Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24/1/2007

Οι εξελίξεις στον τομέα των τραπεζών σε σχέση με τη δημόσια πρόταση της Marfin Popular Bank για εξαγορά των τραπεζών Κύπρου και Πειραιώς και της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Marfin, και η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων αγοριών στη Λάρνακα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της υποδομής των λιμανιών στα κατεχόμενα και του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, η επίσκεψη Γερμανών Σοσιαλιστών στα κατεχόμενα και η δήλωση της πρεσβείας της Γερμανίας στη Λευκωσία ότι δεν είχε ειδοποιηθεί, ο νέος κύκλος διαλόγου για τα προβλήματα των οδηγών φορτηγών, οι προεδρικές εκλογές, η διακίνηση Ιρακινών με πλαστά κυπριακά και τουρκικά διαβατήρια, η αντικατάσταση του αγάλματος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής, και η αύξηση του στόλου του ομίλου SFS.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Παιδεραστής κάτω από τη μύτη των αρχών'', γράφει ότι μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η αποκάλυψη της συγκλονιστικής υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης αγορών ηλικίας 11 ως 13 ετών στη Λάρνακα από 62χρονο. Γράφει, επίσης, ότι η γερμανική κυβέρνηση, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της ΕΕ, διά του Πρεσβευτή της στην Κύπρο αποποιείται κάθε ευθύνης από την επίσκεψη των Γερμανών Σοσιαλιστών στα κατεχόμενα μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ξεκαθαρίζοντας ότι ''η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία δεν έχει ειδοποιηθεί για οποιανδήποτε επίσκεψη''.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Παγκύπριο ΣΟΚ'', γράφει ότι ''σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε στο παγκύπριο η πρωτοφανής υπόθεση παιδεραστίας που είδε χθες το φως της δημοσιότητας'' και ότι οι ερευνητές της υπόθεσης έμειναν άναυδοι από τα όσα αποκάλυψαν τόσο ο θύτης όσο και το θύμα. Γράφει, επίσης, ότι αν και χθες ξεκίνησε στη Βουλή ένας νέος κύκλος διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους σε μιαν προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους οδηγούς φορτηγών, οι οδηγοί έφυγαν απογοητευμένοι αλλά και καχύποπτοι για τις προσπάθειες που γίνονται.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Σκληρή μάχη σε όλα τα μέτωπα'', γράφει ότι από την απόφαση που θα λάβει σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο θα κριθούν οι επόμενες κινήσεις της Marfin Popular Bank σε σχέση με τις δημόσιες προτάσεις εξαγοράς προς τους μετόχους των τραπεζών Κύπρου και Πειραιώς. Γράφει, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την υποδομή και τις δυνατότητες των λιμανιών στα κατεχόμενα και του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, την ίδια ώρα που οι Υπουργοί Εξωτερικών προβάλλουν τις τεχνικές και οικονομικές πτυχές του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ολα ρευστά στο τοπίο των τραπεζών'', γράφει ότι ρευστό αναμένεται να παραμείνει για τους επόμενους τρεις μήνες το τραπεζικό σκηνικό στην Κύπρο, αφού τόσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάζεται η Κεντρική Τράπεζα για να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί ή όχι την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Marfin Popular Bank. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ θα περιμένει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο μέχρι το καλοκαίρι για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τις προεδρικές εκλογές, ενώ ο Γιαννάκης Κασουλίδης προετοιμάζει το έδαφος για ανακοίνωση της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Τα μασάει η Κεφαλαιαγορά'', γράφει ότι ανατρέπεται άρδην και εκ νέου το σκηνικό στον πόλεμο των τραπεζών με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να διευκρινίσει σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι η παρέμβασή της στις εξελίξεις που εμπόδισε τη συνέχιση της πρότασης της Marfin Popular Bank για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου και της Πειραιώς δεν ήταν απόφαση, αλλά παρότρυνση και συμβουλή. Γράφει, επίσης, ότι με πλαστά κυπριακά και τουρκικά διαβατήρια, σύμφωνα με τις αρχές του Μεξικού, διακινούνταν 11 Ιρακινοί που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μοντερέι.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Στο παρασκήνιο η 'Μάχη' '', γράφει ότι με το Χρηματιστήριο να καταγράφει χθες κάθετη πτώση των τραπεζικών μετοχών, άρχισαν στην Κύπρο κρίσιμες επαφές των δύο μεγάλων Ελλαδιτών τραπεζιτών, Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς και Ανδρέα Βγενόπουλου της Marfin Popular Bank, οι οποίοι διανύουν αγώνα δρόμου για να φέρουν σε πέρας τους στόχους τους. Γράφει, επίσης, ότι σαν χάρτινος πύργος καταρρέει η εκφρασθείσα πρόθεση του ΔΗΣΥ για στήριξη υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές από το ΑΚΕΛ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Παιδεραστής βρέθηκε με 10χρονο'', γράφει ότι συνελήφθη ένας 62χρονος από τη Λάρνακα λίγα δευτερόλεπτα πριν ασελγήσει εναντίον 10χρονου στην οικία του. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β' ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα αφαιρέσει από το προαύλιο της Αρχιεπισκοπής το ύψους δέκα μέτρων μπρούντζινο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', που βρίσκεται εκεί εδώ και 15 χρόνια, και θα το αντικαταστήσει με ένα άγαλμα του Μακαρίου ύψους δύο μέτρων, φτιαγμένο από μάρμαρο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Financial Mirror'', υπό τον τίτλο ''Κλειδί για τις εξελίξεις το 8,2% που κατέχει η Πειραιώς στην Κύπρου'', γράφει ότι στην Κύπρο μεταφέρθηκε χθες ο ''τραπεζικός πυρετός'' που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες, με την κάθοδο των Μιχάλη Σάλλα και Ανδρέα Βγενόπουλου, οι οποίοι έχουν σημαντικές επαφές με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες. Γράφει, επίσης, ότι ο όμιλος SFS, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των επενδύσεων, αύξησε τη δραστηριότητά του και στο ναυτιλιακό τομέα, αυξάνοντας τον αριθμό των πλοίων του στα εννέα από πέντε που ήταν κατά το 2005.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 24 January 2007 - 15:19:08 UTC