Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24/11/2006

Ο κυπριακός Τύπος αναφέρεται και σήμερα στο περιστατικό που σημειώθηκε στην Αγγλική Σχολή προχθές, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο χώρο του σχολείου και επιτέθηκαν κατά Τουρκοκυπρίων μαθητών. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης άλλα θέματα όπως οι διαβουλεύσεις της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ για αποφυγή ευρωτουρκικής κρίσης το Δεκέμβριο, η πρώτη επίσημη επίσκεψη Αρμένιου Προέδρου στην Κύπρο, η ψήφιση χθες από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης του Ευρωβουλευτή Ελμαρ Μπροκ για τη διεύρυνση και οι δημοτικές εκλογές.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Σοκ στο βαθύ μας ύπνο» γράφει ότι ενώ όλοι καταδικάζουν το προχθεσινό παρατράγουδο (στην Αγγλική Σχολή)κοιτάζοντας την αφορμή, η αιτία που οδήγησε στα δυσάρεστα γεγονότα παραμένει στα αζήτητα, και διερωτάται αν «τώρα ξύπνησαν όλοι επειδή κάποια παιδιά έκαναν πράξη τις πατριωτικές κορώνες των πολιτικών». Αλλού γράφει ότι στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Αρμένιου Προέδρου στην Κύπρο, ο Αρμένιος Πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει την Κύπρο σε όλα τα διεθνή φόρα.

Η «Μάχη» με τίτλο «Ξεχνούν τα Βαρώσια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι αντιδράσεις προκαλεί η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, η Φινλανδία τροποποιεί την πρότασή της για τον κανονισμό εμπορίου με τα κατεχόμενα, αφήνοντας εκτός το κυπριακό αίτημα για επιστροφή της Αμμοχώστου και άνοιγμα των Βαρωσίων. Αλλού γράφει ότι ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κατήγγειλε με επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ τις προθέσεις των Τούρκων να μετατρέψουν τη μονή του Αποστόλου Ανδρέα σε ξενοδοχείο.

Ο «Πολίτης» υπό τον κύριο τίτλο «Ελληνόψυχοι οι κουκουλοφόροι» γράφει ότι από τους κόλπους της εθνικιστικής οργάνωσης Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων (ΕΦΕΝ) προέρχονται αρκετοί από τους νεαρούς που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον Τουρκοκυπρίων στην Αγγλική Σχολή. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι σχετικά αποδυναμωμένη, σίγουρα σε συρρίκνωση, σε ό,τι αφορά κυπριακού ενδιαφέροντος ζητήματα, ψηφίσθηκε χθες η έκθεση Ελμαρ Μπροκ για τη διεύρυνση από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επιμένουν μέχρι τέλους οι Φινλανδοί» γράφει ότι οι Φινλανδοί παρουσιάζονται αποφασισμένοι να παίξουν και το τελευταίο τους χαρτί ώστε να αποφευχθεί η κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, αφού ο Φινλανδός ΥΠΕΞ απηύθυνε πρόσκληση στους ομολόγους του από Κύπρο και Τουρκία να μεταβούν στην Φινλανδία για εκ του σύνεγγυς συνομιλίες. Αλλού γράφει ότι οι Τ/Κ έχουν έτοιμο σχέδιο Β σε περίπτωση που αποτύχει η φινλανδική προεδρία. Θα ζητήσουν απευθείας πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στο Λονδίνο.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον κύριο τίτλο «Προς Θεού, ηρεμήστε» γράφει ότι ''η υπερβολή με την οποία αντιμετωπίστηκε το μεμονωμένο γεγονός της ανόητης και καταδικαστέας επίθεσης νεαρών κατά Τ/Κ μαθητών, οι αβάσιμες ερμηνείες που πήρε το επεισόδιο από τη βιασύνη πολιτικών και δημοσιογράφων να κερδίσουν τις εντυπώσεις, έχουν αλλοιώσει την πραγματικότητα''. Αλλού γράφει ότι οι πιλότοι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα του Φ για τα εκτός λειτουργίας ουσιώδη ραδιοβοηθήματα στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και με αγωνία το γεγονός ότι το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ''αντί να εγκύψει για να επιλύσει το πρόβλημα επέλεξε να εκδίδει ανακοινώσεις για σκοπούς εντυπωσιασμού''.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πορεία νίκης» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στην προεκλογική συγκέντρωση στο Καϊμακλί της δημοτικής συνεργασίας ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για υποστήριξη της υποψήφιας για τη δημαρχία Λευκωσίας Ελένης Μαύρου και αναφέρει ότι από το Καϊμακλί της δημοκρατικής αντίστασης και των αγωνιστικών παραδόσεων, η Λευκωσία έστειλε χθες βράδυ ξεκάθαρο μήνυμα. Η «Χ» αναφέρεται επίσης στις κοινωνικές παροχές ύψους 16,9 εκατ. λιρών που ενέκρινε χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Λουτρό αίματος στη Βαγδάτη» γράφει στο κύριο της θέμα ότι έξι βόμβες που εξερράγησαν σε οχήματα σκότωσαν χθες 160 ανθρώπους στη Βαγδάτη κατά την πλέον αιματηρή επίθεση μετά την εισβολή των Αμερικανών. Αλλού γράφει ότι η Ελλάδα προειδοποίησε ότι εάν το θέμα των Βαρωσίων απομακρυνθεί από τη φινλανδική πρωτοβουλία για να αποφευχθεί μια ευρωτουρκική κρίση, τότε η πρωτοβουλία θα εκτροχιαστεί.

Η εβδομαδιαία «Αντίλογος» με κύριο τίτλο «Βαθύ ρήγμα στις κοινότητες» γράφει ότι οι έντονες και συνεχείς προσπάθειες των ηγεσιών των συνεργαζομένων κομμάτων στα πλαίσια της τριμερούς και της συγκυβέρνησης με πρωταγωνιστές τους ίδιους του ηγέτες τους, δεν απέδωσαν μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα όσον αφορά τη συνεργασία για τις προεδρίες των κοινοτικών συμβουλίων. Αλλού γράφει ότι μελετημένες πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για φραγμό στο παράνομο ξεπούλημα ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα αναλαμβάνει το ΔΣ του RICS Κύπρου, που ασχολείται με την ακίνητη περιουσία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» με τίτλο «Διαρροή σε 2 φάσεις» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε δύο φάσεις έγινε η διαρροή στον «Πολίτη» των στοιχείων που αφορούν τα ρουσφέτια κατά άλλους βοήθεια- στην Εθνική Φρουρά και στο Υπουργείο Αμυνας. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το συγκρότημα του «Φιλελεύθερου» άρχισε ήδη διαβουλεύσεις με στόχο την αγορά του τηλεοπτικού σταθμού «Mega».

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη «The Cyprus Weekly» με κύριο τίτλο «Κατακραυγή για την επίθεση» αναφέρεται στην επίθεση κατά Τ/Κ μαθητών στην Αγγλική Σχολή προχθές και γράφει ότι στη Σχολή επανήλθε η ηρεμία. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού διανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες στην Κύπρο για τουρισμό που να σχετίζεται με την υγεία και τις ιατρικές υπηρεσίες.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 24 November 2006 - 15:19:10 UTC