Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-12-03

Logos (ELOT 928) Directory

From: lysi@MIT.EDU

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Με διακηρυξεις για ομονοια, ομοψυχια και συστρατευση του απανταχου Ελληνισμου, πραγματοποιηθηκε σημερα στη Θεσσαλονικη, η επισημη εναρξη της οργανωτικης Συνελευσης του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου, ενω ο Αρχιεπισκοπος Κυπρου Χρυσοστομος, στην προσφωνηση του, υπογραμμισε την αναγκη οι ρητορειες να μετουσιωνονται σε πραξεις.

Ο Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος, κηρυσσοντας την επισημη εναρξη του Συνεδριου, καλεσε τους ανα την γη Ελληνες, να προστατευσουν την ελληνικη συνειδηση και τα εθνικα δικαιωματα και με ομοψυχια να εργαστουν για την επιτευξη των στοχων του συνεδριου.

Η αντιμετωπιση των εθνικων θεματων, προυποθετει συστρατευση του Ελληνισμου, τονισε ο Προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας, Γλαυκος Κληριδης, και εκανε εκτενη αναφορα στο Κυπριακο.

Δεδομενης της διεθνους υποκρισιας και της ανεχειας προς τις προκλησεις της Τουρκιας, επεσημανε ο Προεδρος Κληριδης, στηριγμα και εμπροσθοφυλακη του Ελληνικου Νοτου, συγκροτει ο Αποδημος Ελληνισμος.

Η ασφαλεια για τον Κυπριακο Ελληνισμο, συναρταται απο την αποχωρηση ολων των κατοχικων στρατευματων, ανεφερε ο κυριος Κληριδης, προσθετοντας οτι η προταση μας για αποστρατιωτικοποιηση αφ' ενος θα παιξει καταλυτικο ρολο στην επιλυση του Κυπριακου, και αφ' ετερου αποτελει απαντηση προς τους επικριτες του Ενιαιου Αμυντικου Δογματος, το οποιο υλοποιουν απο κοινου Ελλαδα και Κυπρος.

Ο Κυπριακος Ελληνισμος, κατεληξε συγκινημενος και καταχειροκροτουμενος ο Προεδρος Κληριδης, φυλαει τις Θερμοπυλες του Νοτου.

Στο χαιρετισμο του, ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος, τονισε οτι η επιβιωση του απανταχου Ελληνισμου, που αποτελει και το κυριο θεμα του Συνεδριου, εξαρταται απο τη συνεπεια και συνεχεια των εθνικων και ορθοδοξων παρακαταθηκων και δεσμων.

Κλεινοντας το χαιρετισμο του ο Μακαριοτατος, επεσημανε οτι αν οι ρητορειες μας κατα την ροη της Ελληνικης ιστοριας, γινονταν πραξη, σημερα δεν θα συζητουνταν προβληματα του Ελληνισμου στο Συνεδριο των Αποδημων.

Σταθεροποιημενη χαρακτηριζεται η κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου Ανδρεα Παπανδρεου, συμφωνα με το τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν.

Ο κυριος Σκαλκεας ανεφερε στους δημοσιογραφους, οτι η προσπαθεια αποσυνδεσεως του πρωθυπουργου απο τον αναπνευστηρα συνεχιζεται. Η υποστηριξη της νεφρικης λειτουργιας με το τεχνητο νεφρο δεν παρουσιαζει προβληματα.

Ο καθηγητης Σκαλκεας, ανεκοινωσε οτι ολα τα αντιβιοτικα πλην ενος, εχουν σταματησει να χορηγουνται στον πρωθυπουργο, ενω η καρδιακη και εγκεφαλικη λειτουργια του ειναι ικανοποιητικες.

Τελος, αισθηση προκαλεσε η αποφαση του καθηγητη Σκαλκεα, να παραιτηθει απο την καθημερινη ενημερωση των συντακτων, σχετικα με την κατασταση της υγειας του Πρωθυπουργου.

Ο κυριος Σκαλκεας φανερα πικραμενος μετα τις επιθεσεις των τελευταιων ημερων, σχετικα με την εγκυροτητα των ιατρικων δελτιων που εκδιδονται, και οτι παιζει ρολο κυβερνητικου εκπροσωπου, κατηγγειλε οτι πισω απο αυτες τις επιθεσεις, κρυβονται κομματικες σκοπιμοτητες και καποιοι επιδιωκουν τριτοκοσμικη ενημερωση, δηλαδη ελεγχομενη. Ο κυριος Σκαλκεας ανεφερε οτι, πολλοι προσπαθησαν να υπονομευσουν τη σωστη και πληρη ενημερωση, που γινοταν με τους κανονες της δεοντολογιας, τοσο απο τον ιατρικο οσο και απο το δημοσιογραφικο χωρο.

Ο κυριος Σκαλκεας, ανεκοινωσε οτι θα παραμεινει στο ιατρικο συμβουλιο αλλα και στις ιατρικες επαλξεις για τη βοηθεια του Πρωθυπουργου.

Οι Ηνωμενες Πολιτειες και η Ευρωπαικη Ενωση, υπεγραψαν σημερα, στην Μαδριτη, την Νεα Υπερατλαντικη Χαρτα, ενα προγραμμα που αφορα τις Ευρωαμερικανικες σχεσεις εν οψει του εικοστουπρωτου αιωνα.

Τη Χαρτα υπεγραψαν ο Προεδρος Κλιντον, ο πρωθυπουργος της Ισπανιας Φελιππε Γκονζαλες, του οποιου η χωρα προεδρευει αυτο το εξαμηνο της Ευρωπαικης Ενωσης, και ο Προεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης, Ζακ Σαντερ.

Το προγραμμα, προβλεπει μεταξυ αλλων συνεργασια σε τομεις, οπως το εμποριο, την ασφαλεια, τα ανθρωπινα δικαιωματα, την δημοκρατια, την υγεια και την καταπολεμηση του εγκληματος.

Κοινη ΑμερικανοΕυρωπαικη Διακηρυξη, με την ευκαιρια της Συναντησης, αναφερεται και σε κοινη αντιμετωπιση και Δραση, Ηνωμενων Πολιτειων και Ευρωπαικης Ενωσης στο Κυπριακο

Ο διοικητης του στρατου των Σερβων της Βοσνιας, Στρατηγος Ρατκο Μλαντιτς, ανακοινωσε, οτι δεν αποδεχεται την ειρηνευτικη συμφωνια για το Βοσνιακο, η οποια μονογραφηθηκε στο Ντεητον, των Ηνωμενων Πολιτειων.

Σε δηλωσεις του στο Σερβοβοσνιακο Πρακτορειο Ειδησεων, ο Στρατηγος Μλαντιτς υποστηριξε, οτι τμηματα της συμφωνιας θα πρεπει να τυχουν επανεξετασης.

Απο την πλευρα τους, οι Ηνωμενες Πολιτειες επανελαβαν, οτι κανενα μερος την συμφωνιας δεν τιθεται υπο επαναδιαπραγματευση.

Το Στεητ Ντηπαρντμεντ, διευκρινησε, παραλληλα, οτι η υπογραφη της συμφωνιας, θα πραγματοποιηθει στις δεκατεσσερεις Δεκεμβριου στο Παρισι, οπως εχει ανακοινωθει.

Σαρανταενας Κουρδοι διαδηλωτες, οι οποιοι επι δεκα ωρες ειχαν καταλαβει κτιριο στο Μοναχο, και απειλουσαν να αυτοπυρποληθουν, παραδοθηκαν, αργα χθες βραδυ, στις Γερμανικες αρχες.

Οι διαδηλωτες, τριαντα αντρες, εξι γυναικες και πεντε παιδια, διαμαρτυρονταν για την αποφαση της κυβερνησης της Βαυαριας, να απαγορευσει την λειτουργια μιας οργανωσης Κουρδων γονεων.

Η Βαυαρικη Κυβερνηση, προεβαλε το αιτιολογικο, οτι η οργανωση επροσκειτο στο Εργατικο Κομμα του Κουρδισταν, οι δραστηριοτητες του οποιου, εχουν τεθει εκτος νομου στην Γερμανια.


Ο Γαλλος Πρωθυπουργος Αλαιν Ζυπε, συνεκαλεσε σημερα εκτακτη συνεδρια του υπουργικου του συμβουλιου, για εξεταση της καταστασης, οπως αυτη διαμορφωνεται μετα το ολοενα ογκουμενο κυμα των λαικων αντικυβερνητικων κινητοποιησεων.

Μετα την ολοκληρωτικη παραλυση του δημοσιου τομεα, ο οποιος απεργει εδω και μερες, το μεγαλυτερο συνδικατο του ιδιωτικου τομεα, ανακοινωσε οτι, και ο τομεας αυτος, θα κατελθει σε απεργια διαρκειας, εαν η κυβερνηση δεν αναθεωρησει τα σχεδια της.


Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Sunday, 3 December 1995 - 12:18:09