Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 11/12/2006

Η σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα συζητήσει τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Τουρκία, λόγω της άρνησής της να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής σύνδεσης με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, και της Κύπρου, είναι το κύριο θέμα στη σημερινή ειδησεογραφία. Προβάλλεται επίσης το θανατηφόρο που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο, η αύξηση του πληθυσμού στα κατεχόμενα, οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη για την πορεία της Κύπρου στην ΕΕ και τα αυξανόμενα τηλεφωνήματα καταναλωτών για ακατάλληλα ή ληγμένα προϊόντα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Νέα μοναχική μάχη στις Βρυξέλλες» γράφει ότι για μια μοναχική μάχη ετοιμάζεται σήμερα η Κύπρος, στο Συμβούλιο Υπουργών, ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια υιοθέτησης των θέσεών της στο Συμβούλιο Αντιπροσώπων (Κορεπέρ), το οποίο δεν περιέλαβε στα συμπεράσματα για την Τουρκία πρόνοιες για χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από την Τουρκία του Πρωτοκόλλου της Τελωνειακής Ενωσης. Η «Α» γράφει επίσης ότι ο πληθυσμός των κατεχομένων στα επόμενα 20 χρόνια θα φθάσει το 1.5 εκ., όπως δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Χουσεϊν Αγκολεμλί.

«Το Θάρρος» κάτω από τον τίτλο «Κρίσιμη μάχη στο Συμβούλιο Υπουργών» γράφει ότι πυρετώδεις διαβουλεύσεις διεξάγονται χθες στις Βρυξέλλες ενόψει της σημερινής συνεδρίας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα συζητήσει τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν στην Τουρκία, λόγω της άρνησής της να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής σύνδεσης με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το «Θάρρος» αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή Ιωάννη Κασουλίδη ότι η εξέλιξη αναφορικά με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας όπως αυτές αναφέρονται στο δεύτερο προσχέδιο της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ δεν τον εκπλήττει.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Παίζονται και τα αυτονόητα» γράφει ότι με τέσσερις στόχους πηγαίνει σήμερα το πρωί η σύνοδος στην κρίσιμη σύνοδο υπουργών εξωτερικών της ΕΕ όπου θα επιδιωχθεί κοινή απόφαση για το είδος και το εύρος των κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Τουρκία για συμμόρφωση προς τις δεσμεύσεις της. Γράφει επίσης ότι στατιστικώς, ακόμη οκτώ συνάνθρωποί μας θα χάσουν τη ζωή τους μέχρι το τέλος του χρόνου, εάν δεν αλλάξει η οδική μας συμπεριφορά. Το Σαββατοκύριακο έγιναν εκατοντάδες καταγγελίες για ταχύτητα και αλκοόλ ενώ συνέβη ένα ακόμα θανατηφόρο.

«Η Σημερινή» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Στη σέντραποιά τα 4 κλειδιά της Λευκωσίας» γράφει ότι στη σέντρα βρίσκονται οι δύο μονομάχοι των Βρυξελλών, έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη, που θα δοθεί σήμερα στη συνεδρία των ΥΠΕΞ της ΕΕ, ενόψει των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Λευκωσία, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει στο χέρι τέσσερα κλειδιά πάνω στα οποία ποντάρει για να ανατρέψει το κλίμα των ήπιων μέτρων κατά της Τουρκίας, Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και το βέτο. Γράφει επίσης ότι οι φυλακές της Κύπρου ετοιμάζονται για τις εκλογές οι φυλακισμένοι. Γύρω στους 250 καταδίκους θα ψηφίσουν την Κυριακή σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο των φυλακών.

«Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει το κύριο θέμα του με τίτλο «Σενάρια τρόμου στην ΕΕ» και γράφει ότι σκληρή και αμφίρροπη αναμένεται η μάχη που θα δώσουν Αθήνα και Λευκωσία σήμερα στο Συμβούλιο των «25» ΥΠΕΞ της ΕΕ για τα ευρωτουρκικά. Οπως συναφώς πληροφορείται ο «Φ» η μάχη θα δοθεί σε δύο μέτωπα, τα οποία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία για το πλαίσιο των κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Τουρκία. Γράφει επίσης ότι ο Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Ολι Ρεν καλεί την Αγκυρα να προβεί σε νέο ελιγμό ενώ στην ίδια τη χώρα, τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την πρόταση Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα ενός τουρκικού λιμανιού σε κυπριακά πλοία.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Η ΕΕ ενώπιον των ευθυνών της» γράφει ότι το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων καλείται σήμερα να αποφασίσει το εύρος των κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Αγκυρα, εξαιτίας της μη συμμόρφωσης της με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Γράφει επίσης ότι κρέατα με αντιβιοτικές ουσίες εντοπίζουν οι κτηνιατρικοί επιθεωρητές κατά τους ελέγχους σε σφαγεία. Την ίδια ώρα, τα τηλέφωνα του Υπουργείου Υγείας παίρνουν «φωτιά» από παράπονα καταναλωτών για ακατάλληλα ή ληγμένα προϊόντα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 11 December 2006 - 15:19:08 UTC