Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 23/12/2006

Οι αναταράξεις στις σχέσεις Λευκωσίας-Λονδίνου που προκαλεί η παρασκηνιακή δραστηριοποίηση των βρετανικών υπηρεσιών για νομιμοποίηση του αεροδρομίου της Τύμπου, το θέμα υποτίμησης της κυπριακής λίρας, η υπόθεση της διαφημιστικής εκστρατείας για το ευρώ και το σκάνδαλο των παράνομων χρημάτων του γερμανικού κολοσσού SIEMENS είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι το θάψιμο χημικών αποβλήτων στο Βασιλικό, η χθεσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Βουλή, η ανταλλαγή δύο βρεφών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, και η σύλληψη τριών Τ/Κ για παράνομη μεταφορά ζωικών και φαρμακευτικών προϊόντων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Μέσω Κύπρου διοχετεύονταν και στην Κίνα'', γράφει ότι ως ''μικρή επιχείρηση με μεγάλα ταμεία'' χαρακτήρισαν οι γερμανικές πηγές την εταιρεία στην Κύπρο, που όπως δείχνουν τόσο οι σχετικές αναφορές στον γερμανικό Τύπο, όσο και η έκθεση του ελεγκτικού οίκου KPMG, εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παράνομων χρημάτων του γερμανικού κολοσσού SIEMENS. Αλλού η εφημερίδα γράφει ''αποφεύγετε φιλιά και χειραψίες γιατί ο ιός της γαστρεντερίτιδας δεν καταλαβαίνει από ευχές''.

''Η Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Θάβουν τοξικά'', γράφει ότι έρευνα στο Κρατικό Χημείο διέταξαν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Γεωργίας μετά τα δημοσιεύματα της ''Μ'' ότι στην περιοχή του Βασιλικού θάβονται χωρίς κανένα έλεγχο χημικά απόβλητα που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ως ένοχους εκ πρώτης όψεως έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα τους Αγγλους Μάικλ Πίνιγκτον, 21 χρόνων, και Λούκ Ατκινσον, 22 χρόνων, για τη δολοφονία του 17χρονου Χρίστου Παπίρη από το Ακάκι.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Νέες αναταράξεις στον εναέριο χώρο'', γράφει ότι νέες αναταράξεις στις σχέσεις Λευκωσίας-Λονδίνου προκαλεί η παρασκηνιακή δραστηριοποίηση των βρετανικών υπηρεσιών για νομιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας προειδοποίησε τη βρετανική κυβέρνηση ότι θα επηρεαστούν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Βουλής όπου ''εμφανίστηκαν με πλατιά χαμόγελα και ανέσυραν τις φιλικότερες των προσφωνήσεων'' οι πολιτικοί.

''Η Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Επεσε η λίρα, δεν ανησυχεί η Κεντρική'', γράφει ότι εξασθένιση της κυπριακής λίρας έναντι του ευρώ διαπιστώνουν οι ερευνητές του Economist Intelligence Unit. Την υποτίμηση του νομίσματος επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στη ''Σ'' και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τρεις Τ/Κ συνελήφθησαν στην Ποταμιά, όταν στο αυτοκίνητο τους βρέθηκαν γαλοπούλες, συκωταριές και κεφαλάκια αμνοεριφίων.

''Ο Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Θύελλα για το ευρώ'', γράφει ότι πολιτικό σάλο προκαλεί η υπόθεση της διαφημιστικής εκστρατείας για το ευρώ, αξίας ενός και πλέον εκατ. λιρών, υπόθεση που αποκάλυψε ο ''Φ'' στις 9 Δεκεμβρίου. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επιμένει στις καταγγελίες του για ''πολιτικό χρήμα'' και ''πολιτικές πλάτες'' και καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι τιμές στα φρούτα και τα λαχανικά κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, με τις ντομάτες και τα αγγουράκια θερμοκηπίου να πωλούνται γύρω στη μία λίρα το κιλό από 80 σεντ.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Με τον τίτλο στο χέρι'', γράφει ότι, κάνοντας πράξη την δέσμευση της για έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε όλους τους πρόσφυγες κατοίκους οικιστικών μονάδων σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών εξήγγειλε χθες την επανέναρξη της διαδικασίας έκδοσης τίτλων. Οπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, μέχρι το τέλος του 2008 θα δοθούν περίπου 13.500 τίτλοι ιδιοκτησίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εμπαιγμό θεωρούν οι φοιτητές το ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές αρνούνται πεισματικά να καθιερώσουν το φοιτητικό εισιτήριο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Ανταλλαγή μωρών προκαλεί έρευνα στο Νοσοκομείο'', αναφέρεται σε υπόθεση ανταλλαγής βρεφών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και την εξαγγελία πειθαρχικής έρευνας από τον Υπουργό Υγείας Χάρη Χαραλάμπους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κύπρος θα υποβάλλει αίτηση για ένταξη στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στο ΚΥΠΕ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Μάθε", υπό τον τίτλο "Στα άδυτα του 'Alder Ego' ", αποκαλύπτει, όπως γράφει, το σενάριο της ταινίας στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο Σάκης Ρουβάς, αναφέροντας πως πρόκειται για μιαν κοινωνική δραματική ταινία που την χαρακτηρίζουν τα ναρκωτικά, η ατίθαση ζωή και ο θάνατος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νεαροί καμικάζι στην κοινότητα Λιοπετρίου είναι έτοιμοι να τα κάψουν όλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανάβοντας φωτιές και κάνοντας σούζες και κόντρες με μοτοσυκλέττες.

Η εφημερίδα "Πέστα", κάτω από τον τίτλο "Πούλησε την αδελφή του για μια δόση ηρωίνης", γράφει πως χρήστης ηρωίνης εξομολογήθηκε στην εφημερίδα ότι σε στιγμή ολοκληρωτικού αδιεξόδου πριν από ένα μήνα "πούλησε την αδελφή του, η οποία αντιμετωπίζει τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα και έχει πολύ μειωμένες αντιστάσεις, στον άνθρωπο που τον προμηθεύει συνήθως με την ηρωίνη με αντάλλαγμα μια δόση". Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΑΤΗΚ διέθεσε δωρεάν τηλεκάρτες στους κρατούμενους των φυλακών για να διευκολύνει την επικοινωνία τους με τις οικογένειες τους.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 23 December 2006 - 15:19:08 UTC