Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-30

Logos (ELOT 928) Directory

From: Panayiotis Zaphiris <pzaphiri@Glue.umd.edu>


Εντονη κινητικοτητα αναμενεται να παρατηρηθει στο Κυπριακο τον Ιανουαριο, με την εκδηλωση των παραλληλων πρωτοβουλιων Ευρωπαικης Ενωσης και Ηνωμενων Πολιτειων και την επισκεψη αντιπροσωπειας της Κινας.

Ο κυκλος επαφων των μονιμων μελων του Συμβουλιου Ασφαλειας στην Κυπρο, με σκοπο την ωθηση μιας νεας κινητικοτητας στο Κυπριακο, ολοκληρωνεται με την επισκεψη στην Κυπρο της Κινεζικης αντιπροσωπειας, που θα πραγματοποιηθει στις 3 Ιανουαριου.

Την επομενη, τεσσερις ημερες μετα την αναληψη της προεδριας της Ευρωπαικης Ενωσης απο την Ιταλια, ο Υφυπουργος Εξωτερικων της χωρας, Εμανουελ Σκαμακα, θα πραγματοποιησει περιοδεια σε Λευκωσια, Αθηνα και Αγκυρα.

Την περιοδεια ανακοινωσε η Υπουργος Εξωτερικων της Ιταλιας, Σουζανα Ανιελι, τονιζοντας οτι αποτελει το πρωτο βημα, στην κατευθυνση εξευρεσης συμφωνιας για τους ορους αναμιξης της Ευρωπαικης Ενωσης, στις προσπαθειες για λυση του προβληματος.

Στο πλαισιο αυτο, οπως εχει ηδη γνωσθει, προκειται να διορισθει απο την Ευρωπαικη Ενωση ειδικος συντονιστης.

Ενοψει των πρωτοβουλιων αυτων, ο Προεδρος Κληριδης, επανελαβε σημερα, οτι θα πρεπει να υπαρξει συλλογικη αντιμετωπιση των βασικων πτυχων του Κυπριακου.

Εξαλλου, απαντωντας σε σχετικη ερωτηση ο Προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας, ειπε οτι δεν πρεπει να δοθει μεγαλη σημασια στην διακηρυξη που εξεδωσε η Αγκυρα, μετα τις συνομιλιες Ντεμιρελ-Ντενκτας.

Το θεμα σημειωσε, ειναι τι θα πουν στις κατ'ιδιαν συναντησεις, που θα εχουν με τον Ριτσιαρτ Χολμπρουκ και με τον Εκπροσωπο της Ευρωπαικης Ενωσης.


Στην Ιταλια, ο Πρωθυπουργος Λαμπερτο Ντινι, υπεβαλε σημερα την παραιτηση της κυβερνησης του, η οποια δεν εγινε αποδεχτη.

Η παραιτηση αλλα και η αρνηση αποδοχης της, ηταν αναμενομενες εξελιξεις και δεν προκαλεσαν εκπληξη, αφου προκειται περισσοτερο για συνταγματικη διαδικασια, παρα για πολιτικη ενεργεια.

Παραιτουμενος, ο Πρωθυπουργος της Ιταλιας, διδει αυτοματα στο κοινοβουλιο την ευκαιρια να αποφασισει, εαν θα προκηρυχθουν εκλογες, η εαν θα πρεπει να επιδιωχθει ο σχηματισμος νεας κυβερνησης συνασπισμου.


Οι τριημερες συνομιλιες Ισραηλ - Συριας στο Μερηλαντ των Ηνωμενων Πολιτειων, ολοκληρωθηκαν, χωρις να ανακοινωθει ο,τιδηποτε -επισημως- για το αποτελεσμα τους.

Ωστοσο, ο επικεφαλης της διαπραγματευτικης ομαδας του Ισραηλ στις επαφες, δηλωσε οτι επιτευχθηκε προοδος και εξεφρασε συγκρατημενη αισιοδοξια για την μελλοντικη εκβαση του διαλογου.

Ο Ισραηλινος διαπραγματευτης, απεφυγε, ωστοσο, να υπεισελθει σε οποιεσδηποτε λεπτομερειες, τονιζοντας οτι οι συνομιλιες θα επαναλειφθουν στις τρεις Ιανουαριου.


Εξαιρετικα καλη, χαρακτηριζεται απο σημερινο ιατρικο ανακοινωθεν του Νοσοκομειου Μπρομτον του Λονδινου, η πορεια της υγειας του τεως Υπουργου Οικονομικων, Φαιδρου Οικονομιδη, στον οποιο εγινε προχθες το βραδυ μεταμοσχευση καρδιας.

Το ιατρικο ανακοινωθεν, αναφερει επισης οτι απο χθες βραδυ, ο κυριος Οικονομιδης αναπνεει χωρις τη βοηθεια αναπνευστηρα.

Ο Φαιδρος Οικονομιδης, εξακολουθει να παρακολουθειται απο ομαδα ιατρων ολων των ειδικοτητων και, οπως δηλωσε η εκπροσωπος του Νοσοκομειου, κυρια Σλεητ, δεν ειναι ακομη γνωστο ποσο χρονο θα παραμεινει στην Μοναδα Εντατικης Παρακολουθησης.


Σε νεες ιατρικες εξετασεις υποβαλλεται σημερα ο Πρωθυπουργος Ανδρεας Παπανδρεου, προκειμενου οι ιατροι του να διαπιστωσουν τα αιτια στα οποια οφειλεται η μη ανακαμψη της υγειας του.

Για τις εξετασεις χρησιμοποιειται και αξονικος τομογραφος, ο οποιος εχει μεταφερθει ειδικα για την περιπτωση απο Νοσοκομειο της Ολλανδιας.

Εν τω μεταξυ, το μεσημβρινο ιατρικο δελτιο απο το Ωνασειο χαρακτηριζει την κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου σταθεροποιημενη.

Κατα το τελευταιο εικοσιτετραωρο, αναφερει το ανακοινωθεν, δεν παρατηρηθηκαν ουσιωδεις μεταβολες στην αναπνευστικη η τη νεφρικη λειτουργια, που εξακολουθουν να υποστηριζονται περιοδικως απο μηχανικα μεσα.


Την καθιερωμενη βασιλοπιττα, εκοψε σημερα ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος για το προσωπικο της Ιερας Αρχιεπισκοπης Κυπρου, απευθυνοντας παραινεσεις και πολλες ευχες.

Αναμεσα τους, την πιο γλυκεια ευχη - οπως την χαρακτηρισε ο Μακαριωτατος- να αξιωθουμε στο νεο ετος να δουμε την απελευθερωση της γης μας.

Εκ μερους του προσωπικου, προσφωνησε τον Μακαριωτατο, ο Θεοφιλεστατος Χορεπισκοπος Σαλαμινος Βαρναβας, ο οποιος του ευχηθηκε μακροημερευση.

Απαντωντας, ο Μακαριωτατος, ευχαριστησε το προσωπικο για την προσφορα του στο εργο που επιτελει η Ιερα Αρχιεπισκοπη Κυπρου και ευχηθηκε σε ολους προσωπικη οικογενειακη ευτυχια και ευοδωση.


Μαζι με τους φανταρους της Ελληνικης Δυναμης Κυπρου, που υπηρετουν στην Κυπρο, βρεθηκε ο Λογος σημερα το πρωι, δινοντας τους την ευκαιρια να στειλουν, σε ζωντανη συνδεση με την Ελληνικη Ραδιοτηλεοραση Τρια, εορταστικα μηνυματα στους δικους τους ανθρωπους.

Καλο νεο ετος, ευχηθηκαν. Του χρονου τα Χριστουγεννα και την πρωτοχρονια μαζι με την οικογενεια μας.

Εδω στην Κυπρο περναμε καλα, οι Κυπριοι μας αγαπανε, ευχομαστε το 1996 η Κυπρος να ελευθερωθει απο τους Τουρκους.

Το προγραμμα μεταδιδοταν ραδιοφωνικα απο την ΕΡΤ και ταυτοχρονα σ'ολο τον αποδημο ελληνισμο.


Με ενα πρωτοτυπο τροπο εφθασε ο Αγιος Βασιλης, στην εκδηλωση των Γιατρων του Κοσμου "μερα χαρας για τα παιδια" η οποια ειχε το συνθημα, να ξανακτισουμε το νοσοκομειο στο Νακορνο Καραμπαχ.

Τον ταλαιπωρημενο Αγιο Βασιλη, ο οποιος ειχε τραυματιστει στην Αρμενια χθες, μετεφερε στον χωρο της εκδηλωσης, στο προαυλιο του Ιντερκολειτς, ασθενοφορο του νοσοκομειου Λευκωσιας.

Στο χωρο της εκδηλωσης ηταν παροντες και οι γιατροι του κοσμου, οι οποιοι θα αναλαβουν και την αποστολη του υλικου, στο παιδιατρικο νοσοκομειο της Στεπανακεπ.

Η ολη εκδηλωση περιελαμβανε παιγνιδια και τραγουδια και σ'αυτη συμμετειχαν φοιτητες της νοσηλευτικης σχολης και προσκοποι.


Η Λαικη Αγορα της Λαρνακας η οποια λειτουργουσε για εξηντα συνεχη χρονια, εκλεισε σημερα τις πυλες της για παντα.

Το κτιριο ειχε κηρυχθει ετοιμορροπο και το κλεισιμο αποφασισε το Δημοτικο Συμβουλιο Λαρνακας.

Οι καταστηματαρχες ηδη εχουν μετακινηθει, ενω οι φθαρτοπωλες θα μεταστεγαστουν προσωρινα στην αγορα χονδρικης πωλησεως.

Στη θεση της παλιας αγορας θα ανεγερθει νεο κτιριο το οποιο αναμενεται να ετοιμο σε δεκαοκτω μηνες.


Παραναλωμα του πυρος ηταν το αυτοκινητο του Μαριου Αντωνιου Τερεζιδη, το οποιο βρεθηκε σε χανδακι στον δρομο Πυργων - Ψευδα.

Εμπειρογνωμονες της Αστυνομιας και της πυροσβεστικης εξεταζουν κατα ποσον η φωτια, που πιστευεται οτι εκδηλωθηκε στη μια και τριαντα τα ξημερωματα, τεθηκε κακοβουλα η οχι.

Ο Τερεζιδης, ο οποιος στο παρελθον απασχολησε πολλες φορες την Υπηρεσια Διωξεως Ναρκωτικων, ανεφερε οτι το αυτοκινητο του κλαπηκε απο αγνωστους χθες βραδυ, γεγονος το οποιο δεν καταγγελθηκε στην Αστυνομια.

Το αυτοκινητο ειναι ασφαλισμενο εναντι πυρος.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Sunday, 31 December 1995 - 10:19:23