Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 03/09/2006

Ο σημερινός ιστορικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας στην καλαθόσφαιρα με την αντίστοιχη της Ισπανίας για τον τελικό του Μουντομπάσκετ είναι το θέμα που προβάλλουν και σήμερα στις πρώτες σελίδες τους οι κυπριακές εφημερίδες.

Προβάλλονται επίσης η επίσημη αυριανή επίσκεψη στην Κύπρο του Δανού Πρωθυπουργού Αντερς Φογκ Ρασμούσεν και δηλώσεις του σε σχέση με τις τουρκικές υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ, το ενδεχόμενο υποβολής υποψηφιότητας του Μάριου Κάρογιαν για την προεδρία του ΔΗΚΟ, η ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας σε σχέση με ελέγχους που διενήργησε στο μοιραίο αεροσκάφος της πρώην εταιρείας ''Ηλιος'', το κυβερνητικό Σχέδιο Δράσης για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και ο αριθμός υποθέσεων χρηστών ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού.

Η ''Αλήθεια'' στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο ''1:30 M.M ώρα για το όνειρο'' αναφέρεται στον σημερινό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας στην καλαθόσφαιρα με την αντίστοιχη της Ισπανίας για τον τελικό του Μουντομπάσκετ και γράφει ότι όλη η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από ένα ρολόι και μετράει ακόμη και τα δευτερόλεπτα για να στηθεί μπροστά στην τηλεόραση. Αλλού γράφει ότι το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας με ανακοίνωση του σε σχέση με δημοσιεύματα για το αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου 2005 αναφέρει ότι επιθεωρητές του ΤΠΑ, αφού επιθεώρησαν το μοιραίο αεροσκάφος τις 14, 15 και 16 του Απρίλη 2004, ζήτησαν από την εταιρεία να ανταποκριθεί σε οκτώ παρατηρήσεις πριν πραγματοποιήσει εμπορική πτήση.

''Η Μάχη'' γράφει στην κύρια της είδηση με τίτλο ''Ελλάδα μπορείς'' ότι στον πυρετό του μεγάλου τελικού που θα διεξαχθεί στις 13:30 στην Ιαπωνία, ζει ο απανταχού Ελληνισμός καθώς η Εθνική Ελλάδας στην καλαθόσφαιρα έχει ραντεβού με την ιστορία και με τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Αλλού η "Μ" προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων και Προέδρου της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας Χάρη Σοφοκλείδη και γράφει ότι οι απόδημοι, μετανάστες, άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, θέλουν βοήθεια από την Κύπρο ειδικά στο θέμα της διαφώτισης.

Ο ''Πολίτης'' στο βασικό του θέμα με τίτλο ''Ροζ εμπλοκή του Αθανάσιου'' γράφει ότι σε ''επιχείρηση επηρεασμού'' του βασικού μάρτυρα κατά του Αρχιμανδρίτη Ισαάκ ενεπλάκη την Παρασκευή ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος με συμμετοχή μάλιστα του δικηγόρου υπεράσπισης του εν λόγω Αρχιμανδρίτη ''σε μιαν προσπάθεια να κουκουλωθεί η υπόθεση του ροζ σκανδάλου, το οποίο είχε αποκαλύψει στις 23 Ιουλίου ο 'Π' ''. Αλλού γράφει ότι ανθυποψήφιος του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ Νίκου Κλεάνθους στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος θα είναι ο Μάριος Κάρογιαν, ο οποίος εξαγγέλλει την Τρίτη την υποψηφιότητα του.

''Η Σημερινή'' αναφέρει πρωτοσέλιδα υπό τον τίτλο ''15 βήματα - σταθμός για την Πολιτική Αεροπορία'' γράφει ότι το κυβερνητικό Σχέδιο Δράσης για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας προβλέπει απόκτηση νέου ραντάρ, βελτίωση μονάδας αεροπλοϊμότητας ελέγχου, συνεργασίες με τρίτες χώρες, τρόπους συμμετοχής στο "Γαλιλαίος" και αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει στο FIR Λευκωσίας από τη στάση της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι σε δηλώσεις του στη ''Σ'' ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Σοφοκλής Σοφοκλέους αναφέρθηκε στη χρήση κοφτών σε φορτηγά και στο ότι για δύο ολόκληρα χρόνια από το 2004 μέχρι το 2005 η Αστυνομία δεν προέβη σε καταγγελίες.

''Ο Φιλελεύθερος'' στην κύρια του είδηση με τίτλο ''Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για την ένταξη'' γράφει ότι μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει ο Δανός Πρωθυπουργός Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη, και την καλεί να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, επισημαίνοντας πως για να ενταχθεί μια χώρα στην ΕΕ δεν υπάρχουν ούτε σύντομοι δρόμοι ούτε και μπορούν να δοθούν εγγυήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλού γράφει ότι στα αρχεία της Αστυνομίας έχουν καταγραφεί μέσα σε 2,5 χρόνια 31 υποθέσεις χρηστών ιστοσελίδων πορνογραφικού υλικού, με πρωταγωνιστές ανήλικα αγοράκια και κοριτσάκια με τα περιστατικά αυτά να αυξάνονται κατά 100% χρόνο με τον χρόνο.

Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Ο Αττίλας στη Μέση Ανατολή'' ότι το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ''Ανατολή'' ανέφερε πως η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα από το Κοινοβούλιο της χώρας να εγκρίνει την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στον Λίβανο. Αλλού γράφει ότι την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η λανθασμένη εικόνα που παρουσιάζει μερίδα των ΜΜΕ για την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και ο τρόπος προβολής των γεγονότων σε σχέση με την αεροπορική τραγωδία της 14ης Αυγούστου. Προσθέτει το θέμα ήταν στο επίκεντρο έκτακτης σύσκεψης την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Sunday Mail'' με τίτλο στο κύριο της θέμα ''Συνεργάτης πίσω από τα σίδερα ύστερα από ισχυρισμό του για κακομεταχείριση από την Αστυνομία'' γράφει ότι 32χρονος πρώην συνεργάτης πληροφοριοδότης της Αστυνομίας αντιμετωπίζει την πιθανότητα απέλασης του αφού συνελήφθηκε την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία του παράνομου μετανάστη. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Χάρης Χαραλάμπους δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε συζήτηση σε σχέση με την εισαγωγή αυτόματων εξωτερικών απινιδιστών σε δημόσιους χώρους μετά που ειδικοί για την καρδιά ανέφεραν ότι οι μηχανές αυτές θα μπορούσαν να σώσουν εκατοντάδες ζωές.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 3 September 2006 - 14:19:09 UTC