Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 11/05/2006

Ο κυπριακός Τύπος προβάλλει πρωτοσέλιδα θέματα όπως το διορισμό μονομελούς διερευνητικής επιτροπής από την κυβέρνηση για εξέταση τυχόν ευθυνών για την τραγική πτώση του αεροσκάφους της ''Ηλιος'' στις 14 Αυγούστου 2005, τη διαμαρτυρία των τεσσάρων Κούρδων αιτητών ασύλου από την οροφή πολυκατοικίας, τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την Αυτόματη Τιμαριθμική Προσαρμογή (ΑΤΑ), καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ''για χρηματισμό κομμάτων και σχηματισμών για να πληγεί ο ΔΗΣΥ'', αλλά και το ενδεχόμενο εφαρμογής περικοπών στην παροχή νερού στην περίπτωση που η ανομβρία συνεχιστεί και τον επόμενο χειμώνα.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Συσκότιση διά της ερεύνης'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι δέκα ημέρες πριν τις βουλευτικές, το Υπουργικό Συμβούλιο ''έσπευσε'' και διόρισε μονομελή ερευνητική επιτροπή για εξέταση του θέματος της ευθύνης για το αεροπορικό ατύχημα της 14ης Αυγούστου 2005 και προσθέτει ότι οι κυβερνώντες διακήρυτταν ότι η ανεξάρτητη επιτροπή θα διοριζόταν μόλις ο πρόεδρος της Ελλαδικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων Ακριβός Τσολάκης έδινε το πόρισμα στην κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απαντώντας σε δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να επιλέξει ποια ιδιότητα θέλει, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δεν μετέχει στην προεκλογική εκστρατεία.

''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ονειρο απατηλό η απόκτηση οικίας'', γράφει ότι ''η φορομπικτική πολιτική της κυβέρνησης έπνιξε και την οικοδομική βιομηχανία, αφήνοντας χιλιάδες νεαρά ζευγάρια να θεωρούν ως άπιαστο όνειρο την απόκτηση στέγης''. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αποκοπή κρατικών χορηγιών προς τα σωματεία, τα οποία δεν συνεργάζονται με την Αστυνομία για τον εντοπισμό και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη όσων παρεκτρέπονται σε βιαιοπραγίες και προκλήσεις κατά τη διάρκεια, πριν ή μετά τη λήξη αθλητικών εκδηλώσεων, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Στον έβδομο όροφο απελπισίας'' αναφέρεται στο επεισόδιο χθες όταν τέσσερις Κούρδοι ανέβηκαν στην ταράτσα επταόροφης πολυκατοικίας απειλώντας να πέσουν, ζητώντας μεταξύ άλλων σεβασμό των δικαιωμάτων τους και πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Προσθέτει ότι κατέβηκαν από το κτίριο συνοδεία εκπροσώπου της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και μετά από διαβεβαιώσεις ότι δεν θα συλληφθούν. Αλλού γράφει ότι επαφές στην έδρα των ΗΕ έχει ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ και προσθέτει ότι πηγές του ΟΗΕ επαναλαμβάνουν την επιφύλαξη της Γραμματείας του ΟΗΕ να εμπλακεί σε μια νέα πρωτοβουλία.

''Η Σημερινή'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''ΔΗΚΟ κατά ΑΚΕΛ για το θέμα της ΑΤΑ'' γράφει ότι το ΔΗΚΟ, διά του αναπληρωτή Προέδρου Νίκου Κλεάνθους, όχι μόνο διαχώρισε τη θέση του για το καυτό θέμα της ΑΤΑ, αλλά άφησε και αιχμές. Αναφέρεται σε συνάντηση του κ. Κλεάνθους με τον ΓΓ της ΣΕΚ Νίκο Μωϋσέως, στην οποία ο κ. Κλεάνθους ανέφερε ότι δεν υπάρχει πειστική ανάγκη για διάλογο για το θέμα. Αλλού γράφει ότι θετικά φαίνεται να βλέπει το ΔΗΚΟ το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης μετά τις εκλογές και προσθέτει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι πρόκειται για θέμα που δεν θα ήθελε να εμπλέξει στον προεκλογικό διάλογο.

''Ο Φιλελεύθερος'' στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Κόμματα κατά παραγγελία'' και γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε ο ''Φ'' στους υποψηφίους του κόμματος, υποστήριξε ότι "υπάρχει χρηματισμός πολιτικών κομμάτων και σχηματισμών προκειμένου να πληγεί ο ΔΗΣΥ". Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία μετά από ευρείας κλίμακας έρευνες και ανακρίσεις για το κύκλωμα των εικονικών γάμων, προχώρησε στη σύλληψη εφτά γυναικών, οι οποίες φέρονται να συνήψαν γάμους με αλλοδαπούς, χωρίς να γνωρίζουν τους υποτιθέμενους γαμπρούς.

Η ''Χαραυγή'' κάτω από τον τίτλο ''Πρόσκληση για την ΑΤΑ'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι ΑΚΕΛ και ΠΕΟ επαναλαμβάνουν τη θέση τους ότι θα αγωνιστούν για επαναφορά της ΑΤΑ στα προηγούμενα επίπεδα και καλούν όλους, έστω και μετεκλογικά, σε συστράτευση για την επίτευξη του στόχου αυτού. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Μητροπολίτη Πάφου στο Φανάρι, στην οποία ο Βαρθολομαίος δεν αναμένεται να δώσει καμία διαβεβαίωση, παραπέμποντας στο περιεχόμενο της ομόφωνης επιστολής της Ιεράς Συνόδου για διευρυμένη Σύνοδο για να αποφασίσει την τιμητική απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου για λόγους υγείας.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' διερωτάται στο κύριο της θέμα ''Αν οδεύομε για περικοπές νερού'' και γράφει ότι το Τμήμα Ανάπτυξης Υδάτων επισημαίνει ότι η παρούσα χρονιά ήταν πιο στεγνή από πλευράς βροχόπτωσης τα τελευταία 19 χρόνια και προειδοποιεί πως αν το νησί περάσει και δεύτερο άνυδρο χειμώνα, τα νοικοκυριά θα δουν τη επιστροφή των περικοπών στην παροχή νερού. Αλλού γράφει ότι ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από την τελευταία αξιολόγηση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα μέτρα που εφαρμόζει για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 11 May 2006 - 14:19:08 UTC