Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

NEA apo KYPRO (Logos) 95-11-04

Logos (ELOT 928) Directory

From: Giorgos Zacharia <lysi@MIT.EDU>

Κυριες και κυριοι χαιρετε.


Σημαντικες αποφασεις για την προωθηση των δικαιων του Ελληνισμου, ληφθηκαν στη συνεδρια της Ολομελειας της Επιτροπης των Ερευνητικων Ιδρυματων του Ελληνισμου, που πραγματοποιηθηκε σημερα υπο την προεδρια του υπουργου Εξωτερικων, Αλεκου Μιχαηλιδη και του υφυπουργου Αποδημου Ελληνισμου, Γρηγορη Νιωτη.

Η συνεδρια πραγματοποιηθηκε στο πλαισιο του συνεδριου για το ρολο του Ελληνισμου.

Οι κυριοι Μιχαηλιδης και Νιωτης, ανακοινωσαν μετα τη συνεδρια οτι τα ερευνητικα ιδρυματα θα αναλαβουν την παγκοσμια ενταξη του Ελληνισμου στα ηλεκρονικα δικτυα του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, με στοχο να μαγνητισουν τις τεραστιες δυναμεις των Ελληνων της Διασπορας.

Την στηριξη και χρηματοδοτηση της ολης προσπαθειας ανελαβαν τα υπουργεια Εξωτερικων Ελλαδος και Κυπρου.


Νεες διαστασεις προσλαμβανει το θεμα της εμπλοκης της Κυπρου σε υποθεσεις ξεπλυματος βρωμικου χρηματος αφου συντομα αναμενεται στην Κυπρο, εκπροσωπος της αρμοδιας υπηρεσιας των Ηνωμενων Εθνων.

Το θεμα βρισκεται υπο συνεχη μελετη δηλωσε ο υπουργος εξωτερικων Αλεκος Μιχαηλιδης, και προσθεσε οτι η κυβερνηση κανει οτι ειναι δυνατο, στα πλαισια των δυνατοτητων της, για την αντιμετωπιση της καταστασης.

Ο κυριος Μιχαηλιδης προεβη στην δηλωση αυτη σχολιαζοντας δημοσιογραφικες πληροφοριες, συμφωνα με τις οποιες οι Ηνωμενες πολιτειες προειδοποιησαν την Κυπριακη Κυβερνηση οτι θα προχωρησουν στην επιβολη κυρωσεων εαν δεν ληφθουν ικανοποιητικα μετρα για την καταπολεμηση της παρανομιας.

Ο κυριος Μιχαηλιδης δηλωσε οτι αναφορικα με το θεμα εκφρασθηκε μια γενικοτερη ανησυχια, οτι το θεμα βρισκεται υπο συνεχη μελετη και οτι εχει ζητηθει η υποβολη συγκεκριμενων στοιχειων.


Ο Προεδρος της Δημοκρατιας Γλαυκος Κληριδης, δεχθηκε σημερα τον Γενικο Εισαγγελεα και τον Υπουργο Δικαιοσυνης, με τους οποιους ειχε μια προκαταρτκτικη συζητηση γυρω απο την εκθεση της αδ hοc διερευνητικης επιτροπης, για εξεταση παραπονων σχετικα με κακοποιησεις κρατουμενων απο αστυνομικα οργανα.

Ο Προεδρος Κληριδης, ζητησε απο τον Γενικο Εισαγγελεα, να εξετασει ολες ανεξαιρετως τις νομικες πτυχες που προκυπτουν απο την εκθεση, και να υποβαλει σχετικες εισηγησεις, τοσο στον ιδιο, οσο και στο Υπουργικο Συμβουλιο και σε αλλα αρμοδια οργανα του κρατους.

Το Υπουργικο Συμβουλιο, θα ασχοληθει με το θεμα στις 22 Νοεμβριου, μετα τη υποβολη της σχετικης εκθεσης του Γενικου Εισαγγελεα.

Ολα τα πολιτικα κομματα καταδικασαν το γεγονος, αν οντως συνεβαινε, ενω ζητησαν την καθαρση του αστυνομικου σωματος και την παραδειγματικη τιμωρια των ενοχων.


Στην τελικη ευθεια εχει μπει το ΑΚΕΛ ενοψει του δεκατου- ογδοου Συνεδριου που θα πραγματοποιηθει στις 16 Νοεμβριου.

Σε σημερινη της Συνεδρια, η ολομελεια της Κεντρικης Επιτροπης του ΑΚΕΛ, ενεκρινε ψηφισματα διακηρυξης προς τον κυπριακο λαο, την ημερησια διαταξη του συνεδριου και την οικονομικη εκθεση.

Η Κεντρικη Επιτροπη, σε νεα της συνεδρια θα εγκρινει ακομη, σχεδιο αποφασης για το θεμα της επανεξετασης της θεσης του Κομματος για την Ευρωπαικη Ενωση.


Το ΔΗΚΟ εκσυχρονιζεται, αλλαζει νοοτροπια, πρακτικη, προσωπο, δομες αλλα δεν αλλαζει ιδελογια, με τελικο στοχο παντα, την επιτυχια στις επικειμενες βουλευτικες εκλογες.

Με κεντρικο μηνυμα,οτι το Δημοκρατικο Κομμα ειναι ο πιο σιγουρος και συντομος δρομος για το μελλον, το ΔΗΚΟ αρχισε προσπαθεια εκσυγχρονισμου και ανανεωσης.

Για το σκοπο αυτο οργανωσε σημερα εργαστηρι στα κεντρικα γραφεια του κομματος.

150 κορυφαια στελεχη του κομματος παρακαθησαν στο εργαστηρι και ακουσαν τις συμβουλες ειδικων σε θεματα μαρκετιγκ, διαφημισης και επικοινωνιας.


Με την εγκριση της Εκθεσης Δρασης και των στοχων για την επομενη τριετια και την εκλογη της νεας ηγεσιας της, εληξαν το απογευμα οι εργασιες του ενδεκατου Συνεδριου της *ΔΕΟΚ.* Γενικος Γραμματεας εχει επανεκλεγει ο Ρενος Πρεντζας.

Επισης εχουν εκλεγει :

Βοηθος Γενικος Γραμματεας, ο Διομηδης Διομηδους, Γενικος Ταμιας ο Αντωνης Αντωνη, Γενικος Οργανωτικος Γραμματεας ο Αδωνις Κωνσταντινου, και Ειδικος Γραμματεας ο Στελιος Ευστρατιου.


Απροκαλυπτες απειλες εναντιον της Κυπρου , διατυπωσε ο αρχηγος του Τουρκικου Γενικου Επιτελειου, στρατηγος Ισμαηλ Καραταγιν.

Ο στρατηγος Καραταγιν, ο οποιος μιλουσε κατα την εναρξη Διεθνους Διασκεψης Ασφαλειας και Συνεργασιας, στην Ατταλεια, υποστηριξε οτι η Ελληνοκυπριακη πλευρα, τον τελευταιο καιρο, βρισκεται σε αναζητηση στρατιωτικης, παρα πολιτικης λυσης.

Ο Τουρκος στρατηγος, αναφερθηκε στις κοινες στρατιωτικες ασκησεις Ελλαδας-Κυπρου στο πλαισιο του Ενιαιου Αμυντικου Δογματος, και στο θεμα της δημιουργιας Ναυτικης και Αεροπορικης Βασης, και ισχυριστηκε οτι οι εξελιξεις αυτες, οχι μονο επηρεαζουν αρνητικα το Κυπριακο, αλλα στρεφονται ταυτοχρονα κατα της Τουρκιας.

Πληττουν επισης, κατα την εκφραση του, το κλιμα ειρηνης και ασφαλειας στην Ανατολικη Μεσογειο, ενω παραλληλα ισχυριστηκε οτι η Ελλαδα δεν ανταποκριθηκε στις εκκλησεις της Αγκυρας, για διαλογο και μονιμη ειρηνη.

Ο Τουρκος Προεδρος Σουλειμαν Ντεμιρελ, μιλωντας στο ιδιο συνεδριο, αναφερθηκε στην επιδειξη αρνητικης στασης, εκ μερους της Ελλαδας, που, οπως υποστηριξε , δεν επιτρεπει τη συναψη σχεσεων φιλιας, μεταξυ των δυο κρατων.


Ο επισημος απολογισμος για τον τυφωνα "Αντζελα", που κτυπησε τις Φιλιππινες με ταχυτητα 125 μιλιων την ωρα κανει λογο για 250 νεκρους και 65 αγνοουμενους.

Μεχρι στιγμης τα σωστικα συνεργεια βρηκαν 135 πτωματα.

Οι αστεγοι εν τω μεταξυ, ανερχονται σε εκατο και πλεον χιλιαδες, και ειναι κυριως κατοικοι των παρακτιων περιοχων του βορειου τμηματος των Φιλιππινων.

Τα σπιτια ειτε πλημυρισαν ειτε ισοπεδωθηκαν, ενω αρχισε να παρουσιαζεται και ελλειψη τροφιμων.

Την περασμενη εβδομαδα ο τυφωνας Ζακ, που κτυπησε τις Φιλιππινες, σκοτωσε 165 ατομα.


Με πεντε αγωνες αρχισε σημερα η εκτη αγωνιστικη του παγκυπριου ποδοσφαιρικου πρωταθληματος, πρωτης κατηγοριας.

Τα αποτελεσματα ειναι :

Ευαγορας Αποελ 1-1 Ομονοια Αλκη 1-1 Ανορθωση Ομονοια Αραδιππου 6-0 Ε.Ν.Παραλιμνιου Ν.

Σαλαμινα 1-1 και ΑΕΛ Ολυμπιακος 3-1


Και μια ματια στις καιρικες συνθηκες που επεκρατησαν σημερα στην Κυπρο.

Στη Λευκωσια η πιο ψηλη θερμοκρασια ηταν 25 βαθμοι και η πιο χαμηλη 9, στην Αμμοχωστο και τη Λαρνακα 26 με 13, στη Λεμεσο 24 με 14, στην Κερυνεια και την Παφο 26 με 14 και τελος στον Προδρομο 15 με 6.

Αποψε θα εμφανιζονται αραιες νεφωσεις.

Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι, μεχρι μετριοι, 3 εως 4 μποφορ.

Η θαλασσα θα ειναι στις προσηνεμες περιοχες ταραγμενη.

Η θερμοκρασια θα πεσει στους 11 βαθμους στο εσωτερικο και στους 14 στα παραλια.

Αυριο οι νεφωσεις θα πυκνωνουν κατα διαστηματα και πιθανο να δωσουν μερικες βροχες στα ορεινα.

Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι, μετριοι ως δυνατοι, 4 εως 5 μποφορ.

Η θαλασσα θα ειναι ταραγμενη, στις προσηνεμες περιοχες.

Η θερμοκρασια θα ανελθει στους 26 περιπου βαθμους.

Τη Δευτερα και την Τριτη οι νεφωσεις θα αυξηθουν και αναμενεται να δωσουν τοπικες βροχες ενω η θερμοκρασια θα σημειωσει μικρη πτωση.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logos2html v1.00 run on Saturday, 4 November 1995 - 14:49:47