Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 03/10/2006

Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, υπό το φως των προτάσεων της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ και των θέσεων της κυπριακής κυβέρνησης, καθώς και οι επαφές του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον προβάλλονται πρωτοσέλιδα. Ο κυπριακός Τύπος αναφέρεται ακόμη στις αρχιεπισκοπικές και τις δημοτικές εκλογές, μετά τη χθεσινή συνεδρία στο ΔΗΣΥ αλλά και ενόψει της απογευματινής στο ΔΗΚΟ, καθώς και στο θέμα των εκτάκτων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Διάσταση με την προεδρία» γράφει ότι επαναβεβαιώνεται πλήρως η διάσταση απόψεων μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ αναφορικά με την πρόταση της τελευταίας για άνοιγμα τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα και την παράλληλη έναρξη λειτουργίας του λιμανιού της Αμμοχώστου από την Ευρωπαϊκή Ενωση και γράφει ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τη συμβιβαστική πρόταση. Αλλού γράφει ότι το αποτέλεσμα της έρευνας των ποινικών ανακριτών για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Προέδρου του ΚΙΣΑ εναντίον αστυνομικών, ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα λαθρομετανάστευσης αλλοδαπών κατέδειξε ότι οι καταγγελίες αυτές είναι αβάσιμες.

''Η Μάχη'' με κύριο τίτλο ''Θα δώσουν εξηγήσεις όσοι τα πήραν το 2004'' γράφει ότι στο μικροσκόπιο της Βουλής θα βρεθούν πολύ σύντομα οι χρηματοδοτούμενοι στην περίοδο του δημοψηφίσματος με στόχο να εξεταστεί ο ρόλος των μη κερδοσκοπικών οργανισμών στην Κύπρο και η αναγκαιότητα ρύθμισης νομοθεσίας που να προβλέπει διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις ατόμων και οργανισμών στη χώρα μας. Προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή ότι ''θέμα να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι δεν υπάρχει και δεν συνάδει με το νόμο''.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Υποπτη κατάθεση στο ταμείο Τάσσου'' γράφει ότι μείζον θέμα πολιτικής τάξης εγείρεται από στοιχεία που φέρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο να είχε δεχθεί μυστική χρηματική εισφορά από εταιρεία ξένων συμφερόντων, στη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα του 2003. Επίσης πρωτοσέλιδα αναφέρει πως η δημοσκόπηση του ΔΗΣΥ για τις δημοτικές εκλογές ''επαναφέρει στο 'παιγνίδι' τον νυν δήμαρχο Λευκωσίας, που προηγείται σε Καϊμακλί - Παλλουριώτισσα. Από κοντά η Αννα Μαραγκού, αποχώρησε λόγω... πολυκοσμίας ο Ουράνιος. 'Φτωχή' συγκομιδή βλέπουν για Μαύρου''.

«Η Σημερινή» έχει κύριο τίτλο «Κρίσιμες Ωρες περνά σήμερα το ΔΗΚΟ» και γράφει ότι η επιστολή βόμβα του αντιπροέδρου του κόμματος Νίκου Πιττοκοπίτη, με την οποία αποσύρει το ενδιαφέρον του για το Δήμο Πάφου ταρακούνησε τα νερά στο Δημοκρατικό Κόμμα. Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Γράφει ότι η Ερευνητική Επιτροπή για την τραγωδία του Γραμματικού ανέστειλε τις εργασίες της λόγω της επικείμενης δημοσιοποίησης του πορίσματος του Ακριβού Τσολάκη.

«Ο Φιλελεύθερος» έχει κύριο τίτλο «Δώρα στον Ταγίπ για Κύπρο» και γράφει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους στη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό χθες ανακοίνωσε την χωρίς καμία επιφύλαξη υποστήριξη του Λευκού Οίκου στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ενώ φαίνεται πως στο Κυπριακό η Αγκυρα «πήρε ό,τι ήθελε». Αναφέρεται σε νέους τριγμούς στο σφαγείο της Κοφίνου, καθώς δεν πρόλαβε να λυθεί η απεργία των εργατών και η διοίκηση καλείται να επιλύσει νέα αιτήματα που εγείρονται, υπό την απειλή νέων απεργιακών μέτρων.

Η ''Χαραυγή'' έχει τίτλο ''Πίεσε για Πιέσεις'' και γράφει ότι νέα επίδειξη αδιαλλαξίας έκανε από τις ΗΠΑ ο Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας προκλητικά ότι «ουδείς πρέπει να αναμένει ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα λιμάνια της στα ελληνοκυπριακά πλοία, μέχρις ότου αρθεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων». Πρωτοσέλιδα γράφει ότι ο Λεμεσού Αθανάσιος έχει επιστρατεύει 30 μοναχές, οι οποίες «έφθασαν άρον - άρον από τη Θεσσαλονίκη και άρχισαν προεκλογική εκστρατεία σε όλα τα μοναστήρια». Οσον αφορά τον Πάφου Χρυσόστομο, γράφει ότι «έφτασε στο σημείο να απειλεί δημόσια ότι αν δεν τον ψηφίσουν, θα ακυρώσει τις εκλογές!»

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» έχει τίτλο «Εξακολουθούν να είναι συγχυσμένοι πολλοί Κύπριοι για το AIDS» και αναφέρει πως με βάση ευρωπαϊκή έρευνα παρόλο που τα δύο τρίτα των Ε/Κ και πάνω από τους μισούς Τ/Κ δηλώνουν ότι λαμβάνουν προφυλάξεις, υπάρχουν αρκετές παρανοήσεις σχετικά με την ασθένεια και στις δύο κοινότητες. Πρωτοσέλιδα γράφει ότι δικαστήριο της Λευκωσίας είχε χθες την ακρόαση μιας αστείας υπόθεσης, με δύο ηλικιωμένους που ήρθαν στα χέρια με σκουπόξυλα εξαιτίας μιας συκιάς που βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια τους.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 3 October 2006 - 14:19:12 UTC