Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-16

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κψριες και κψριοι χαιρετε,


Σε κρισιμη φαση διερχεται η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου της Ελλαδας, Ανδρεα Παπανδρεου, επειτα απο ενδειξεις πιθανης λοιμωξης, συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν.

Συμφωνα με αυτο, κατα το τελευταιο εικοσιτρετραωρο, κλινικες και εργαστηριακες ενδειξεις παρουσιασαν πιθανη λοιμωξη, για την οποια τροποποιηθηκε η μικροβιακη αγωγη.

Για τον ιδιο λογο, εφαρμοστηκε περιοδικη υποστηριξη της αναπνοης, με αναπνευστηρα.

Η νεφρικη λειτουργια του Πρωθυπουργου, υποστηριζεται με τεχνητο νεφρο.

Σημερα εξαλλου, ο πρωθυπουργος υπεβληθει σε νεα αιμοκαθαρση.

Οπως μετεδωσε η Ελληνικη Τηλεοραση ΕΝΑ, επισημη ανακοινωση, για τον ακριβη εντοπισμο του μικροβιου, δεν εγινε ακομη.


Ως μη "φιλικη" ενεργεια προς την Κυπριακη Δημοκρατια, χαρακτηρισε ο Προεδρος Κληριδης, την αποφαση της Αμερικανικης Κυβερνησης να εξοπλισει την Τουρκια με εκατον εικοσι νεους υπερσυγχρονους πυραυλους, ΕηΤτηΣιΕηΕμς, βεληνεκους εξηντα χιλιομετρων και με τεραστια καταστροφικη ικανοτητα.

Οπως ανακοινωθηκε, εχουν δοθει οδηγιες στον Πρεσβη της Δημοκρατιας στην Ουασιγκτον, να προβει σε διαβημα διαμαρτυριας προς την Κυβερνηση των Ηνωμενων Πολιτειων.

Ενοψει της αποφασης αυτης, ανεφερε ο Προεδρος, τιθεται το ερωτημα αν πραγματι μια τετοια πολιτικη ενεργεια, εκ μερους των Ηνωμενων Πολιτειων, μπορει να εμπεδωσει την ασφαλεια και τη σταθεροτητα στην περιοχη, πολυ δε περισσοτερο, αν θα συμβαλει στις προσπαθειες για ειρηνικη επιλυση του Κυπριακου, και υπογραμμισε την επισημανση του Γενικου Γραμματεα του ΟΗΕ, οτι το υπο τουρκικη κατοχη τμημα της Κυπρου, ειναι η πλεον στρατικοποιημενη περιοχη του κοσμου.

Εν τω μεταξυ, εκπροσωπος του Αμερικανικου Υπουργειου Εξωτερικων, δικαιολογωντας την αποφαση της Κυβερνησης του, ανεφερε οτι η Τουρκια χρειαζεται τους πυραυλους για την αμυνα της.


Την ικανοποιηση του για την αποφαση του Ευρωπαικου Συμβουλιου, με την οποια επανεπιβεβαιωνεται οτι οι διαπραγματευσεις για την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση, θα αρχισουν εξι μηνες μετα το τελος της διακυβερνητικης διασκεψης, εξεφρασε σε συνεντευξη Τυπου, στη Μαδριτη, ο Προεδρος Κληριδης.

Με τη ληψη μετρων για την προετοιμασια της Ευρωπης να περασει στον εικοστο πρωτο αιωνα, με κοινο νομισμα και διευρυμενη, με νεα μελη απο τη Μεσογειο και την Ανατολικη Ευρωπη, εληξε στη Μαδριτη, η διημερη Διασκεψη Κορυφης, της Ευρωπαικης Ενωσης.

Αναφορικα με τη διευρυνση, οι δεκαπεντε επαναβεβαιωσαν, οτι η Κυπρος και η Μαλτα, θα προχωρησουν προς την ενταξη αμεσως μετα τη διακυβερνητικη, την πανηγυρικη εναρξη της οποιας καθορισαν για τις 29 Μαρτιου 1996, στο Τουρινο της Ιταλιας.

Σ'ο,τι αφορα τις χωρες της Ανατολικης Ευρωπης, απεφυγαν να ορισουν χρονοδιαγραμμα, αναμενοντας την εξελιξη της προετοιμασιας τους.

Συναφως εχει ανατεθει στην Ευρωπαικη Επιτροπη, να υποβαλει σειραν απο εκθεσεις για την προοδο των υποψηφιων χωρων, αναφορικα με την πορεια τους.

Για την Κυπρο και τη Μαλτα, εχει λεχθει οτι ηδη υπαρχει θετικη γνωμοδοτηση και επαναβεβαιωθηκε οτι η αποφαση για εναρξη των ενταξιακων τους διαπραγματευσεων, εξι μηνες μετα τη Διακυβερνητικη Διασκεψη του 1996, ειναι οριστικη.

Ο προεδρος Κληριδης και ηγετες αλλων κρατων, υποψηφιων μελων, παρεκαθησαν το μεσημερι σε κοινο γευμα με τους δεκαπεντε, για να ενημερωθουν για τις σχετικες αποφασεις.


Στη Μαδριτη πηγε σημερα και η Πρωθυπουργος της Τουρκιας Τανσου Τσιλερ για να συναντηθει με την τριμελη ηγεσια της Ευρωπαικης Ενωσης, γνωστη ως "Τροικα", για ανταλλαγη αποψεων υπο το φως της επικυρωσης της συμφωνιας τελωνειακης συνδεσης Τουρκιας Ευρωπαικης Ενωσης.

Η συμφωνια τιθεται σε ισχυ απο την πρωτη του νεου ετους, και η Τσιλερ εχει προσκληθει στη Μαδριτη με πρωτοβουλια του Προεδρου της Γαλλιας Ζακ Σιρακ.

Στη συναντηση μαζι της θα ειναι επισης ο Πρωθυπουργος της Ισπανιας Φελιπε Γκονζαλες, που προεδρευει τωρα της Ευρωπαικης Ενωσης, και ο Πρωθυπουργος της Ιταλιας Λαμπερτο Ντινι, που αναλαμβανει την προεδρια την πρωτη του χρονου.


Καθημερινως εκδηλωνονται και νεα δειγματα της τουρκικης αλαζονειας, αλλα και επιδεικτικης επιθετικοτητας εναντι της Κυπρου, μετα την επικυρωση απο το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο της συμφωνιας για τελωνειακη συνδεση της Τουρκιας με την Ευρωπαικη Ενωση.

Η Τανσου Τσιλερ σε προεκλογικη ομιλια της στην Κωνσταντινουπολη, λιγες μονο ωρες προτου μεταβει στη Μαδριτη για να συναντηθει με τους ηγετες της Ευρωπαικης Ενωσης, εξαπελυσε νεες απειλες εναντιον της Κυπριακης Δημοκρατιας, δηλωνοντας οτι αν επιτραπει η ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση, τοτε η Τουρκια θα προσαρτησει τα κατεχομενα.


Απο την πρωτη του νεου ετους θα ισχυσουν οι φορολογικες ελαφρυνσεις που θα παραχωρησει η κυβερνηση και οι οποιες θα ξεπερνουν τα 30 εκατομμυρια λιρες και θα αφορουν τις μεσαιες και χαμηλες εισοδηματικες ταξεις.

Στοχος ειπε ο κυριος Χριστοδουλου, ειναι οπως οι ελαφρυνσεις που αφορουν τα μεσαια και χαμηλα εισοδηματικα στρωματα, να ισχυσουν απο την πρωτη του νεου ετους.

Σχετικη προταση θα καταθεση ο κυριος Χριστοδουλου την Τεταρτη στην συνεδρια του Υπουργικου συμβουλιου.


Οι Ηνωμενες Πολιτειες αρχισαν σημερα μαζι με τους 15 συμμαχους τους στο ΝΑΤΟ, την ειρηνευτικη αποστολη, στη Βοσνια.

Με αποφαση του του Συμβουλιου Ασφαλειας των Ηνωμενων Εθνων, η Βορειοατλαντικη συμμαχια, εντελλεται να αναλαβει ειρηνευτικη αποστολη στη Βοσνια, για τον ελεγχο της εφαρμογης της συμφωνιας του Ντειτον.

Το συμβουλιο του ΝΑΤΟ, που συνηλθε τη νυκτα στις Βρυξελλες, σε επιπεδο πρεσβευτων, ενεκρινε την εναρξη της μαζικης αναπτυξης στρατιωτων και εξοπλισμου, στη Βοσνια για την επιτηρηση της ειρηνης στην περιοχη. Αναμενεται οτι στην παριοχη θα αναπτυχθουν περα των 60 χιλιαδων στρατιωτων της πολυεθνικης δυναμης του ΝΑΤΟ.


Οι σιδηροδρομικες συγκοινωνιες στη Γαλλια, αρχισαν σημερα να λειτουργουν, μετα απο τρεις βδομαδες απεργιακων κινητοποιησεων.

Ωστοσο, τα εργατικα συνδικατα της χωρας, πραγματοποιησαν και σημερα μεγαλες συγκεντρωσεις και διαδηλωσεις, αυξανοντας την πιεση στη κυβερνηση για να ακυρωσει το σχεδιο των μεταρρυθμισεων, στον τομεα των συνταξεων και της κοινωνικης ασφαλισης.

Παντως, οι υποχωρησεις που εχει κανει τις τελευταιες ημερες, η Γαλλικη κυβερνηση, η εξαντληση των πολιτων αλλα και η οικονομικη εξαντληση των απεργων, επειτα απο 23 ημερες απεργιων, φαινεται, οτι εργαζονται υπερ της κυβερνησης Ζυπε.


Εκατονπεντε εκατομμυρια Ρωσοι ψηφοφοροι, προσερχονται αυριο στις καλπες, για την εκλογη νεων μελων της ΔΟΥΜΑ της κατω βουλης, του Ρωσικου Κοινοβουλιου, για την επομενη τετραετια.

Οι δημοσκοπησεις μεχρι στιγμης φερουν την αριστερα να προηγειται με διαφορα.

Ο προεδρος της Ρωσσιας Μπορις Γιελτσιν, η κυβερνηση και τα κομματα της δεξιας κατεβαλαν δραματικες προσπαθειες λιγες μονο ωρες πριν ανοιξουν οι καλπες να περιορισουν αν οχι και να αντιστρεψουν το αποτελεσμα της διαφαινομενης νικης των κομμουνιστων στις αυριανες εκλογες.


Το πολυκροτο σηριαλ της μετεγραφης του Δημητρη Ιωαννου ειχε αισιο τελος.

Ο διεθνης ποδοσφαιριστης ανηκει απο σημερα το πρωι με ελευθερα μετεγραφη στη δυναμη της πρωταθλητριας Ανορθωσης.

Το σωματειο της Αμμοχωστου για να αποκτησει τον Παφιτη ποδοσφαιριστη δαπανησε ενα ποσο ρεκορ για τα κυπριακα δεδομενα το οποιο, εκτιμαται οτι κυμαινεται γυρω στις 250,000 λιρες.

Αντιπροσωπειες των δυο σωματειων συμφωνησαν χθες βραδι τις λεπτομερειες της μετεγραφης και σημερα το πρωι υπογραφηκε η σχετικη συμφωνια.


Στους σημερινους πεντε αγωνες της εντεκατης αγωνιστικης του πρωταθληματος Λομπαρντ Νατγουεστ σημειωθηκαν τα εξης αποτελεσματα.

Εθνικος Ομονοια 0-2

ΑΕΚ Αρης 2-1

Απολλων Ευαγορας 1-1

Ολυμπιακος Νεα Σαλαμινα 1-0 και

ΑραδιππουΑλκη 3-4


Και να ολοκληρωσουμε το δελτιο μας με την προγνωση για τον καιρο.

Αποψε τοπικες νεφωσεις δυνατον να δωσουν λιγες ελαφρες βροχες και λιγα χιονια στα ορεινα. Οι ανεμοι θα πνεουν απο βορειες κατευθυνσεις ασθενεις, 2 εως 3 μποφορ. Η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη και η θερμοκρασια θα πεσει γυρω στους 4 βαθμους στο εσωτερικο και γυρω στους 6 βαθμους στα παραλια.

Αυριο περιοδοι με αιθριο καιρο θα εναλασσονται με μερικη συννεφια που πιθανον να δωσει λιγες τοπικες ελφρες βροχες. Οι ανεμοι θα ειναι κυριως βορειοανατολικοι ως βορειοι ασθενεις, 3 μποφορ και η θαλασσα θα παραμεινει λιγο ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα ανελθει γυρω στους 16 βαθμους.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Monday, 18 December 1995 - 10:56:02