Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 08/05/2006

Στις χθεσινές συγκρούσεις στη Λεμεσό μεταξύ οπαδών του πρωταθλητή Απόλλωνα και της ΑΕΛ, αναφέρονται σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου σχετικά με τις συμφωνίες που υπέγραψε στην Αίγυπτο, οι τελευταίες διεργασίες των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών, τα ευρήματα ευρωπαϊκής έρευνας περί έλλειψης οδικής συνείδησης των Κυπρίων οδηγών, οι υψηλές τιμές των οικοπέδων στην Κύπρο, οι αντιδράσεις για την επίσκεψη των πρώτων Τούρκων τουριστών μετά το 1974, καθώς και η Διευρυμένη Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου στις 17 Μαϊου.

Η ''Αλήθεια'' με τίτλο «Εσπειραν τρόμο» γράφει ότι 'χάος και αναρχία επικρατούσε χθες αργά το απόγευμα στη Λεμεσό, όπου εκατοντάδες «οπαδοί» του Απόλλωνα και της ΑΕΛ ενεπλάκησαν σε βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Λεμεσού δεκάδες τραυματίες'. Αλλού γράφει ότι οι σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας είναι ψυχρές και προσθέτει ότι η τελευταία συνάντηση των Πρωθυπουργών των δύο χωρών στη Θεσσαλονίκη δεν οδηγεί σε αισιόδοξα συμπεράσματα ως προς τις επικείμενες εξελίξεις.

«Το Θάρρος» με τίτλο «Πεδίο μάχης» αναφέρεται στις συγκρούσεις στη Λεμεσό και γράφει ότι τίποτα δεν προμήνυε τα όσα έγιναν χθες βράδυ. Προσθέτει ότι από τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Απόλλωνα και της ΑΕΛ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής, ενώ αριθμός αστυνομικών και φιλάθλων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αλλού γράφει ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη Τούρκων πολιτών στην Κύπρο φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στα κατεχόμενα.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Εκστρατεία μεγάλων κατά της αποχής» γράφει ότι το ποσοστό της αποχής που είναι δυνατό να καταγραφεί στις εκλογές της 21ης Μαϊου εξακολουθεί να προβληματίζει τα πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα. Δύο μόνο εβδομάδες πριν από την ώρα κρίσης, τα επιτελεία του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ εντοπίζουν ότι η αποχή κινείται κυρίως στους δικούς τους χώρους. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα της ΕΕ, η Κύπρος κατέχει πρωτιές όσον αφορά στην κακή οδήγηση και οι Κύπριοι οδηγοί υστερούν σε σημαντικά θέματα οδικής συνείδησης.

«Η Σημερινή» στο πρωτοσέλιδο της θέμα με τίτλο «Αγριο ξύλο» γράφει ότι σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Απόλλωνα και της ΑΕΛ έλαβαν χώρα ψες στην περιοχή Εναέριος της Λεμεσού σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου το σωματείο του Απόλλωνα οργάνωσε πανηγυρική φιέστα με την ευκαιρία της κατάκτησης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α Κατηγορίας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι με τη συνεδρία της Διευρυμένης Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου στις 17 τρέχοντος, στη Γενεύη, θα καταβληθούν προσπάθειες να δοθεί τέλος στην πολύχρονη κατάσταση ακυβερνησίας που έχει περιέλθει η Εκκλησία.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Οικόπεδα από χρυσάφι» γράφει ότι οι τιμές των οικοπέδων καλπάζουν, κάτι το οποίο οδηγεί και στην αύξηση της τιμής των οικιών και των διαμερισμάτων σε σημείο που η στέγαση να μοιάζει με άπιαστο όνειρο, ειδικά για νέα ζευγάρια. Στη Λευκωσία, προσθέτει, οι τιμές οικοπέδων κυμαίνονται από 60 μέχρι 250 χιλιάδες λίρες. Αλλού γράφει ότι πληθαίνουν οι περιπτώσεις Ελληνοκυπρίων που προσφεύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων του ψευδοκράτους ή που επιδιώκουν την πώληση κατεχόμενης περιουσίας τους σε Τουρκοκύπριους.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δικαιωματική επαναδιεκδίκηση» γράφει ότι "δικαιωματική, με βάση το έργο που έχει επιτελεστεί με την παρουσία του ΑΚΕΛ στην προεδρία της Βουλής, και άρα φυσιολογική θεωρεί την επαναδιεκδίκηση της προεδρίας της Λαϊκής Αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας". Αλλού γράφει ότι επιστρέφοντας από την Αίγυπτο χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με τη γείτονα χώρα δημιουργούν ασφαλές πλαίσιο για την από κοινού αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου που τυχόν βρεθούν.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 8 May 2006 - 14:19:07 UTC