Μακαριότατος χειροτόνησε σε διάκονο τον απόφοιτο της ιερατικης σχολής " Απόστολος Βαρνάβας " Μηνά Θεοδούλου.
Με δύο αγώνες ολοκληρώθηκε η δέκατη έκτη αγωνιστική του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Λόμπαρντ Νάτγουέστ. Τα αποτελέσματα είναι: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-2 Αραδίππου - ΑΠΟΕΛ 0-4
Και μιά ματιά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο. Στην Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 17 βαθμοι και η πιο χαμηλη 5, στην Αμμοχωστο και την Λαρνακα 19 με 8, στην Λεμεσο η θερμοκρασια δεν καταμετρηθηκε, στην Κερυνεια και την Παφο 18 με 8 και τελος στον Προδρομο 5 με 1. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στις παράλιες όμως περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις και δυνατόν να πέσουν λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 8 στα παράλια. Αύριο οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σταδιακά και θα πέσουν τοπικές βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ραγδαίες, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ το πρωϊ και μέτριοι, 4 μποφόρ το απόγευμα. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανεβεί στους 17 περίπου βαθμούς. Την Τριτη και την Τεταρτη ο καιρος θα ειναι κυριως αιθριος. Η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη ανοδο.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Sunday, 18 February 1996 - 14:18:22