Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 04/11/2006

Η σημερινή ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, οι εκλογικές διαδικασίες που θα λάβουν μέρος στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τους 100 γενικούς αντιπροσώπους και τους 31 εξ οφίκιο, οι οποίοι θα αναδείξουν με την ψήφο τους τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ μεταξύ των ιεραρχών και η ακύρωση του απαγορευτικού διατάγματος απογείωσης του ενοικιαζόμενου αεροσκάφους της Αjet κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο

H ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Γκάφα ολκής η προσγείωση της Αjet'' γράφει ότι την ακύρωση του απαγορευτικού διατάγματος απογείωσης του ενοικιαζόμενου αεροσκάφους της Αjet αποφάσισε χθες βράδυ το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, προσγειώνοντας ανώμαλα τον Υπουργό Συγκοινωνιών, ο οποίος έδωσε τις οδηγίες για καθήλωση του αεροσκάφους αλλά και όσους έσπευσαν να κάνουν μεγαλόστομες δηλώσεις υποστηρίζοντας αυτή την ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου Παπαδόπουλου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών αντί να ασχολείται με την αντιπολίτευση, να ασχοληθεί με μια ουσιαστική πολιτική στο Κυπριακό.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Με λερωμένα χέρια στο δικαστήριο η Εισαγγελία'' γράφει ότι χαστούκι στη Γενική Εισαγγελία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η χθεσινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, σε σχέση με το καθηλωμένο αεροσκάφος της Αjet, πρώην ''Ηλιος''. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι η φινλανδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για προώθηση της ''φόρμουλάς'' της ''και εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να διαβουλευόμαστε με τη φινλανδική προεδρία σε αυτή την προσπάθειά της''.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Επί κάλπης κρεμάμενοι'' γράφει ότι ένα απίστευτο δωδεκάωρο θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες με φόντο τη συνομολόγηση συμφωνίας και πρωταγωνιστές όλους τους εν δυνάμει υποψήφιους, με τον Πάφου Χρυσόστομο να πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τους ανθυποψήφιους του, αλλά και με άλλους ιεράρχες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Τμήμα Ευημερίας χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα παλαιάς έρευνας για να καταγράψει τα άτομα με βαριά αναπηρία, με αποτέλεσμα να αφήσει εκτός επιδομάτων τετραπληγικά παιδιά.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Μέγα Σάββατο στο Μέγα Συνοδικό'' γράφει ότι σήμερα το απόγευμα, η Εκκλησία της Κύπρου θα έχει στο πηδάλιο της τον νέο Αρχιεπίσκοπο της, ο οποίος θα αναδειχθεί μέσα από την τελευταία εκλογική μάχη. Στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όλα είναι διαρρυθμισμένα ώστε το Συνοδικό να δεχθεί τους 100 γενικούς αντιπροσώπους και τους 31 εξ οφίκιο, οι οποίο θα αναδείξουν με την ψήφο τους τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αυξάνονται οι μετεγγραφές γιατρών από τον κρατικό στον ιδιωτικό τομέα.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Ολονύκτιο θρίλερ'' και υπότιλτο "Σήμερα νέος Αρχιεπίσκοπος - Τα βρήκαν Πάφου και Αθανάσιος" γράφει ότι σε ολονύκτιο θρίλερ εξελίχτηκε η προσπάθεια των τριών υποψηφίων για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο να καταλήξουν σε συμφωνία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι Αυτόνομες Τηλεπικοινωνίες Κύπρου θα ονομάζεται τελικά η ΑΤΗΚ, αν εγκριθεί ως έχει διαμορφωθεί το νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ημικρατικού Οργανισμού.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Ασπρος καπνός'' αναφέρεται στη συνάντηση που έγινε χθες βράδυ στην Αρχιεπισκοπή μεταξύ του Τοποτηρητή του Θρόνου με τον Κύκκου Νικηφόρο, ο οποίος εξερχόμενος από αυτήν δήλωσε ικανοποιημένος σημειώνοντας ότι σήμερα ''σίγουρα θα έχουμε Αρχιεπίσκοπο''. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι παρά τις διαφορές στις προσεγγίσεις μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί με στόχο τη γεφύρωση της απόστασης που υπάρχει μεταξύ των θέσεων των δύο κομμάτων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Πετώντας στην Κύπρο για επιλογή φύλου'' γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Χάρης Χαραλάμπους άρχισε έρευνα για αναφορές ότι ζευγάρια από τις σκανδιναβικές χώρες έρχονται στην Κύπρο για θεραπεία επιλογής του φύλου των παιδιών που θα φέρουν στον κόσμο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Αγία Νάπα θα φιλοξενήσει διεθνές σεμινάριο δημοσιογραφίας με συμμετέχοντες από 25 χώρες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' υπό τον τίτλο ''50.000 σκύλοι αδέσποτοι και άρρωστοι στους δρόμους'' γράφει ότι η Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Ζώων Τούλα Πογιατζή δήλωσε ότι σύντομα μέλη του Συνδέσμου θα χαρίσουν σε κάθε βουλευτή από δύο σκύλους ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στη Λάρνακα υπάρχει κάθοδος αθιγγάνων και όργιο ζητιανιάς.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 4 November 2006 - 15:19:09 UTC