Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 07/12/2006

Η γερμανο-γαλλική πρόταση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, οι δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κίνα, η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για τα δημοψηφίσματα και η αναμενόμενη για σήμερα απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Μύρας Ξενίδη Αρέστη, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Αλλά θέματα είναι τα πρόστιμα για τις τροχαίες παραβάσεις, τα μητρώα με τα ονόματα των αιχμαλώτων πολέμου, η συναυλία του ΑΚΕΛ για τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του, η διενέργεια ελέγχων για την ποιότητα των τροφίμων και η ασφάλεια των οικοδομών στην Κύπρο.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Τι νόστιμο το πικρό ποτήρι» γράφει ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα, αποδέχεται την πρόταση Γαλλίας - Γερμανίας για την Τουρκία, λέγοντας ''μακάρι να γίνει δεκτή''. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς το ποσό από τα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις που καταγράφονται οι δεκαεφτά ενεργές κάμερες, ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο λίρες το μήνα.

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «'Ταϊβανοποίηση' των κατεχομένων» γράφει στο κύριο θέμα της ότι συνεργασία κάποιων χωρών τις οποίες δεν κατονόμασε με την Τουρκία, για την «ταϊβανοποίηση» του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος από το Πεκίνο. Αλλού γράφει ότι αυτή τη στιγμή το κράτος δεν διαθέτει μητρώα με τα ονόματα των αιχμαλώτων πολέμου και η Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής καλείται να βρει λύση σε αυτό το θέμα που πάνω από όλα έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο θέμα του με τίτλο «Ανεξέλεγκτος σίδηρος απειλεί τις οικοδομές» ότι ζήτημα ασφάλειας των οικοδομών στην Κύπρο αποκάλυψε καταγγελία της Ενωσης Χαλυβουργιών Ελλάδας στο ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, με την οποία αναφέρεται ότι άγνωστης ποιότητας και προέλευσης χάλυβας εισήχθη στην Ελλάδα από την Κύπρο ως κοινοτικός. Σε άλλη είδηση αναφέρει πως συμφωνία στη βάση της γερμανο-γαλλικής πρότασης αλλά και των εισηγήσεων της ΕΕ, «ψήνουν» οι εταίροι μας, σε ότι αφορά την Τουρκία.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Ντρίπλα στην Κύπρο από ΕΔΑΔ» γράφει ότι καθοριστική, για τις μελλοντικές προσφυγές Ελληνοκυπρίων που διεκδικούν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, είναι δυνατό να αποβεί η αναμενόμενη για σήμερα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Μύρας Ξενίδη Αρέστη. Αλλού γράφει ότι αποζημιώσεις ύψους 20.000 λιρών σε δύο πρώην ανώτατους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας, για δυσφημιστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, θα καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Πάνω κάτω ο πήχης» γράφει στο κύριο θέμα του ότι η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα στο πεδίο των ευρωτουρκικών και αναπροσαρμόζει την τακτική της ενόψει των αποφάσεων που θα υιοθετήσουν οι «25» την ερχόμενη εβδομάδα. Τα παιχνίδια τακτικής φθάνουν ουσιαστικά στο τέλος και είναι εν πολλοίς η ώρα για να καθορισθεί και ο πήχης των επιδιώξεων. Σε άλλη είδηση αναφέρει πως ο απερχόμενος ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν παραδέχθηκε ότι «ίσως, εάν αναβάλλαμε τα δημοψηφίσματα για λίγο, και εάν εργαζόμασταν περισσότερο σκληρά, να μπορούσαμε να επιλύσουμε το Κυπριακό».

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο θέμα της με τίτλο «Ψηλά τα λάβαρα» ότι με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να κρατά ψηλά τα λάβαρα της αντικατοχικής πάλης για την ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας, το ΑΚΕΛ με μια μουσική μυσταγωγία που του χάρισαν καλλιτέχνες εκτιμητές του έργου του και στην παρουσία χιλιάδων φίλων, μελών και οπαδών του ολοκλήρωσε χθες βράδυ τους εορτασμούς για τα 80 χρόνια ζωής και δράσης του. Αλλού γράφει ότι εντατικούς ελέγχους για την ποιότητα των τροφίμων διενεργούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες. Την ίδια ώρα καταναλωτές καταγγέλλουν προσφορές «μαϊμού».

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με κύριο τίτλο «'Σοβαρή και βαθιά κρίση' το Ιράκ» γράφει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αρχίσουν να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τις μάχες στο Ιράκ και να προχωρήσουν σε διπλωματικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων του Ιράν και της Συρίας, για να αποφευχθεί το χάος στο Ιράκ, συνέστησε χθες η Ομάδα Μελετών για το Ιράκ. Αλλού γράφει ότι η Εθνική Τράπεζα της Σερβίας και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 7 December 2006 - 15:19:07 UTC