Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 28/09/2006

Η υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης του Κάμιελ Ερλινγκς για την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι αρχιεπισκοπικές εκλογές, η ανακάλυψη νέας γιάφκας σε διαμέρισμα στη Λευκωσία και οι στατιστικές για παιδική πορνογραφία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι οι καταθέσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της ''Ηλιος'' τον Αύγουστο του 2005, οι υποψηφιότητες του Νίκου Πιττοκοπίτη για τη δημαρχία της Πάφου και της Ελένης Θεοχάρους για τη δημαρχία της Λεμεσού, η αντίδραση των εποίκων στην ποινή κατά της Τουρκίας για την επίδοση του βραβείου της Φόρμουλα 1 της Κωνσταντινούπολης από τον Τ/Κ ηγέτη, η απελευθέρωση φορτίου συστημάτων αεροπορικής άμυνας, η σύσκεψη για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και η αναμενόμενη καταιγίδα προστίμων από την Αστυνομία.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Υπόγειες μεθοδεύσεις'', γράφει ότι την ερχόμενη Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος θα ανακοινώσει τον κατάλογο με τα εξ οφίκιο μέλη του πρώτου σώματος της εκλογικής συνέλευσης για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου και ότι στον κατάλογο αυτό δεν θα περιλαμβάνεται η ηγουμένη της Μονής Αγίου Νικολάου (Γάτων) στη μητροπολιτική περιφέρεια Λεμεσού, αφού λίγους μήνες προηγουμένως δύο μοναχές επέστρεψαν στα σπίτια τους και έτσι δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μοναχών ως όριο για συμμετοχή της ηγουμένης στους εκλέκτορες. Γράφει, επίσης, ότι η Ερευνητική Επιτροπή για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της ''Ηλιος'' τον Αύγουστο του 2005 άκουσε χθες συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Ευρω-χαστούκι στην Τουρκία'', γράφει ότι τον κώδωνα του κινδύνου να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ, αλλά και να διακοπούν, έκρουσε στην Τουρκία το Ευρωκοινοβούλιο με τη χθεσινή υιοθέτηση της έκθεσης του Ολλανδού Ευρωβουλευτή Κάμιελ Ερλινγκς για την ενταξιακή της πορεία. Γράφει, επίσης, ότι ως ένδειξη μη σεβασμού στην Τουρκία και στην τ/κ κοινότητα θεωρεί ο πρόεδρος του συνδέσμου Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα την ποινή που επιβλήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) για την επίδοση από τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ του βραβείου στο νικητή του αγώνα της Φόρμουλα 1, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Ξαναμοιράζεται η 'ιερή' τράπουλα'', γράφει ότι επανακαθορίζονται οι στοχεύσεις των τριών υποψηφίων για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, δεδομένου του ρευστού αποτελέσματος της πρώτης διαδικασίας που δεν επιτρέπει εφησυχασμό για κανέναν, σημειώνοντας ότι ο Επίσκοπος Κύκκου στοχεύει στο να αυξήσει τους γενικούς του αντιπροσώπους, ενώ ο Μητροπολίτης Λεμεσού στοχεύει στο να συμβάλει στη διατήρηση της ισοπαλίας του σε γενικούς αντιπροσώπους. Γράφει, επίσης, ότι η Πάφος μετατρέπεται σε εσωκομματικό πρόβλημα για το ΔΗΚΟ μετά την επισημοποίηση της απόφασης του Νίκου Πιττοκοπίτη να διεκδικήσει τη δημαρχία της πόλης.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Νέα γιάφκα σε διαμέρισμα του Μάριου'', γράφει ότι με την ανακάλυψη νέας γιάφκας σε διαμέρισμα στη Λευκωσία, που ανήκει στον Ανδρέα Μάριου, η Αστυνομία πιστεύει ότι βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση αριθμού δολοφονιών, και ότι η Αστυνομία πιστεύει πως ο Μάριου ήταν επαγγελματίας δολοφόνος, αφού στο διαμέρισμά του βρέθηκαν και δύο φωτογραφίες γνωστών εγκληματικών στοιχείων. Γράφει, επίσης, ότι με πλήρη σεβασμό προς τον ανθυποψήφιό της, Ανδρέα Χρίστου, διεκδικεί τη δημαρχία της Λεμεσού η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, η οποία εξήγγειλε χθες και επίσημα την υποψηφιότητά της.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Τρικλοποδιές και υπόσκαψη'', γράφει ότι όλα εξελίσσονται όπως αναμενόταν στις διαδικασίες για ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, αφού παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μηχανορραφίες, τρικλοποδιές, υπόσκαψη αντιπάλων διά του ψιθύρου και άλλες ιερές ή ανίερες διεργασίες λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα στο παρασκήνιο, ενώ στο προσκήνιο όλα παρουσιάζονται αδελφικά, χριστιανικά και αγαπημένα. Γράφει, επίσης, ότι μετά τη χαλάρωση των εξώδικων από την Αστυνομία, έρχεται καταιγίδα προστίμων, αφού πρόσφατα δόθηκαν ρητές οδηγίες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για μηδενική ανοχή στους παρανομούντες οδηγούς.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Χρονοδιάγραμμα για το Πρωτόκολλο'', γράφει ότι αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για την πορεία ένταξης της στην ΕΕ έστειλε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλώντας την μέχρι το τέλος του χρόνου να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας για επέκταση της τελωνειακής ένωσης και με την Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Υγείας Χάρης Χαραλάμπους, διευθυντές, προσωπικό και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που θα συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή τις τελευταίες εκκρεμότητες, εμφανίστηκαν πανέτοιμοι για τη μεταφορά και λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Στατιστικές σοκ για παιδική πορνογραφία'', γράφει ότι, όπως αναφέρθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εγκληματικότητας, πάνω από ένα στα πέντε παιδιά που συμμετέχουν σε διαδικτυακές αίθουσες συνομιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο προσεγγίζονται από παιδόφιλους και ότι υπήρξαν 18 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο φέτος. Γράφει, επίσης, ότι οι κυπριακές Αρχές απελευθέρωσαν προς τη Συρία ένα φορτίο νοτιοκορεάτικων συστημάτων αεροπορικής άμυνας που αναχαιτίστηκε από την Ιντερπολ νωρίτερα το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 28 September 2006 - 14:19:09 UTC