Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 01/09/2006

Η χθεσινή διαδικασία ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για την αεροπορική τραγωδία του περασμένου Αυγούστου, οι επαφές ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για τις δημοτικές εκλογές, οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών για τη δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό, ο εντοπισμός υλικού παιδικής πορνογραφίας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή 45χρονου οικογενειάρχη, τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου &#147;Ivory&#148;, οι αποφάσεις Ελλάδας και Κύπρου για τη συμμετοχή τους στην ειρηνευτική δύναμη στο Λίβανο και οι πληροφορίες σε σχέση με τη δραστηριοποίηση παραστρατιωτικού κυκλώματος εντός της Εθνικής Φρουράς είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ελλείψεις παντού &#150; κίνδυνοι στον αέρα» πως η οργή των συγγενών των θυμάτων ξεχείλισε ακόμα μια φορά χθες ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για το αεροπορικό δυστύχημα και οι κραυγές του δυσβάστακτου πόνου από το μαρτύριο που ζουν καθημερινά &#133; γέμισαν χθες το χώρο του Συνεδριακού Κέντρου όπου πραγματοποιείται η ακροαματική διαδικασία μαρτύρων. Αλλού αναφέρει πως σήμερα θα ξεκαθαρίσει από τι προκλήθηκε η γαστρεντερίτιδα που ταλαιπωρεί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Ivory&#148; της εταιρείας «Louis Cruise Lines&#148;.

&#147;Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τρομοκρατία επέβαλε η &#145;ομάδα&#146;» κάνει λόγο για οικονομικούς εκβιασμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών μονίμων στελεχών της Εθνικής Φρουράς και μελών οικογενειών αξιωματικών, κλοπές υλικών της Εθνικής φρουράς και συγκαλύψεις παρανομιών και παρατυπιών των κανονισμών του στρατεύματος και κατ&#146; επέκταση της κυπριακής νομοθεσίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης εντός της Εθνικής Φρουράς του παραστρατιωτικού κυκλώματος. Αλλού αναφέρει πως την ικανοποίηση της κυβέρνησης εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας από την εκτίμηση, την αξιολόγηση και την τελική θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο εκφράζει τη στήριξή του στην εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Είχε και βίντεο με παιδιά δημοτικού» οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου εντόπισαν 200.000 φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή 45χρονου οικογενειάρχη με τρία παιδιά. Τα περισσότερα αρχεία περιέχουν αγοράκια να επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές περιπτύξεις, γράφει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τη σοβαρότερη από πλευράς όγκου παιδικού πορνογραφικού υλικού, που διερευνήθηκε ποτέ παγκοσμίως. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως ο Επίτροπος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιών θα κινηθεί νομικά εναντίον της Vodafone, ιδιοκτήτριας της Telsim κατεχομένων, επειδή δεν πήρε άδεια για να λειτουργεί δίκτυο στην Κύπρο.

&#147;Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Δεν τολμώ να μπω σε αεροπλάνο» γράφει πως η παραδοχή του προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στο Γραμματικό Παναγιώτη Καλλή ότι δεν τολμά να μπει σε αεροπλάνα με τα όσα έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα συγκλόνισε το κοινό της Κύπρου. Είπε ότι έχει δυο αεροπορικά εισιτήρια αλλά δεν τα έχει χρησιμοποιήσει. Αλλού αναφέρει πως η Ελλάδα και η Κύπρος οριστικοποίησαν τις αποφάσεις τους για την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στο Λίβανο ενώ η Τουρκία έχει πάρει την κυβερνητική απόφαση, η οποία θα επικυρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Διαζύγιο πριν από το γάμο» πως οι ολοήμερες διεργασίες των συγκυβερνώντων κομμάτων δεν οδήγησαν σε συμφωνία για τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΗΚΟ επιδιώκει διμερή συνεργασία με το ΑΚΕΛ, ενώ η ΕΔΕΚ αποφάσισε να παραχωρήσει το Δήμο Πάφου, ωστόσο τα ανταλλάγματα που της δόθηκαν χαρακτηρίστηκαν από τους Σοσιαλδημοκράτες ως «εξευτελιστικά». Αλλού γράφει πως η Αθήνα αποστασιοποιείται από τις τοποθετήσεις της Λευκωσίας έναντι των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Τουρκίας, υιοθετώντας χαμηλούς τόνους και προσεγγίσεις.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Αποφασίζουν τα κόμματα» γράφει πως μπορεί η συνάντηση των αντιπροσωπειών των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ χθες το απόγευμα να μην κατέληξε σε συμφωνία σε ό,τι αφορά τη συνεργασίας τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ωστόσο κατά τη διάρκειά της κατατέθηκαν προτάσεις και αντιπροτάσεις, οι οποίες θα τεθούν ενώπιον των συλλογικών οργάνων των τριών κομμάτων. Αλλού γράφει πως ο Μάρκος Κυπριανού διαμήνυσε από τις Βρυξέλλες με γραπτή δήλωσή του πως δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΔΗΚΟ, ενώ ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέβαλε και γραπτώς την παραίτησή του από την προεδρία του ΔΗΚΟ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα &#147;Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Το Ιράν &#145;πρέπει να πληρώσει&#146; λόγω περιφρόνησης προς τα ΗΕ» γράφει ότι επιδεικνύοντας περιφρονητική στάση το Ιράν αντιμετωπίζει πιθανές κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μετά που η παγκόσμια επιτροπή παρακολούθησης για την ατομική ενέργεια ανακοίνωσε πως η Τεχεράνη αρνήθηκε να σταματήσει να εργάζεται πάνω στο πυρηνικό της πρόγραμμα μέχρι το χρονοδιάγραμμα που έληξε χθες. Αλλού αναφέρει πως οι αρμόδιες τουρκικές αρχές κλήθηκαν να παρουσιαστούν σε συνάντηση της FIA στις 19 Σεπτεμβρίου, μετά την παρουσία του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην τελετή παράδοσης των βραβείων στο τουρκικό Grand Prix.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ξηλώνει το κύκλωμα το Κλόκκαρης!» πως ο Υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης μετά από ρητές εντολές του Προέδρου Παπαδόπουλου είναι αποφασισμένος να πατάξει το παραστρατιωτικό επιτελείο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον Υπουργό Αμυνας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Αλλού αναφέρει πως στα 15,3 εκ. λίρες ανήλθαν τα κέρδη του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο του 2006 σε σχέση με 0,8 εκ. λίρες το αντίστοιχο εξάμηνο του 2005, σημειώνοντας αύξηση 1.826%.

«The Cyprus Weekly&#148; με κύριο τίτλο «Ο Υπουργός προτρέπεται να παραιτηθεί λόγω ατασθαλιών στην αεροπορία» γράφει πως αυξήθηκαν χθες οι φωνές για παραίτηση του Χάρη Θράσου μετά που αναφέρθηκαν ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής αποδεικτικά στοιχεία «για τη χαοτική κατάσταση σε ό,τι αφορά στην αεροπορική ασφάλεια στο νησί». Οπως αναφέρθηκε στο μοιραίο αεροσκάφος είχε επιτραπεί να πετάξει πριν να διευθετήσει οκτώ θέματα ασφάλειας. Αλλού αναφέρει πως μετά τις διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό, ο Επίτροπος της ΕΕ Ολι Ρεν δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες των ΗΕ για προώθηση της διαδικασίας επανένωσης της Κύπρου.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 1 September 2006 - 14:19:10 UTC