Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 11/08/2006

Η ανακοίνωση των βρετανικών αρχών ότι απέτρεψαν την υστάτη τρομοκρατικό σχέδιο για ανατίναξη αεροσκαφών εν πτήσει από το αεροδρόμιο Χίθρου στις ΗΠΑ, το χάος που προκλήθηκε στα αεροδρόμια της Ευρώπης και τα νέα μέτρα ασφάλειας, που εφαρμόστηκαν ήδη από χθες και στην Κύπρο απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι διαβουλεύσεις στο Κυπριακό μεταξύ των αντιπροσώπων των δύο ηγετών, η σημερινή συνάντηση των συγκυβερνώντων στο Προεδρικό για τις δημοτικές, καθώς και επετειακά αφιερώματα ένα χρόνο μετά την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, προβάλλονται επίσης από τις εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Παγκόσμια ομηρεία» γράφει ότι οι τρομοκράτες επιβάλλουν πανικό στην οικουμένη, ενώ διεθνών διαστάσεων είναι οι χθεσινές εξελίξεις στο Χίθροου με συνέπειες και στην Κύπρο. Αλλού υπό τον τίτλο «ο απόλυτος εξευτελισμός του ΑΚΕΛ» αναφέρεται σε δηλώσεις αξιωματούχων για το σχέδιο Ανάν που αδειάζουν το κόμμα, που τόλμησε να επαναλάβει προχθές ότι συζητά το σχέδιο με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

«Η Μάχη» με τίτλο «Βόμβα στον τουρισμό» γράφει ότι «κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει ξεσπάσει μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαβουλεύσεις μεταξύ ξενοδόχων και εργαζομένων για τη συλλογική σύμβαση, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό, αφού βρισκόμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου». Αλλού γράφει ότι σε διπλό έλεγχο αποσκευών και επιβατών, οι οποίοι θα μετέβαιναν αεροπορικώς στο Λονδίνο προέβησαν χθες οι αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ έχει απαγορευτεί η μεταφορά χειραποσκευών, ως πρώτο μέτρο.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Πτήσεις σε κενό τρόμου» γράφει ότι «Αποκάλυψη» στον αέρα ανακοίνωσε ότι απέτρεψε η Βρετανία, εξουδετερώνοντας τρομοκρατικό σχέδιο για ανατίναξη περίπου 12 αεροσκαφών εν πτήσει από το αεροδρόμιο Χίθροου προς τις ΗΠΑ. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι για διακοπές αναχώρησαν οι Μόλερ, Τζιωνής και Περτέβ αφού ούτε και χθες κατάφεραν οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών σε τεχνικό επίπεδο.

«Η Σημερινή» έχει κύριο τίτλο «Αμερικανικοκρατία στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου» και γράφει ότι Αμερικανοί πεζοναύτες κατέκλυσαν κυριολεκτικά τη βρετανική βάση Ακρωτηρίου και παρουσιάζονται έτοιμοι να παρέμβουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Αλλού γράφει ότι αποφασισμένοι όπως, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, καταλήξουν οριστικά για το μέλλον της συνεργασίας τους και στις δημοτικές εκλογές, προσέρχονται στο σήμερα Προεδρικό οι ηγέτες των συγκυβερνώντων κομμάτων.

«Ο Φιλελεύθερος» έχει κύριο τίτλο «Ντόμινο Τρόμου ανά την υφήλιο» και γράφει ότι στο ανώτατο σημείο παραμένει το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία και ΗΠΑ, καθώς οι μυστικές τους υπηρεσίες εκτιμούν ότι δεν εξέλειπε ο κίνδυνος για τρομοκρατικό κτύπημα, παρά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ότι ματαίωσε στο παρά πέντε, σχέδιο για ανατίναξη αεροσκαφών. Γράφει ακόμη ότι τρεις είναι συνολικά οι σκελετοί, σε σχεδόν διαμορφωμένη κατάσταση, που βρέθηκαν κάτω από το χώμα, το οποίο σκέπαζε το δεξί φτερό του Boeing 737-300 της Helios που συνετρίβη στο Γραμματικό και φαίνεται πως το DNA, οι θέσεις και οι βέρες που βρέθηκαν θα δώσουν απάντηση στο μυστήριο της μη ανεύρεσης των σορών τριών επιβατών.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δραματικές Ωρες» γράφει ότι μπορεί το Λονδίνο, συνεπικουρούμενο από την Ουάσιγκτον να επιχείρησε να μεταθέσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το Λίβανο στη μάχη κατά της «τρομοκρατίας», ωστόσο η κατάσταση στην εμπόλεμη περιοχή της Μέσης Ανατολής, δεν έχει διαφοροποιηθεί ποσώς. Αλλού γράφει ότι έφτασε με ασφάλεια στο Λίβανο, με το αρματαγωγό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού «Χίος» το ανθρωπιστικό φορτίο, που έχει συλλέξει η Ιερά Μονή Κύκκου και η Αρμενική Εκκλησία.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Βόμβες σε αεροπλάνο Σχέδιο Τρόμου» γράφει ότι οι αρχές πιστεύουν ότι το τρομοκρατικό σχέδιο χθες στο Χίθρου βρισκόταν στο στάδιο της εκτέλεσης, και είχε στόχο να προκαλέσει μαζικές δολοφονίες σε τεράστια κλίμακα. Αλλού γράφει ότι η αστυνομία τήρησε την υπόσχεσή της για δρακόντεια μέτρα ασφάλειας κατά τον χθεσινό αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ με την τουρκική Τράμπζονσπορ, με ανιχνευτές μετάλλων και σωματικούς ελέγχους.

Ο εβδομαδιαίος «Αντίλογος» έχει κύριο τίτλο «Διείσδυση» και γράφει ότι οι Ισραηλινοί εντείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις μέσα στο έδαφος του Λιβάνου χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να πετύχουν στους στόχους τους και με τη Χεζμπολάχ να ανταποδίδει τα κτυπήματα με εκατοντάδες πυραύλους εναντίον κατοικημένων περιοχών του Ισραήλ. Δημοσιεύει επίσης διάφορα επετειακά θέματα για τη μάχη της Τηλλυρίας, την Αμμόχωστο και το χρονικό που οδήγησε στην εισβολή με δηλώσεις Κυπρίων πολιτικών και έγγραφα της CIA.

Η εβδομαδιαία «Cyprus Weekly» έχει κύριο τίτλο «Χάος στα αεροδρόμια από την τρομοκρατία» και γράφει ότι στα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη προκλήθηκε χάος χθες μετά την εξέλιξη στο Χίθροου με τεράστιες καθυστερήσεις και ουρές από τα μέτρα ασφάλειας που έχουν ξεκινήσει. Αλλού γράφει ότι η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στην Κύπρο, η οποία έχει δημιουργήσει καταφύγιο για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ετοιμάζει φυλλάδιο στα αγγλικά, ρωσικά και ρουμανικά, το οποίο να προειδοποιεί τις γυναίκες που έρχονται στην Κύπρο για τον κίνδυνο να εξαναγκάσουν σε πορνεία.

«Το κυπριακό Ποντίκι» έχει κύριο τίτλο «Ο Τάσσος παραδίδει την προεδρία του ΔΗΚΟ στον Μάρκο» και γράφει ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας Φώτη Φωτίου για την αναγκαιότητα να παραμείνει ο Πρόεδρος στο τιμόνι του κόμματος δεν είναι τίποτε άλλο από τον προάγγελο της επιδίωξης να προλάβει να επιστρέψει ο Επίτροπος Κυπριανού για να αναλάβει το κόμμα. Αλλού γράφει ο Ουράνιος Ιωννίδης είναι το φαβορί για τη δημαρχεία της Λευκωσίας, αφού προτάθηκε από το ΔΗΚΟ, τον «καλοβλέπει η ΕΔΕΚ», ενώ «σοβαρότατο στέλεχος του ΑΚΕΛ» του μετέφερε υποστήριξη μερίδας του κόμματος.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 11 August 2006 - 14:19:07 UTC