Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 17/09/2006

Οι επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές και οι δημοτικές εκλογές βρίσκονται στο επίκεντρο του σημερινού κυπριακού Τύπου. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η έκθεση προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία τον Οκτώβριο, η λειτουργία των τεχνικών επιτροπών, η ετήσια διεθνή θρησκευτική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κύπρο, η δοκιμαστική εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης, και ο αγώνας του αντισφαιριστή Μάρκου Παγδατή στο σημερινό τελικό του China Open στο Πεκίνο.

H ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''ΕΔΕΚ: ''ΝΑΙ'' στον εγκλωβισμό της'' γράφει πως συνέρχεται σήμερα στις 10 π.μ. η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ για να τοποθετηθεί επί της τελευταίας πρότασης που της υπέβαλαν από κοινού την περασμένη Παρασκευή ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για τριμερή συνεργασία στις δημοτικές εκλογές. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που είχε διάρκεια δύο ώρες, ο Μάρκος Παγδατής εξασφάλισε εισιτήριο για το σημερινό τελικό του China Open στο Πεκίνο.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Τρίζει τα δόντια η Κομισιόν'' γράφει πως την σαφέστερη έως τώρα ένδειξη πως η Τουρκία βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της διακοπής των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ αποτελεί η έκθεση προόδου της Κομισιόν, που επισήμως θα δοθεί στην δημοσιότητα στις 24 Οκτωβρίου - και η οποία θα αποτελέσει την βάση για την λήψη των αποφάσεων εκ μέρους των 25. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια διεθνή θρησκευτική του έκθεση 'βλέπει' πλήρη προστασία στις θρησκευτικές ελευθερίες στην Κύπρο.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Και αιχμές για εκατομμύρια'' γράφει ότι στην αντεπίθεση πέρασε χθες το επιτελείο του Επισκόπου Κύκκου Νικηφόρου, μετά το πυρ ομαδόν που δέχθηκε από τους τρεις συνδιεκδικητές του θρόνου, λόγω της προχθεσινής ''θεαματικής'', όπως χαρακτηρίστηκε, δημοσιογραφικής διάσκεψης, με την συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων από όλους σχεδόν τους κομματικούς χώρους. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως φόρμουλα διαδικαστικής φύσεως με στόχο την υπερπήδηση των προβλημάτων και την λειτουργία των τεχνικών επιτροπών, υπέβαλε στις δύο πλευρές, ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ Μάικλ Μόλερ.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Δύο στρατόπεδα στο ΔΗΚΟ ενόψει δημοτικών'' γράφει πως βαθαίνει το ρήγμα στο ΔΗΚΟ ως αποτέλεσμα της απόφασης για στήριξη των υποψηφιοτήτων της Ελένης Μαύρου, για την δημαρχία της Λευκωσίας και του Ανδρέα Χρίστου για την δημαρχία της Λεμεσού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων ενέκρινε ως τώρα 55 αιτήσεις, για παραχώρηση ειδικής χορηγίας ενώ στο τραπέζι προς εξέταση υπάρχουν άλλες 330 αιτήσεις.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Εβδομάδα παθών πριν από τις αρχιεπισκοπικές» γράφει ότι οι διαδικασίες εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία και τα επιτελεία των υποψηφίων έχουν διαμορφώσει την τακτική τους για τις εναπομένουσες ημέρες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τρεις εβδομάδες θα διαρκέσει η δοκιμαστική εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης, των καμερών της τροχαίας δηλαδή, που τίθενται σε λειτουργία από αύριο.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Το ΑΚΕΛ έχει επιλογή'' γράφει ότι για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές υποστηρίζει τον Κύκκου Νικηφόρο, γιατί όπως δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορο για το τι τεκταίνεται στην κοινωνία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τραγικό θάνατο βρήκε ο περιφερειακός δασικός λειτουργός Στέλιος Δημοκρίτου, 52 χρόνων από την Παναγιά της Πάφου σε ώρα καθήκοντος στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Sunday Mail'' γράφει ότι η πιθανότητα για χαμηλού κόστους αερογραμμών που θα επεκτείνουν τις πτήσεις τους προς την Κύπρο θα αναβαθμίσουν τον τουρισμό στο νησί προσφέροντας αεροσυνδέσεις από χώρες που δεν έχουν απευθείας πτήσεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι 40 Κούρδοι στην Λεμεσό πραγματοποιούν απεργία πείνας από την Παρασκευή διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης του ηγέτη τους Αμπτουλάχ Οτσαλάν.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 17 September 2006 - 14:19:08 UTC