Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-12

Logos (ELOT 928) Directory

From: lysi@MIT.EDU

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Φοιτητες και μαθητες πραγματοποιουν απο το πρωι αντικατοχικη πορεια απο τα Λυμπια στη Λευκωσια, με αφορμη την δωδεκατη επετειο της παρανομης ανακηρυξης του ψευδοκρατους.

Η πορεια θα τερματισει αποψε στο οδοφραγμα του Ληδρα Παλας στη Λευκωσια,οπου θα δοθει αντικατοχικη συναυλια.

Τις εκδηλωσεις οργανωνουν , οι φοιτητικες ενωσεις της ΠΟΦΝΕ, η φοιτητικη ενωση του Πανεπιστημιου Κυπρου και η Επαρχιακη συντονιστικη επιτροπη μαθητων Λευκωσιας -Κερυνειας.

Οι αντικατοχικες εκδηλωσεις θα συνεχισθουν μεχρι την Τεταρτη, επετειο ανακηρυξης του ψευδοκρατους.


Χωριστες συναντησεις με τις ηγεσιες ολων των κομματων για θεματα ασφαλειας θα εχει αυριο ο Προεδρευων της Δημοκρατιας Αλεξης Γαλανος.

Οπως δηλωσε ο αναπληρωτης κυβερνητικος εκπροσωπος Σπυρος Αροτης, σκοπος των συναντησεων ειναι η ενημερωση σχετικα με θεματα ασφαλειας και αλλα προβληματα που δημιουργουνται απο την εισοδο μαθητων η πολιτων στη νεκρη ζωνη και την συγκρουση τους με ανδρες της ΟΥΝΦΚΥΠ.


Ενωπιον ψευδοδικαστηριου αναμενεται να προσαχθει αυριο ο 19χρονος Εθνοφρουρος Γιωργος Καροτσακης, ο οποιος κρατειται για δεκατη μερα απο τις κατοχικες αρχες.

Ο Καροτσακης, συμφωνα με τον υπευθυνο ανθρωπιστικων θεματων της Ειρηνευτικης Δυναμης, που τον επισκεφθηκε χθες, ειναι καλα στην υγεια του.

Τον εθνοφρουρο επισκεφθηκαν για μιση ωρα, εκτος απο τον επικεφαλης Ανθρωπιστικων Θεματων και γιατρος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οπως επισης και μελος της Αστυνομιας της Ειρηνευτικης δυναμης.


Αυριο Δευτερα, δεκατρεις Νοεμβριου, εορτη του Αγιου Ιωαννου του Χρυσοστομου, αγει τα ονομαστηρια του, η Αυτου Μακαριοτης ο Αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος.

Ο Μακαριοτατος χοροστατησε αποψε κατα την ακολουθια του εσπερινου, στον Καθεδρικο Ναο του Αγιου Ιωαννου στην Λευκωσια.

Αυριο θα τελεσθει στον Καθεδρικο Ναο Αρχιερατικο Συλλειτουργο, προισταμενου του Μακαριωτατου και συλλειτουργουντων των μελων της Ιερας Συνοδου.

Μετα την Θεια Λειτουργια, ο Μακαριωτατος θα δεχθει τα συγχαρητηρια των επισημων και του λαου στο Μεγα Συνοδικο της Ιερας Αρχιεπισκοπης, μεχρι τις δωδεκα και τριαντα και το απογευμα απο τις τρεις μεχρι τις εξι.


Η Ισραηλινη Αστυνομια συνελαβε αλλα δυο ατομα για την δολοφονια τουυ Πρωθυπουργου της χωρας Γιτζχακ Ραμπιν.

Προκειται για λοχια της επιλεκτης μοναδας του Πεζικου και τον πατερα του, στο σπιτι του οποιου βρεθηκε ποσοτητα οπλισμου και εκρηκτικων υλων.

Ο συνολικος αριθμος των συλληφθεντων ανηλθε στους οκτω.

Συμφωνα με στοιχεια που εχει συλλεξει η Ισραηλινη Αστυνομια, οι συλληφθεντες θεωρουνται μελη Οργανωσεως, η οποια περιελαμβανε στα σχεδια της και βομβιστικες επιθεσεις εναντιον Παλαιστινιων.


Την ικανοποιηση του εξεφρασε ο προεδρος Κληριδης για το περιεχομενο της ανεπισημης συναντησης που ειχε με τον Πρωθυπουργο της Βρετανιας Τζων Μειτζορ στο περιθωριο της διασκεψης της Κοινοπολιτειας.

Στο κοινο ανακοινωθεν της διασκεψης, που θα εκδοθει αυριο, περιλαμβανεται παραγραφος για το Κυπριακο, για το περιεχομενο της οποιας η Κυπριακη αντιπροσωπεια εχει εκφρασει την ικανοποιηση της.

Εν τω μεταξυ, οι ηγετες αποφασισαν να δωσουν στη Νιγηρια προθεσμια δυο χρονων για να προχωρησει σε δημοκρατικες μεταρρυθμισεις, προειδοποιωντας οτι εαν δεν γινουν τα καταλληλα βηματα θα αποπεμφθει οριστικως απο την Κοινοπολιτεια.

Οπως ανακοινωσε ο πρωθυπουργος της Νεας Ζηλανδιας, οι ηγετες της κοινοπολιτειας ελπιζουν οτι στην περιοδο των δυο χρονων θα δουν συγκεκριμενα στοιχεια και ενεργειες απο την πλευρα της Νιγηριας για την επιστροφη της σε αποδεκτο τροπο διακυβερνησης.


Σε εκδηλωση που οργανωσε σημερα ο Συνδεσμος Μη Συλληφθεντων Αγωνιστων ΕΟΚΑ, τιμηθηκαν οι θανοντες αγωνιστες του τομεα Λαρνακας Λαπηθου, ενω νωριτερα τελεστηκε μνημοσυνο προισταμενου του Μητροπολιτη Κυρηνειας Παυλου.

Στην εκδηλωση, επεδοθησαν τιμητικες πλακετες στους συγγενεις των θανοντων αγωνιστων.


Με συνθημα "η Λυση θα ζησει και πισω θα γυρισει" οι μεγαλυτεροι κατοικοι του κατεχομενου χωριου της Μεσαοριας μεταλαμπαδευουν την φλογα της επιστροφης στους νεους.

Προσκοποι και αλλοι νεαροι Λυσιωτες συγκεντρωθηκαν το πρωι στον Κορνο, στο Κεντρο Εκπαιδευσης Προσκοπων, οπου διατρανωσαν την πιστη τους για αγωνα μεχρι την επιστροφη.


Ακρας υγειας χαιρουν τα τριδυμα που γεννηθηκαν τη περασμενη Παρασκευη σε ιδιωτικη κλινικη στην Λευκωσια.

Τα τριδυμα , δυο αγορακια και ενα κοριτσακι, εχουν μεταφερθει στο Μακαρειο Νοσοκομειο στο τμημα προωρων, για καθαρα προληπτικους λογους.

Η Μαρια, ο Κωσταντινος και ο Γιωργος, ειναι τα πρωτα παιδια του ζευγους Σοφιας και Ακη Προδρομου απο την Λευκωσια, και γεννηθηκαν με καισαρικη.

Οι νεαροι γονεις δηλωνουν πανευτυχεις.


Τουλαχιστον 43 ανθρωποι σκοτωθηκαν και δεκαδες αγνοουνται απο τις τρεις τεραστιες χιονοστιβαδες που καταπλακωσαν το τελευταιο 24ωρο καταυλισμους ορειβατων στις πλαγιες των Ιμαλαιων, στο Νεπαλ.

Αστυνομικες πηγες αναφερουν οτι τα θυματα ειναι Βρετανοι, Καναδοι, Γαλλοι, Γερμανοι και Ιαπωνες τουριστες και ντοπιοι οδηγοι.


Και να ριξουμε μια ματια στις καιρικες συνθηκες Αποψε ο καιρος θα ειναι αιθριος.

Οι ανεμοι θα ειναι βορειοδυτικοι ως βορειοανατολικοι ασθενεις 2 με 3 Μποφορ και η θαλασσα λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στους 4 βαθμους στο εσωτερικο και στους 6 στα παραλια.

Αυριο ο καιρος θα παραμεινει κυριως αιθριος.

Οι ανεμοι το πρωι θα ειναι μεταβλητοι ασθενεις 2 εως 3 Μποφορ και το απογευμα δυτικοι ως βορειοδυτικοι μετριοι 3 με 4 Μποφορ.

Η θαλασσα θα ειναι λιγο ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα ανεβει στους 19 περιπου βαθμους .

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.00 run on Sunday, 12 November 1995 - 17:11:10