Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 05/12/2006

Οι διαβουλεύσεις στους κόλπους της ΕΕ με θέμα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κυρώσεις στην Τουρκία, ο χειρισμός από την κυβέρνηση του θέματος της ανακάλυψης πατατών που μεταφέρονταν λαθραία, οι επαφές του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τα κόμματα, η διάψευση από μέρους των εκπαιδευτικών των όσων επικαλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας, η εκδήλωση των ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΣ ΕΔΕΚ για στήριξη της υποψηφιότητας του Γιαννάκη Σκορδή για τη δημαρχία της Αμμοχώστου, και η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι το Ιράκ υποφέρει από έναν εμφύλιο πόλεμο χειρότερο από τη διασπαστική διαμάχη που αποδεκάτισε το Λίβανο, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Διπλωματία της πατάτας'', γράφει ότι ο τρόπος χειρισμού από μέρους της κυβέρνησης του θέματος της υποτιθέμενης ανακάλυψης τουρκικών πατατών που μεταφέρονταν λαθραία στις ελεύθερες περιοχές ήταν δυνατόν να οδηγήσει σε σοβαρή πολιτική κρίση, τη στιγμή που, όπως αποκαλύπτουν οι Βρετανοί ερευνητές της υπόθεσης, το φορτηγό που εγκαταλείφτηκε μετέφερε πατάτες από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές και πιθανόν ε/κ παραγωγής. Γράφει, επίσης, ότι Γιουγκοσλάβος μάρτυρας κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ότι το 1994 καθημερινά συσκεύαζαν σε σάκους εκατομμύρια σε μετρητά που είχαν προορισμό την Κύπρο με σκοπό την παράκαμψη του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Αντεπίθεση εκπαιδευτικών'', γράφει ότι δυσφορία και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα επικαλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς και το έργο που προσφέρουν στη δημόσια εκπαίδευση, χαρακτηρίζοντας τα απαξιωτικά. Γράφει, επίσης, ότι το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λευκωσίας επέλεξε να γιορτάσει τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα εθελοντών με το άναμμα ενός κεριού από τον κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στο θέμα του εθελοντισμού.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Χρυσή Πρωτοχρονιά για τα κόμματα'', γράφει ότι σε καλό δρόμο βρίσκονται οι επαφές του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο για υπερδιπλασιασμό της ετήσιας κρατικής χορηγίας προς τα κόμματα. Γράφει, επίσης, ότι σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθαν χθες περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με το συνολικό χρόνο απασχόλησης των εκπαιδευτικών.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Τρεις συμμαχίες για την πορεία της Τουρκίας'', γράφει ότι αδιάκοπο διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται στους κόλπους της ΕΕ με θέμα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κυρώσεις στην Τουρκία, και ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας πραγματοποίησαν χθες διαδοχικές συναντήσεις με στόχο να υποχρεωθεί η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι όλα τα κόμματα, πλην του ΔΗΚΟ, ψάχνουν τρόπους να ξεπεράσουν το συνταγματικό πρόβλημα, ώστε να επιτύχουν την αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος στις 12.000 λίρες.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ρεσιτάλ παρεμβάσεων'', γράφει ότι ένα απίστευτο διπλωματικό παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη για τα ευρωτουρκικά, καθώς ο χρόνος είναι πλέον περιορισμένος και οι ''25'' θα βρεθούν σύντομα ενώπιον των ευθυνών τους, και ότι ο γαλλογερμανικός άξονας μπορεί και να βρεθεί αντιμέτωπος και να συγκρουστεί με τους Αγγλοαμερικανούς. Γράφει, επίσης, ότι ουδείς (ασθενοφόρα, περιπολικά και πυροσβεστική) εξαιρείται από την υποχρέωση να σταματά στο κόκκινο στα φώτα τροχαίας, αναφέρει σε γνωμάτευσή του ο Γενικός Εισαγγελέας, παραπέμποντας όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα τώρα με τις κάμερες της Τροχαίας να ζητήσουν την τροποποίηση της νομοθεσίας.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Μήνυμα νίκης'', γράφει ότι η παράδοση της Αμμοχώστου δημιουργεί στα μέλη και τους ψηφοφόρους των κομμάτων της δημοτικής συνεργασίας την ιστορική υποχρέωση να επανεκλεγεί στη δημαρχία ο Γιαννάκης Σκορδής και, στέλλοντας μήνυμα νίκης από την εκδήλωση χθες το βράδυ στα Πολεμίδια, τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ κάλεσαν τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς τους να εργαστούν για μία πανηγυρική επανεκλογή του. Γράφει, επίσης, ότι η Γερμανία θα επιδιώξει την υποστήριξη της Γαλλίας για 18μηνο χρονοδιάγραμμα στην Τουρκία για να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της στην Κύπρο.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Το Ιράκ ήταν καλύτερο υπό τον Σαντάμ'', γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προειδοποίησε ότι το Ιράκ υποφέρει από έναν εμφύλιο πόλεμο χειρότερο από τη διασπαστική διαμάχη που αποδεκάτισε το Λίβανο και συμφώνησε ότι η ζωή του μέσου Ιρακινού είναι χειρότερη τώρα παρά υπό το καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν. Γράφει, επίσης, ότι έχουν γίνει παράπονα από το κοινό ότι ο στολισμός της Λευκωσίας για τα Χριστούγεννα είναι κακόγουστος και ανάρμοστος, αφού περιβάλλεται από διαφημίσεις.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 5 December 2006 - 15:19:08 UTC