Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 09/12/2006

Το Κυπριακό, η εξεύρεση μιας συναινετικής λύσης όσον αφορά το είδος και το εύρος των κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Τουρκία από την ΕΕ, το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές και τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης οκτώ ατόμων στη Λευκωσία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Μείναμε μόνοι και στο Συμβούλιο Ασφαλείας'' γράφει ότι και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται μόνες απέναντι στους υπόλοιπους, καθώς υπάρχει ισχυρή διαφωνία σε δύο καίρια σημεία στο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι φωτιά πήραν τα τηλέφωνα των Υγειονομικών Υπηρεσιών με πολίτες να προβαίνουν σε καταγγελίες για επικίνδυνα τρόφιμα, με τον αριθμό των τηλεφωνικών κλήσεων να κυμαίνεται στα 100 την ημέρα.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Ανάσα για τους πρόσφυγες'' γράφει πως πακέτο προτάσεων που θα ανατρέπει τις ανισότητες και τις αδικίες ανάμεσα στον προσφυγικό κόσμο ετοιμάζει ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών. Ηδη η πρώτη πρόταση του πακέτου κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ως πρόταση νόμου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε κινητοποίηση τέθηκαν οι υγειονομικές υπηρεσίες μετά τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε οκτώ άτομα τα οποία κατανάλωσαν ρύζι από γνωστή αλυσίδα φούρνων στη Λευκωσία.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Μεγάλη Δευτέρα στις Βρυξέλλες'' γράφει ότι στους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, τη Δευτέρα, πέφτει ο κλήρος για εξεύρεση μιας συναινετικής λύσης όσον αφορά το είδος και το εύρος των κυρώσεων που θα επιβάλει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά της Τουρκίας. Η Λευκωσία θα δυσκολευθεί πολύ να επιτύχει το στόχο υιοθέτησης των αυστηρών κυρώσεων κατά της Αγκυρας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι είκοσι δύο μέρες πριν τη λήξη της θητείας του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες το διορισμό Γενικού Διευθυντή.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Ανοικτοί λογαριασμοί'' γράφει πως ανοικτούς λογαριασμούς άφησε η χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟΡΕΠΕΡ, σε ότι αφορά την προσπάθεια που καταβάλλεται, για την εξεύρεση κοινού κειμένου συμπερασμάτων επί των κυρώσεων, που θα πρέπει να επιβληθούν στην Τουρκία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με βάση επίσημα στοιχεία ένας στους τέσσερις Κύπριους θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας τουλάχιστο μια φορά στη ζωή του.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Στήνουν σκηνικό για θρίλερ'' γράφει πως νέο θρίλερ για την Τουρκία αναμένεται στην ΕΕ καθώς διατηρούνται οι διαφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την υποψήφια χώρα. Οπως διαμορφώνεται το κλίμα, οι αποφάσεις δύσκολα θα ληφθούν στο επίπεδο των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα και τη σκυτάλη θα πάρουν οι αρχηγοί. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στο προσχέδιο ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που ετοίμασαν οι Βρετανοί υπάρχει αναφορά για ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής φάσης της διαδικασίας για το Κυπριακό στο πρώτο τρίμηνο του 2007.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Θα πληρώσεις κ. Γαλανέ;'' Γράφει ότι το γάντι στον Αλέξη Γαλανό έριξε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού καλώντας τον ως ''όψιμος πατριώτης'' που παρουσιάζεται να απαντήσει κατά πόσον θα φροντίσει να συνεισφέρει το ποσοστό, το οποίο αναλογεί στην εταιρεία του, εξαιτίας του σκανδάλου με τη ζάχαρη, για να μην επωμιστούν οι πολίτες της Δημοκρατίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σοβαρή μελέτη των περαιτέρω βημάτων και λήψη των κατάλληλων πολιτικών και νομικών μέτρων σε μια προσπάθεια αποτροπής της ενδεχόμενης αποδοχής της λεγόμενης Επιτροπής Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους, συστήνει το ΑΚΕΛ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''ΕΕ: Η προσφορά τουρκικού λιμανιού δεν είναι αρκετή'', γράφει πως η φινλανδική προεδρία ανέφερε χθες ότι η προσφορά της Τουρκίας να ανοίξει ένα λιμάνι και αεροδρόμιο στην Κύπρο δεν είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της για το Πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η ΑΗΚ έχει ενθαρρύνει το κοινό στην εγκατάσταση λαμπών φωτός για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' υπό τον τίτλο ''Φαρμάκι ποτίζουν τους ασθενείς με οστεοπόρωση" γράφει ότι φάρμακο που εισάγεται στην Κύπρο προς αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, η οποία κτυπά κυρίως τις γυναίκες, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι συγγενείς των αγνοουμένων, λόγω των εξελίξεων που αναμένονται εντός του Ιανουαρίου, στο θέμα της ταυτοποίησης και παράδοσης των λειψάνων των αγαπημένων τους προσώπων.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 9 December 2006 - 15:19:07 UTC