Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 96-01-22

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>


Απεβίωσε χθές Κυριακή στις 11:30 το βράδυ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Χρύσανθος.

Η κηδεία του αειμνήστου Ιεράρχη θα τελεσθεί αύριο στις 11:00 το πρωϊ στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου γεωργίου Ευρύχου.

Της κηδείας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος.

Εν τω μεταξύ, σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται απο το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Ευρύχου, το σκήνωμα του Αειμνηστου Μητροπολίτη.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ελεύθερο Μόρφου, αναφέρει ότι οι κάτοικοι της κατεχόμενης κωμόπολης πληροφορήθηκαν με βαθιά οδύνη τον αδόκητο θάνατο του Μητροπολίτη.

Ο αείμνηστος Ιεράρχης, αναφέρει η ανακοίνωση, υπήρξε φλογερός αγωνιστής της ελευθερίας και άκαμπτος ιδεαλιστής, αλλά και πόλος ενότητας των Μορφιτών.


Γρήγορους ρυθμούς, υπευθυνότητα και σοβαρότητα στην λήψη αποφάσεων απαιτεί απο τους υπουργούς του, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλαδος, Κώστας Σημίτης.

Αυτή η κυβέρνηση, τόνισε σε δηλώσεις του μετα τη συνεδρία του πρωτου υπουργικου συμβουλιου, δεν έχει την πολυτέλεια των αναβολών.Η χώρα δε μπορεί να περιμένει, γι αυτό επεσήμανε, απαιτούνται λύσεις τομές.

Ο κύριος Σημίτης, προσδιόρισε την επόμενη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου για την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέρα ιδιαίτερα σημαντική αφού θα παρουσιαστούν στη Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνη.

Η ορκομωσία του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου έγινε σήμερα στις δώδεκα το μεσημερι ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλαδος Σεραφείμ.


Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει στενότατη συνεργασία με την νέα Ελληνική Κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης.

Ο κύριος Κασουλίδης τόνισε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση προσδοκά και είναι σίγουρη, ότι θα έχει εγκάρδια και στενότατη συνεργασία με την κυβέρνηση Σημίτη.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης γιατί στα δύο σημαντικά υπουργεία, Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, που έχουν σχέση με την Κύπρο, έχουν ανατεθεί σε άτομα που γνωρίζουν καλά το Κυπριακό πρόβλημα.

Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης, για την εως τωρα συνεργασία, συμπαράσταση και βοήθεια του τέως Υπουργου Εξωτερικών Καρολου Παπούλια.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είχε το μεσημέρι συνάντηση με τις δύο επιτροπές συγγενών Αγνοουμένων.

Στην συνάντηση, η οποία κράτησε μία περίπου ώρα, ο πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε τις δύο επιτροπές για τις τελευταίες εξελίξες στο θέμα των Αγνοουμένων.

Τόσο ο πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Γιάννης Σεργίδης όσο και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οικονόμος Χριστόφορος χαρακτήρισαν τη συνάντηση χρήσιμη και εποικοδομητική και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα.


Με οκτώ ψήφους υπέρ και δύο εναντίον, η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απέρριψε, σήμερα το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη, όπως του δωθεί άδεια για περαιτέρω ακρόαση στην υπόθεση του Γεώργιου Μαυρογένη, ο οποίος ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο εκλογικός νόμος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεώργιο Πική, το αίτημα απερρίφθη λόγω του ότι μετά την επιφυλαχθείσα απόφαση δεν έχουν προκύψει νέα στοιχεία που να δικαιολογούν επανεξέταση της υπόθεσης, διότι το επίδικο θέμα προσδιορίστηκε εξ'αρχής με μεγαλη ακρίβεια.


Μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες βράδυ στην περιοχή "Σοπάζ" στη Λευκωσία, κατέστρεψε δύο πτέρυγες της εταιρίας "Οικο-αγορά".

Η πρώτη πτέρυγα στέγαζε τα γραφεία της εταιρείας και η δεύτερη εχρησιμοποιήτο ώς αποθήκη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία εξετάζουν τις εγκαταστάσεις, για να διαπιστώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η είδηση σκορπισε τρόμο στους λιγοστούς περιοίκους, της ακριτικής περιοχής, λογω του μεγάλου αριθμού φυάλων υγραερίου που ηταν αποθηκευμένες στους χωρους, του εργοστασίου Σαζείδη, στο οποίο στεγάζεται και η εν λόγω εταιρεία.


'Υστερα από πληροφορίες, η Αστυνομία Λεμεσού βρήκε σε δύο περιοχές, επτά κιλά δυναμίτιδας και μία χειροβομβίδα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Αρχηγείο για έρευνα και άλλες επιστημομικές εξετάσεις.

Τρία κιλά δυναμίτιδας βρέθηκαν την Παρασκευή σε περιοχή του χωριού Μονή και τα υπόλοιπα τέσσερα κιλά και η χειροβομβίδα χθές, κάτρω από γεφύρι του χωριού Υψωνας.

Χθές το πρωϊ εξ'άλλου, άνδρες του ΤΑΕ βρήκαν σε κρύπτη στην περιοχή Ποταμού Λιοπετρίου δέσμη δυναμίτιδας τυλιγμένη σε χαρτί.


Σε δύο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν απο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας οι τέσσερεις Ιρανοί οι οποίοι παραδέκτηκαν ότι διέρρηξαν το χρυσοχοείο του Ανδρέα Κλεάνθους στη Λευκωσία και έκλεψαν απο αυτό χρυσαφικά αξίας 75 χιλιάδων λιρών.

Απαγγέλοντας τις κατηγορίες ο Επαρχιακός Δικαστής κύριος Παμπαλλής είπε ότι θεωρεί το αδίκημα άκρως σοβαρό αφού οι κατηγορούμενοι αντί να σεβαστούν τη χώρα που τους προσέφερε εργασία για να εξασφαλίσουν το προς το ζειν, προέβησαν σε διάρρηξη.

Ο λόγος που τους επέβαλε ποινή μόνο δύο ετών φυλάκισης, είπε, ήταν το γεγονός ότι δεν έχουν προηγούμενα καθώς και το ότι επέστρεψαν τα κλοπιμαία.


Οι Υπουργοί εξωτερικών της Ισπανίας της Ιρλανδίας και της Ιταλίας συζήτησαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ, με τον Γιάσερ Αράφατ, τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως επίσης και την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Σουζάνα Ανιέλι διαβεβαίωσε τον κύριο Αράφατ ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προτίθεται να συμβάλει δυναμικά στην ανοικοδόμηση των αυτόνομων περιοχών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών ο Γιασέρ Αραφάτ εξασφάλισε ποσοστό 88,1% των ψήφων, ενώ η μοναδική ανθυποψήφιος του Σαμίχα Χαλίλ, ποσοστό 9,3%.


Και μιά ματιά στις ακιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Στην οροσειρά του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Τις αυγινές ώρες η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 6 στα παράλια.

Αύριο θα υπάρχουν εναλλασσόμενες περίοδοι αίθριου καιρού με συννεφιά και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές, ενώ στο Τρόοδος ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα τραπούν σταδιακά σε δυτικούς ώς βορειοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 16 στα παράλια.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Monday, 22 January 1996 - 11:40:05