Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-23

Logos Directory

From: Panayiotis Zaphiris <pzaphiri@Glue.umd.edu>

Κυριες και κυριοι χαιρετε,
Ιδεες που αποσκοπουν στην αποτελεσματικοτερη αντιμετωπιση της εξαρσης του εκληματος, παρουσιασε σημερα, στην συσκεψη των Αρχηγων και εκπροσωπων των πολιτικων κομματων, υπο τον Προεδρο της Δημοκρατιας, ο Γενικος Εισαγγελεας Αλεκος Μαρκιδης.

Στην συσκεψη - στην οποια δεν μετειχε η ηγεσια της Αστυνομιας - συμμετειχαν επισης ο Προεδρος της Βουλης, Αλεξης Γαλανος και ο Υπουργος Δικαιοσυνης και Δημοσιας Ταξεως, Αλεκος Ευαγγελου.

Δοθηκε επισης η ευκαιρια στον Προεδρο του Δημοκρατικου Συναγερμου να δωσει διευκρινησεις αναφορικα με τις καταγγελιες του, περι παραπλανησης του Υπουργικου Συμβουλιου απο την ηγεσια της Αστυνομιας.


Συνομιλιες με στοχο την σφυρηλατηση των κινησεων Αθηνων και Λευκωσιας στην προσπαθεια επιλυσης του Κυπριακου, ειχαν σημερα στην Αθηνα οι υπουργοι εξωτερικων Ελλαδας και Κυπρου, κυριοι Παπουλιας και Μιχαηλιδης.

Στην συναντηση, που διηρκεσε δυομισυ ωρες, εγινε αναλυτικη συζητηση των τελευταιων εξελιξεων του Κυπριακου και των μελλοντικων χειρισμων στις αναμενομενες πρωτοβουλιες.


Απο την Αθηνα ο ανταποκριτης μας Νικος Μεγαδουκας μεταδιδει.

Την εντονη ανησυχια του κυπριακου λαου, για την αποφαση της Αμερικανικης κυβερνησης να προμηθευσει την Τουρκια με 120 πυραυλους Α.Τ.Α.C.Μ.Σ, εκφραζει με επιστολη του, σε αξιωματουχους της Αμερικανικης Βουλης, ο Προεδρος της Βουλης Αλεξης Γαλανος.

Η ενεργεια αυτη της αμερικανικης κυβερνησης, καταγγελει, ο κος Γαλανος, υποσκαπτει τις προοπτικες για δικαιη και βιωσιμη λυση του κυπριακου.

Η επιστολη του προεδρου της Βουλης, απευθυνεται στον Αντιπροεδρο των Ηνωμενων Πολιτειων και προεδρο της Γερουσιας, Αλμπερτ Γκορ, τον προεδρο της βουλης των αντιπροσωπων, Νιουτ Γκωγκριτς, καθως και στους προεδρους των επιτροπων Εξωτερικων υποθεσεων των δυο Σωματων.

Υπογραμμιζοντας τις καταστροφικες δυνατοτητες των πυραυλων, και υπενθυμιζοντας, οτι κατα την τουρκικη εισβολη του 1974, χρησιμοποιηθηκε Αμερικανικος εξοπλισμος, ο κος Γαλανος επισημαινει τις ευλογες ανησυσχιες της κυπριακης Δημοκρατιας.


Εχεγγυο για την ασφαλεια της Κυπρου και τις επιχειρησεις, αποτελουν οι εγκαταστασεις της αεροποριας, σε ολο το νησι, τονισε, ο Υπουργος Αμυνης, Κωστας Ηλιαδης, μιλωντας σε στρατοπεδο της Αεροποριας, στην περιοχη Τροοδους.

Η επισκεψη εντασσεται στο πλαισιο της ενημερωσης της Επιτροπης Αμυνης της Βουλης για τα επιτελουμενα εργα για τον αμυντικο σχεδιασμο της Κυπρου.

Στο Τροοδος ηταν και ο κοινοβουλευτικος μας συντακτης Παναγιωτης Καπαρης και μας ενημερωνει.


Ο Υπουργος Εθνικης Αμυνης, Γερασιμος Αρσενης, προειδοποιησε την Τουρκια οτι η Ελλαδα ειναι ετοιμη να υπερασπισει τα εθνικα της δικαιωματα, τα οποια -τονισε -ειναι αδιαπραγματευτα.

Σε ομιλια του κατα τη διαρκεια τελετης ενταξης στον ελληνικο στρατο των ελικοπτερων Απατσι, τα οποια εξασφαλισε προσφατα η Ελλαδα, ο κ. Αρσενης τονισε επισης οτι και οι καθημερινες παραβιασεις του εναεριου χωρου της Ελλαδας, απο τουρκικα μαχητικα αεροσκαφη, αποτελουν δειγμα οτι η Τουρκια δεν συμπεριφερεται με τροπο που βοηθα στην εμπεδωση κλιματος ασφαλειας και ειρηνης στην περιοχη.


Καπως πιο ενθαρρυντικα ειναι σημερα τα νεα απο το Ωνασειο Καρδιοχειρουργικο κεντρο, αφου συμφωνα με τα τελευταια στοιχεια οι θεραποντες ιατροι καταφεραν να αποτρεψουν την εκδηλωση στον πρωθυπουργο μιας νεας λοιμωξης.

Ο οργανισμος του κυριου Παπανδρεου ανταποκριθηκε στην αντιμικροβιακη αγωγη και η κλινικη του εικονα παρουσιαζεται καλυτερη απο χθες.

Ενδεικτικο ειναι και το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν, στο οποιο δεν γινεται λογος για επιδεινωση και η κατασταση της υγειας του πρωθυπουργου χαρακτηριζεται απο χθες το βραδυ εως σημερα το μεσημερι, αμεταβλητη.

Η αναπνευστικη του λειτουργια υποστηριζεται περιοδικα απο αναπνευστηρα και η νεφρικη λειτουργια απο τεχνητο νεφρο.

Ο ασθενης, συμφωνα με το ιατρικο δελτιο, ειναι απυρετος και η αντιμικροβιακη αγωγη συνεχιζεται.


Στην Αθηνα, συνηλθε χθες βραδυ, το Κυβερνητικο Συμβουλιο Εξωτερικων και Αμυνης, υπο την προεδρια του κ. `Ακη Τσοχατζοπουλου, με μοναδικο αντικειμενο την αποστολη της Ελληνικης δυναμης στη Βοσνια, προκειμενου να συμμετασχει στη ΝΑΤΟικη δυναμη υποστηριξης της ειρηνευτικης συμφωνιας.

Το ΚΥΣΕΑ εδωσε την εγκριση του, για την αποστολη αυτη, και οπως δηλωσε στο τελος της συνεδριας ο Υπουργος Εθνικης Αμυνης Γερασιμος Αρσενης, μεχρι αυριο θα βρισκονται στην Ιταλια τα Ελληνικα πλοια και αεροπλανα που αποτελουν μερος της Ελληνικης συμμετοχης στη ΝΑΤΟικη δυναμη.

Συγκεκριμενα, αυριο αναχωρουν 3 πλοια του ελληνικου πολεμικου ναυτικου, μια φρεγατα και δυο ναρκαλιευτικα επανδρωμενα με 400 ναυτες, για την περιπολια στην Αδριατικη. Το πρωτο δεκαπενθημερο του Ιανουαριου, εξ'αλλου αναμενεται να αναχωρησουν για τη Βοσνια και οι 280 `Ελληνες στρατιωτικοι που αποτελουν το χερσαιο τμημα της συμμετοχης της Ελλαδας.

Στην ειρηνευτικη δυναμη του ΝΑΤΟ θα μετασχουν συνολικα 1000 `Ελληνες ανδρες και απο τα 3 οπλα.


Ιατρικα μηχανηματα και αλλο εξοπλισμο απεστειλαν ιατροι της Παφου στην Κενυα προκειμενου να εξοπλιστει το νοσοκομειο που εχει ανεγερθει με πρωτοβουλια του παγκυπριου συνδεσμου για την καταπολεμηση της μαστιγας της πεινας.

Στο εμπορευματοκιβωτιο, προστεθηκαν στη Λαρνακα και αλλα ειδη βοηθειας προς τους Χριστιανους της Κενυας.

Στη βοηθεια περιλαμβανονται τροφιμα φαρμακα και ειδη ρουχισμου, τα οποια αποτελουν προσφορα του Κυπριακου Συνδεσμου για την καταπολεμηση της μαστιγας της πεινας.


Νεες επιθεσεις με αυτοσχεδιες βομβες, εναντιον γραφειων πολιτικων κομματων, σημειωθηκαν σημερα στην Κωνσταντινουπολη, τρεις μονο μερες, πριν απο τις βουλευτικες εκλογες στην Τουρκια.

Το ανερχομενο Ισλαμικο Κομμα "Ευημεριας", εχει καταστει στοχος ολων των υπολοιπων κομματων, τα οποια προπαγανδιζουν, το "κινδυνο της ισλαμικης επελασης.

Εν τω μεταξυ, ενω στις μεχρι τωρα δημοσκοπησεις το Ισλαμικο Κομμα Ευημεριας εμφανιζοταν πρωτο με ποσοστο 25-28%, πολιτικοι αναλυτες εκτιμουν, οτι η αυξηση των ποσοστων του εχει σταματησει και προβλεπουν οτι η αντιστροφη μετρηση για τους ισλαμιστες θα αρχισει συντομα.

Ετσι, στις τελευταιες δημοσκοπησεις ενισχυμενο εμφανιζεται το Λαικο Ρεπουπλικανικο Λαικο Κομμα του Ντενιζ Μπαικαλ, ενω το κομμα του Ορθου Δρομου της Πρωθυπουργου Τανσου Τσιλερ και το Κομμα της Μητερας Πατριδας του Μεσουτ Γιλμαζ συνεχιζουν να διεκδικουν την πρωτη θεση απο τους ισλαμιστες.

Ο Μεσουτ Γιλμαζ, σε μια προσπαθεια του να αυξησει τα ποσοστα του κομματος του, εδωσε χθες υποσχεσεις για επιλυση του Κουρδικου προβληματος, εαν το Κομμα της Μητερας Πατριδας, κερδισει τις εκλογες της Κυριακης.


Κοινη συνεδρια πραγματοποιησαν σημερα οι ολομελειες της Παγκυπριας Επιτροπης Συγγενων αγνοουμενων και της εθνικης Επιτροπης αγωνα για τους αγνοουμενους.

Στη συνεδρια επαναβεβαιωθηκε η αναγκη για συνεργασια και ενοτητα προς προωθηση του θεματος των αγνοουμενων και των επι μερους προβληματων.


Αλματωδη αυξηση, παρουσιασαν τα δυο τελευταια χρονια οι εμπορικες συναλλαγες αναμεσα στην Κυπρο και το Ισραηλ.

Χθες βραδυ, η Ισραηλινη Κυβερνηση τιμησε Κυπριους επιχειρηματιες, οι οποιοι εχουν συμβαλει στην προαγωγη των εμπορικων σχεσεων αναμεσα στις δυο χωρες.


Νεο πολυνεκρο σιδηροδρομικο δυστυχημα σημειωθηκε το πρωι στην Αιγυπτο.

Συμφωνα δε με τις αρχες της χωρας οφειλεται σε ανθρωπινο λαθος.


Αεροπορικη τραγωδια στην Κολομβια.

Αεροπλανο των Αμερικανικων Αερογραμμων, κατεπεσε και συνετριβη κατα την καθοδο του προς τον τελικο του προορισμο.


Την δημιουργια ενος ανεξαρτητου Παλαιστινιακου κρατους, υποστηριξε σημερα η Αιγυπτος.

Παραλληλα, η Βηθλεεμ παραδιδεται αποψε στην Παλαιστινιακη διοικηση, ενω η εξστρεμιστικη οργανωση Χαμας, ανακοινωσε την αποφαση της να μπουκοταρει τις επικειμενες Παλαιστινιακες εκλογες.


Ομαλα προχωρει η εφαρμογη της ειρηνευτικης συμφωνιας για το Βοσνιακο.
Η Ρωσια δεν θα επιστρεψει στον Κομμουνισμο, δηλωνει ο Μιχαηλ Κορμπατσιωφ.
Εντεινεται η κυβερνητικη κριση στην Πολωνια.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Saturday, 23 December 1995 - 23:10:41