Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-04

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Αναπαντητα παραμενουν τα ερωτηματα για τους λογους που οδηγησαν τον Γενικο Εισαγγελεα να αναστειλει τη διωξη του τουρκοκυπριου μεγαλολαθρεμπορου ναρκωτικων, Οσμαν Ερκαν Γιουσουφ, καθως και για την καθυστερηση ενημερωσης της εκτελεστικης εξουσιας.

Ο προεδρευων της δημοκρατιας εκανε λογο για μειωση του κυρους του κρατους.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, ειπε οτι για τεχνικους λογους δεν ενημερωθηκε εγκαιρα ο προεδρος της Δημοκρατιας, ενω επικρισεις για το χειρισμο διατυπωσαν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ.

Ο προεδρευων της δημοκρατιας, Αλεξης Γαλανος, ηταν ιδιαιτερα επικριτικος και εξεφρασε οργη και θλιψη για την τροπη της υποθεσης, ενω εθεσε σωρεια ερωτηματικων.

Ο Κυβερνητικος Εκπροσωπος, Γιαννακης Κασουλιδης, παρεπεμψε και παλι στον γενικο εισαγγελεα για εξηγησεις ενω μετεφερε κατηγορηματικες διαβεβαιωσεις του υπουργειου εξωτερικων και του επιτροπου για ανθρωπιστικα θεματα, οτι δεν ασκηθηκε καμια πιεση για απολυση του Ορκαν.

Με ανακοινωση του το ΑΚΕΛ θετει σωρεια ερωτηματων για τον τροπο χειρισμου του θεματος και κατηγορησε την κυβερνηση για αδυναμια στους χειρισμους σοβαρων υποθεσεων.

Ο προεδρος της ΕΔΕΚ, Βασος Λυσσαριδης, επεκρινε την κυβερνηση οτι εξεθεσε την Κυπρο διεθνως.


Με ικανοποιητικους ρυθμους προχωρει η υλοποιηση του δογματος του ενιαιου αμυντικου χωρου.

Σε ειδικη τελετη που εγινε στις τεσσερεις το απογευμα, ο προεδρος της Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης, παρελαβε απο τον Υπουργο Εθνικης Αμυνης Γερασιμο Αρσενη, 84 ερπυστριοφορα αρματα μεταφορας προσωπικου, τυπου Λεωνιδας.

Σε δηλωσεις του ο κυριος Αρσενης ανεφερε οτι αναβαθμιζεται η ικανοτητα του Ελληνισμου να πιεσει τις αλλες δυναμεις για πολιτικη διευθετηση του Κυπριακου.

Το μηνυμα, υπογραμμισε, εχει περασει προς τους συμμαχους και ελπιζουμε να περασει και στην Τουρκια.

Ο προεδρος της Δημοκρατιας ανεφερε οτι ειμαστε τωρα πιο πειστικοι στο διπλωματικο πεδιο, οσον αφορα το θεμα της αποστρατικοποιησης.


Εφθασε πριν απο λιγο στην Κυπρο ο απεσταλμενος του προεδρου Κλιντον στο Κυπριακο, Ριτσιαρντ Μπητι, για επαφες με τον προεδρο της Δημοκρατιας και τον Ραουφ Ντενκτας.

Τον προεδρικο απεσταλμενο συνοδευει ο ειδικος συντονιστης για το Κυπριακο στο Αμερικανικο Υπουργειο Εξωτερικων, Τζειμς Ουιλλιαμς.

Απο επισημης πλευρας η επισκεψη Μπητι θεωρειται ενημερωτικης φυσεως, με απωτερο στοχο την προετοιμασια της επισκεψης του υφυπουργου εξωτερικων, Ριτσιαρντ Χολμπρουκ, η οποια θα πραγματοποιηθει στις αρχες του χρονου.


Σταθεροποιημενη και σημερα παραμενει η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου, συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν, το οποιο ανεγνωσε στους δημοσιογραφους, ο προεδρος του Ωνασειου Κεντρου, Παναγιωτης Πουλης.

Ο πρωθυπουργος, συμφωνα με το ιατρικο δελτιο, επικοινωνει με το περιβαλλον ενω η καρδιακη λειτουργια παραμενει ικανοποιητικη.

Η προσπαθεια εξ'αλλου της σταδιακης απεξαρτησης του απο τον αναπνευστηρα συνεχιζεται και δεν υπαρχει ενεργος λοιμωξη. Η αιμοκαθαρση με τεχνητο νεφρο συνεχιζεται ικανοποιητικα.


Με καθε λαμπροτητα γιορταστηκε και φετος η μνημη της Αγιας Βαρβαρας, της Προστατιδας του πυροβολικου.

Στην εορταστικη τελετη, στο στρατοπεδο "Χριστου Σαμαρα " παρεστησαν ο προεδρευων της Δημοκρατιας και Προεδρος της Βουλης Αλεξης Γαλανος, και ο Υπουργος Αμυνης Κωστας Ηλιαδης.

Η τελετη αρχισε με δοξολογια, προισταμενου του Πανιερωτατου Μητροπολιτη Κυρηνειας Παυλου και επιμνημοσυνη δεηση για τους πεσοντες αξιωματικους και οπλιτες της Εθνικης Φρουρας.

Στην ημερησια διαταγη του, ο διοικητης του πυροβολικου, καλεσε τους ανδρες του σωματος να ακολουθησουν το παραδειγμα και την ακλονητη πιστη της αγιας.

Ακολουθησε επιδειξη πυροβολων οπλων και εκτοξευτη πυραυλων.

Ο προεδρευων της Δημοκρατιας και προεδρος της Βουλης, Αλεξης Γαλανος, εξεφρασε ικανοποιηση για το προγραμμα της Εθνικης Φρουρας, το οποιο οπως τονισε πρεπει να συνεχιστει.


Νεα στρατηγικη απαιτειται στο Κυπριακο, δηλωσε ο προεδρος του Σοσιαλιστικου Κομματος ΕΔΕΚ, Βασος Λυσσαριδης, υπογραμμιζοντας οτι η διαδικασια που ακολουθειται, πορρω απεχει απο την διαπιστωση οτι το Κυπριακο, ειναι προβλημα εισβολης και κατοχης.

Μιλωντας σε δημοσιογραφικη διασκεψη, ο κυριος Λυσσαριδης ανεφερε οτι η μονη διαφαινομενη κινηση, ειναι μια πιθανη Αμερικανικη πρωτοβουλια, η οποια πρεπει να αξιοποιηθει, ενοψει των Αμερικανικων προεδρικων εκλογων του Νοεμβριου.

Αναφορικα με τις βουλευτικες εκλογες του Μαιου, ο προεδρος της ΕΔΕΚ, εξεφρασε την ελπιδα οτι το κομμα του θα αναδειχθει τριτο σε δυναμη.


Μεχρι το τελος του χρονου, Κυπρος και Ελλαδα, θα υπογραψουν συμφωνια συνεργασιας για πολυωρο, κοινο τηλεοπτικο προγραμμα, για ολο τον Ελληνισμο.

Αυτο ανακοινωθηκε στη Θεσσαλονικη, μετα τη τεταρτη συνεδρια της Μικτης Επιτροπης ΕλλαδαςΚυπρου, για θεματα Αποδημου Ελληνισμου.

Τη συμφωνια θα υπογραψουν ο Υπουργος Τυπου και Μεσων Μαζικης Ενημερωσης της Ελλαδας, Τηλεμαχος Χυτηρης και ο Υπουργος Εσωτερικων, Ντινος Μιχαηλιδης.


Χιλια επτακοσια περιπου λεωφορεια ιδιωτικης χρησεως, επιστρατευει η Γαλλικη κυβερνηση, αρχης γενομενης απο αυριο, ως βοηθητικα μεσα, για την εξυπηρετηση του κοινου, στην περιοχη του Παρισιου, το οποιο εδω και εντεκα μερες εχει παραλυσει, απο τη συνεχιζομενη απεργια των εργαζομενων στις δημοσιες συγκοινωνιες.

Οι ηγετες των συνδικατων προειδοποιησαν τον πρωθυπουργο, Αλαιν Ζυπε, οτι θα δεχθουν να παρακαθησουν σε συνομιλιες εαν αποσυρει το σχεδιο περικοπων των κοινωνικων παροχων, το οποιο προωθει.

Με απεργια απειλουν και οι γιατροι. Η κυβερνηση συνεχιΖει να επιμενει στις αποκοπες στον τομεα των ιατρικων παροχων, και η ηγεσια τους απαιτησε συναντηση με τον Ζυπε.


Τα πρωτα στρατευματα της πολυεθνικη δυναμης του ΝΑΤΟ στη Βοσνια, αναχωρησαν σημερα απο βαση της Βρετανικης αεροποριας, στη Βορεια Γερμανια, με προορισμο το Σπλιτ.

Οι πενηνταεπτα ανδρες του εβδομου συνταγματος διαβιβασεων, θα αναπτυχθουν στη Βοσνια, προετοιμαζοντας την αφιξη των υπολοιπων εξηντα χιλιαδων ανδρων της πολυεθνικης δυναμης.

Βασικος στοχος των διαβιβαστων ειναι η εγκατασταση δικτυου επικοινωνιων, στο αρχηγειο της δυναμης στο Σεραγεβο.


Ολοκληρωνουμε με την προγνωση για τον καιρο αποψε και αυριο.

Αποψε θα υπαρχουν αραιες νεφωσεις που κατα διαστηματα θα πυκνωνουν και δυνατο να πεσουν τοπικες βροχες. Οι ανεμοι θα ειναι μεταβλητοι, ασθενεις 2 εως 3 μποφορ και η θαλασσα λιγο ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα πεσει στους 5 βαθμους στο εσωτερικο και στους 7 βαθμους στα παραλια.

Αυριο θα υπαρχουν και παλι αυξημενες νεφωσεις κατα διαστηματα με ενδεχομενο να πεσουν τοπικες βροχες. Οι ανεμοι θα τραπουν σταδιακα σε νοτιοανατολικους μετριους, 3 εως 4 μποφορ και η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη. Η θερμοκρασια θα ανελθει στους 17 βαθμους στο εσωτερικο και στους 19 βαθμους στα παραλια.


υ
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Monday, 4 December 1995 - 18:49:17