Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 01/11/2006

Η τραγωδία στην Πάφο με την ανεύρεση του πτώματος 38χρονης και τις έρευνες για εντοπισμό του συζύγου της που αγνοείται μετά που το αυτοκίνητο του ζεύγους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού στην Κισσόνεργα, οι επαφές της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ με τα εμπλεκόμενα μέρη για προώθηση της πρωτοβουλίας της για να αποτραπεί κρίση στις ευρωτουρκικές σχέσεις, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας που ψήφισε υπέρ της τριπλής συγχώνευσης με Μάρφιν και Εγνατία, οι σημερινές εκλογές για ανάδειξη νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, και η κατάθεση του αρχιπιλότου της Ajet Ιάνκο Στοϊμένοβ ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον Παναγιώτη Καλλή είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Η τραγωδία μιας μπόρας» γράφει πως σε απόσταση δυο σχεδόν χιλιομέτρων από το σημείο που παρασύρθηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε εντοπίστηκε χθες νωρίς το απόγευμα η σορός της 38χρονης Μαρίας Γεωργίου Μιλτιάδους. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαν αποβεί άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του συζύγου της που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο και οι έρευνες θα επαναρχίσουν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας. Αλλού αναφέρει πως ο αρχιπιλότος της Ajet Ιάνκο Στοϊμένοβ κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής έθεσε υπό αμφισβήτηση τα όσα παράπονα εκφράστηκαν από συγκυβερνήτες της εταιρείας για το Γερμανό κυβερνήτη του μοιραίου μπόινγκ Χανς Μέρτενς, ότι δεν τηρούσε τις τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας της εταιρείας. (SOP)

«Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Υγρός τάφος για την Μαρία Μιλτιάδους» αναφέρει πως η 38χρονη Μαρία Μιλτιάδους, μητέρα δύο παιδιών ηλικίας 16 και 18 χρόνων, βρήκε το θάνατο με έναν φρικτό τρόπο, «αποτέλεσμα της αδυναμίας του κράτους, όπως αποδείχθηκε, να αναχαιτίσει την άναρχη δόμηση στην Πάφο (και ποιος ξέρει πού αλλού), καθώς και της ανεξέλεγκτης σχεδόν δράσης των ντιβέλοπερς». Αλλού αναφέρει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε πολύ έντονα διαβήματα και παραστάσεις μετά τις πληροφορίες για μετατροπή του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα σε ξενοδοχείο.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Και ζωές καταπίνει η άναρχη ανάπτυξη» γράφει πως μετά την τραγωδία, τη νύκτα της περασμένης Δευτέρας, έχουν ενταθεί οι φωνές και οι καταγγελίες για τα μπαζωμένα ρέματα, που έφραξαν το δρόμο των νερών της βροχής προς τη θάλασσα. Το αποτέλεσμα είναι οι ελάχιστες δίοδοι που απέμειναν, όπως το ρέμα της «Αρκοκαλάμης» στην Κισσόνεργα, με την προχθεσινή νεροποντή, να μετατρέπονται σε ορμητικούς χείμαρρους, παρασύροντας στο πέρασμά τους τα πάντα. Αλλού αναφέρει πως θέμα αναγνώρισης των «πανεπιστημιακών» ιδρυμάτων που λειτουργούν στα κατεχόμενα, καθώς και των τίτλων σπουδών που απονέμονται από αυτά προωθείται από το ψευδοκράτος εντός του ΕΔΑΔ.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Κοντός ψαλμός από τον Βαρθολομαίο» αναφέρει πως το Φανάρι, αφού μελέτησε τις καταγγελίες των «τριών» (Μόρφου, Κύκκου και Τριμυθούντος) για παρατράγουδα στις Αρχιεπισκοπικές, αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο για να επέμβει, επικαλούμενο το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Κύπρου. Σήμερα και αύριο οι τρεις υποψήφιοι για το Θρόνο αναμένεται να καταστρώσουν τα τελικά τους σχέδια. Αλλού αναφέρει πως αναδεικνύεται σήμερα ο νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι τρεις υποψήφιοι είναι ο Σταύρος Ζένιου, η Ελπίδα Κεραυνού και ο Χρίστος Σχίζας. Επίσης σήμερα θα γίνει η εκλογή Αντιπρυτάνεων.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Θυελλώδες παρασκήνιο» αναφέρει πως η φινλανδική προεδρία της ΕΕ έχει εντείνει τις προσπάθειές της ώστε να φέρει τα επόμενα 24ωρα τις εμπλεκόμενες πλευρές σε συμφωνία. Διπλωματική πηγή σημειώνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως δεν δικαιολογείται μέχρι στιγμής η διεξαγωγή πολιτικών διαβουλεύσεων και ούτε ως εκ τούτου η πραγματοποίηση εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Αλλού αναφέρει πως η κυβέρνηση «εγγράφως και επισήμως απειλεί τον πρώην υπεύθυνο Τομέα Αδειοδότησης Χαράλαμπο Χατζηγεωργίου με νομικά μέτρα, γιατί μίλησε δημόσια και αποκάλυψε πολλά από τα κακώς έχοντα στην Πολιτική Αεροπορία».

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Συνεργασία νίκης» αναφέρει πως μήνυμα νίκης και επιτυχίας της τριμερούς συνεργασίας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στέλλουν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, αντιπροσωπείες των οποίων είχαν, χθες, συνάντηση συντονιστικού χαρακτήρα, όπου εξετάστηκε η πορεία της συνεργασίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως οι μέτοχοι του Ομίλου Λαϊκής ομόφωνα ψήφισαν υπέρ της τριπλής συγχώνευσης με Μάρφιν και Εγνατία. Οι μέτοχοι ψήφισαν αύξηση του ονομαστικού κεφαλαίου της τράπεζας από 250 εκ λίρες σε 475 εκ λίρες και για τροποποίηση του ονόματος της τράπεζας σε Marfin Popular Bank Public Co Ltd.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Ανακαλύφθηκε ένα πτώμα μετά την τραγωδία με τις πλημμύρες» πως οι διασώστες βρήκαν χθες το πτώμα της 38χρονης Μαρίας Μιλτιάδους σε καλαμιώνα ενώ ο σύζυγός της ακόμα αγνοείται μετά που το αυτοκίνητο του ζεύγους παρασύρθηκε τα ορμητικά νερά ποταμού στην Κισσόνεργα. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επικρίνει στην έκθεση προόδου την Τουρκία σε ότι αφορά την κατάσταση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποτυχία της να ανοίξει τα λιμάνια της για την Κύπρο.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη «Financial Mirror» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κέρδη πέραν των προσδοκιών από την Τράπεζα Κύπρου» γράφει πως καλύτερα των προβλεπομένων αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσει το πρώτο εννιάμηνο η Τράπεζα Κύπρου την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να είναι ψηλότερα ακόμα και του στόχου των 160 εκατομμυρίων λιρών για ολόκληρο το 2006. Αλλού αναφέρει πως την ανοδική πορεία, που παρουσιάζει από τις 18 Οκτωβρίου, διατήρησε και στην τελευταία συνάντηση του μήνα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συσσωρεύοντας σημαντικά κέρδη της τάξης του 7% (άνοδος 227 μονάδων).

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 1 November 2006 - 15:19:10 UTC