Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 16/04/2006

Οι σχέσεις Τουρκίας και ΕΕ, ενόψει και της αξιολόγησης της ενταξιακής πορείας της Αγκυρας τον Οκτώβριο, η νέα επιστολή του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, η υπόθεση παραχώρησης χαλίτικης γης σε πρώην ηγετικό στέλεχος της Αστυνομίας, ενόσω υπηρετούσε στη δύναμη, και η διοικητική έρευνα που διατάχθηκε από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Χάρη Θράσου σε σχέση με την αίτηση της αεροπορικής εταιρείας Ajet είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ξεκουτσούρεμα της ΑΤΑ με μια μόνο απόφαση» γράφει ότι ''την καραμέλα της κουτσουρεμένης Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής πιπιλίζει τις τελευταίες μέρες το ΑΚΕΛ, σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, επιρρίπτοντας ευθύνες για το κουτσούρεμα στην προηγούμενη κυβέρνηση''. Αλλού γράφει ότι η χειρότερη εξέλιξη στο προεκλογικό περιβάλλον για την ηγεσία του ΑΚΕΛ είναι η απρόσμενη και πρωτοφανής επίθεση που το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα εξαπέλυσε εναντίον της και ειδικότερα εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια.

Η «Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανακρίβειες και ελλείψεις στην εγκυκλοπαίδεια Ερμής» γράφει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΔΗΣΥ Κατερίνα Παντελίδου Πασχαλίδου αναφέρθηκε χθες σε «λάθη και παραλείψεις» στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια «Ερμής» η οποία προσφέρθηκε δωρεάν από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου σε όλους τους μαθητές και καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και στην οποία η κατεχόμενη Κερύνεια αποκαλείται «παραλιακή πόλη της Βόρειας Κύπρου». Αλλού γράφει ότι σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του Αντέννα το ΑΚΕΛ, μετά την αναγωγή στα έγκυρα λαμβάνει ποσοστό 31.1% και ο ΔΗΣΥ 30,0%.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η διαπλοκή του χαλίτικου» γράφει ότι πρώην ηγετικό στέλεχος της Αστυνομίας «αφού πήρε το χαλίτικο, κατά διαβολική σύμπτωση αθώωσε το Κτηματολόγιο εναντίον του οποίου είχε διατυπωθεί καταγγελία ότι ενέκρινε αποζημιώσεις ύψους 263.000 αντί 23.000 όπως εκτιμήθηκε, για απαλλοτρίωση περιουσίας» συγγενικού προσώπου ανώτερου στελέχους του Κτηματολογίου. Αλλού γράφει ότι νέα επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν απέστειλε ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ζητώντας του αυτή τη φορά ξεκάθαρη απάντηση για την τύχη του σχεδίου Ανάν.

''Η Σημερινή'' στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προς νέες αυξήσεις στο πάγιο σταθερής τηλεφωνίας» γράφει ότι το ενδεχόμενο επιβολής σημαντικών αυξήσεων στο πάγιο τέλος που επιβάλλεται στη σταθερή τηλεφωνία από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου είναι πλέον ορατό, εξαιτίας της απόφασης χιλιάδων συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας να εγκαταλείψουν την υπηρεσία. Αλλού γράφει ότι τρία χρόνια μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας των πολιτών θεωρεί ότι τα αρνητικά από τη μετάβαση των Ε/Κ στα κατεχόμενα υπερισχύουν σαφώς των όποιων θετικών, σύμφωνα με έρευνα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σε τροχιά σύγκρουσης η Τουρκία με την ΕΕ» γράφει ότι η άρνηση της Άγκυρας να προχωρήσει στην εφαρμογή των υποχρεώσεων της έναντι της ΕΕ, και ειδικά εκείνων που αφορούν την Κύπρο, δημιουργεί κλίμα έντασης στο πεδίο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Προσθέτει ότι Τουρκία και ΕΕ βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης ενόψει και της αξιολόγησης της ενταξιακής πορείας της Αγκυρας τον Οκτώβριο. Αλλού γράφει ότι επανειλημμένα μηνύματα ανησυχίας, δυσφορίας αλλά και ενόχλησης έχει στείλει η αρμόδια Επιτροπή Μεταφορών της Κομισιόν προς τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά στελέχη και προς τη διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών αναφορικά με το σχέδιο ανασυγκρότησης της εταιρείας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ποιοι πιέζουν» γράφει ότι είναι έτοιμη η διοικητική έρευνα την οποία διέταξε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου για τη σπουδή που επιδείχθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας για την εξέταση της αίτησης της Ajet και αύριο θα βρίσκεται στα χέρια του Υπουργού για μελέτη και αποφάσεις. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ρομάνο Πρόντι μετά τη νίκη του κεντρο αριστερού συνασπισμού στην Ιταλία, στο οποίο εκφράζει ευχές για κάθε επιτυχία στις προσπάθειές για καλύτερες συνθήκες για το λαό της Ιταλίας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Sunday Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ποιος επιβλέπει την ασφάλεια των αεροδρομίων;» γράφει ότι η ασφάλεια στα δυο αεροδρόμια της ελεύθερης Κύπρου διακυβεύεται σοβαρά λόγω ανεπαρκούς εκπαίδευσης και αμέλειας του προσωπικού. Αλλού γράφει ότι δίκες αναβάλλονται συνεχώς επειδή κατήγοροι δεν στέλλουν έγκαιρα τους φακέλους των υποθέσεων στους δικηγόρους υπεράσπισης σύμφωνα με παράπονα ειδικών νομικών.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 16 April 2006 - 14:19:05 UTC