Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-30

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

- Κυριες και κυριοι χαιρετε.

Η ημερα της ονομαστικης του γιορτης βρισκει τον πρωθυπουργο της Ελλαδος να δινει την μαχη για την ζωη, στην εντατικη μοναδα του Ωνασειου Καρδιοχειρουργικου κεντρου.

Σταθερα κρισιμη περιγραφεται η κατασταση της υγειας του στο τελευταιο ιατρικο ανακοινωθεν, στο οποιο κατεληξε ομοφωνα το ιατρικο συμβουλιο, με την συμμετοχη και του διασημου καρδιοχειρουργου Μαχτι Γιακουπ.

Η μηχανικη υποστηριξη της αναπνευστικης λειτουργιας του κυριου Παπανδρεου συνεχιζεται, ενω υποβαλλεται παραλληλα και σε περιοδικη αιμοκαθαρση.

Εν τω μεταξυ οσο περνουν οι ωρες, τοσο περισσοτερο δυσκολευει η κατασταση για τους θεραποντες ιατρους, αφου επιβαλλεται η αφαιρεση, λογω κινδυνου λοιμωξης, του αναπνευστικου σωληνα.

Πραγμα εξαιρετικα ριψοκινδυνο αφου μεχρι στιγμης ο κυριος Παπανδρεου, δεν εδωσε ενδειξεις οτι μπορει να αναπνεει χωρις τη στηριξη των μηχανηματων.


Ενα ιστορικο αιτημα για την ενοτητα του Ελληνισμου της διασπορας, αρχισε να πραγματωνεται, με την εναρξη, σημερα το πρωι στη Θεσσαλονικη, των εργασιων της πρωτης οργανωτικης συνελευσης του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου.

Τους εκπροσωπους των τριων χιλιαδων ομογενειακων οργανωσεων, προσφωνησαν, ο Προεδρος της Οργανωτικης Επιτροπης, Υφυπουργος Εξωτερικων, αρμοδιος για θεματα Αποδημου Ελληνισμου Γρηγορης Νιωτης και ο Γενικος Γραμματεας Αποδημου Ελληνισμου Νικος Δημαδης.

Στην προσφωνηση του, ο κυριος Νιωτης, αναφερθηκε στο πολυ σημαντικο ρολο, που διαδραματιζει ο πανταχου ελληνισμος, ως γεφυρα φιλιας και συνεργασιας με τις χωρες οπου ζει, εργαζεται και συνεισφερει δημιουργικα.

Επισης, τονισε τις νεες προοπτικες που διανειγονται με την παρουσα συνελευση, για περισσοτερους συνεκτικους δεσμους με την μητροπολιτικη πατριδα.

Απο την πλευρα του, ο κυριος Νικος Δημαδης ειπε οτι σημερα στη Θεσσαλονικη γινεται πραγματικοτητα ενα παλιο ονειρο του ελληνισμου της διασπορας και συγκροτειται ενας νεος θεσμος, στο πλαισιο του οποιου οι αποδημοι θα μπορουν να συμμετεχουν, ενεργα και δημιουργικα, στον προγραμματισμο του μελλοντος του ελληνισμου.

Την συνελευση προσφωνησαν επισης εκπροσωποι των αρχων της Θεσσαλονικης, της κυβερνησεως και των κομματων.

Η επισημη εναρξη των εργασιων του συνεδριου θα γινει την Κυριακη, και θα το χαιρετησουν οι προεδροι της Ελλαδας και της Κυπρου, κυριοι Στεφανοπουλος και Κληριδης.


Χειροπιαστα αποτελεσματα, και μαλιστα συντομα, ζητησε η κυβερνηση απο την Αστυνομια αναφορικα με την παρατηρουμενη εξαρση του εγκληματος.

Η Αστυνομια παντως διαβεβαιωσε το Υπουργικο Συμβουλιο, οτι γνωριζει ποιοι κρυβονται πισω απο τα τελευταια εγκληματα και τους παρακολουθει.

Αυτο επανελαβε σημερα, ο κυβερνητικος εκπροσωπος Γιαννακης Κασουλιδης, ο οποιος κληθηκε να δωσει διευκρινισεις για τα οσα δηλωσε χθες, στο αεροδρομιο Λαρνακας, ο προεδρος Κληριδης.

Κληθεις να σχολιασει την εμφανιση στην Λεμεσο, ανωνυμης προκηρυξης δηθεν μυστικης οργανωσης, η οποια ανελαβε την ευθυνη για ολους τους φονους που διεπραχθησαν μεχρι σημερα, ο κυριος Κασουλιδης, παρεπεμψε στην Αστυνομια.

Απο την πλευρα του, ο υπευθυνος τυπου της Αστυνομικης Διευθυνσης Λεμεσου, Αντρεας Καρυολαιμος, υποστηριξε οτι η επιστολη στερειται σοβαροτητας.


Οι τελευταιες εξελιξεις στο Κυπριακο θα συζητηθουν στην ολομελεια της Βουλης, στις εξη Δεκεμβριου, σε επιπεδο αρχηγων κομματων.

Αυτο αποφασιστηκε, στη διαρκεια πρωινης συσκεψης, αρχηγων η εκπροσωπων των κομματων, υπο την προεδρια του προεδρου της Βουλης, Αλεξη Γαλανου.

Στις δεκατεσσερεις Δεκεμβριου εξαλλου, θα συζητηθει το θεμα της εγκληματικοτητας.

Τη συζητηση ζητησαν το ΑΚΕΛ και το Σοσιαλιστικο Κομμα ΕΔΕΚ.

Στις επτα Δεκεμβριου ο Υπουργος Οικονομικων, θα αναλυσει τους προυπολογισμους για το ενενηντα-εξη, στην ολομελεια της Βουλης.


Το μεγαλωνυμο μοναστηρι του Αποστολου Ανδρεα λειτουργηθηκε για δευτερη φορα εφετος απο το 1974, παρουσια λιγοστου εκκλησιασματος, αντι των δεκαδων χιλιαδων προσκυνητων που κατεκλυζαν τετοιες μερες τη χερσονησο της Καρπασιας.

Το πρωι, ο Ηγουμενος Κυκκου Νικηφορος, ο Οικονομος της μονης Κλεοπας Κουρουζιδης, μαζι με αλλους Καρπασιτες, μετεβησαν στα κατεχομενα με προορισμο τον Αποστολο Ανδρεα.

Η τελεση της θειας λειτουργιας αρχισε γυρω στις εντεκα, χοροστατουντος του Ηγουμενου Νικηφορου και συμπαραστατουντος του Οικονομου Κλεοπα.

Το εκκλησιασμα τιμησε τον Αγιο της μαρτυρικης χερσονησου σε ατμοσφαιρα συγκινησης και θρησκευτικης κατανυξης, και με λιτανευση της εικονας, ενω οι προσκυνητες απο τις ελευθερες περιοχες κρατησαν χωμα και αγιασμα, δωρα πιστης και εγκαρτερησης απο τον Πρωτοκλητο.


Αποικια της Βρεττανιας θεωρουν τις βασεις στην Κυπρο οι Αγγλοι.

Το διεκηρυξαν οι ιδιοι, στο δικαστηριο της Δεκελειας στη δικη του δικηγορου Χαραλαμπου Σιαμπετα, που κατηγορειται για υπερβαση ταχυτητας και ο οποιος αμφισβητησε την νομιμοτητα τοσο του δικαστηριου, οσο και του αστυνομικου που τον κατηγγειλε.

Συγκεκριμενα ο Βρετανος εισαγγελεας ανεπτυξε το σκεπτικο οτι η Κυπρος ηταν Βρετανικη αποικια και η βρετανια κρατησε για τον εαυτο της το εδαφος των βασεων και παρεχωρησε το υπολοιπο στην Κυπριακη Δημοκρατια.

Την διαδικασια στο λεγομενο δικαστηριο παρακολουθησαν οι Προεδροι του Παγκυπριου Δικηγορικου Συλλογου κυριος Ξενοπουλος και της Επιτροπης Ανθρωπινων Δικαιωματων κυριος Θεοδουλου.


Οι Συνδεσμοι Σχολων Οδηγων, κατηλθαν σημερα σε απεργια ζητωντας την επαναφορα του νομου του δικαιωματος για αποκτηση αφορολογητων εκπαιδευτικων οχηματων, και την αμεση συμπληρωση των κενων θεσεων των εξεταστων.

Σε σχηματισμο αυτοκινητοπομπης, που ξεκινησε απο την εισοδο της Λευκωσιας στα Λατσια, οι ιδιοκτητες σχολων οδηγων μετεφεραν σημερα το πρωι το αιτημα τους στο Υπουργειο Οικονομικων, το Προεδρικο Μεγαρο και τη Βουλη των Αντιπροσωπων.


Και να ολοκληρωσουμε το δελτιο μας με την προγνωση για τον καιρο αφου δουμε πρωτα τις σημερινες θερμοκρασιες.

Στη Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 19 βαθμοι και πιο χαμηλη 5.

Στην Αμμοχωτο και Λαρνακα 19 με 8.

Στην Λεμεσο 20 με 8.

Στην Κερυνεια και την Παφο 19 με 8 και τελος στον Προδρομο 10 με 4.

Αποψε οι νεφωσεις στην ανωτερη ατμοσφαιρα θα αυξηθουν σταδιακα και την αυγη πιθανον να δωσουν λιγες ελαφρες βροχες. Η θερμοκρασια θα πεσει γυρω στους 7 βαθμους στο εσωτερικο και γυρω στους 9 βαθμους στα παραλια.

Αυριο αναμενονται αυξημενες νεφωσεις που ενδεχεται να δωσουν μερικες ελαφρες βροχες. Η θερμοκρασια θα ανελθει γυρω στους 18 βαθμους.

Το Σαββατοκυριακο ο καιρος προβλεπεται κυριως αιθριος με παροδικες αραιες νεφωσεις. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.


υ
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.01 run on Thursday, 30 November 1995 - 13:16:20