Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 02/03/2006

Η συνάντηση που είχε στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και οι μετέπειτα εξελίξεις, το θέμα της συμφωνίας ΑΤΗΚ-LTV, η διοχέτευση αλλοιωμένου γάλακτος στην Εθνική Φρουρά και οι θάνατοι στην Κύπρο που συνδέονται με το κάπνισμα, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η παροχή τίτλων ιδιοκτησίας σε πρόσφυγες, η εκτίμηση του ΑΚΕΛ ότι ήταν θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης του Παρισιού, η δήλωση του λεγόμενου πρωθυπουργού των κατεχομένων για το Κυπριακό, οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών που επηρεάστηκαν από το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, η έρευνα για το ακτινολογικό τμήμα του νέου Νοσοκομείου Λευκωσίας, η διοχέτευση στην αγορά μπαγιάτικων ψαριών, και η καταδίκη σε φυλάκιση νεαρού μοτοσυκλετιστή που προκάλεσε τον θάνατο δύο αδελφιών.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Σενάριο απάτης'', γράφει ότι στημένο σενάριο εξαπάτησης της κοινής γνώμης τίθεται σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή της ψυχρολουσίας του Παρισιού, με στόχο να εμφανίσει την αποτυχία της συνάντησης Παπαδόπουλου-Ανάν ως θρίαμβο, την ώρα μάλιστα που κανένας από τους στόχους που έθεσαν οι κυβερνώντες δεν ικανοποίησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Γράφει, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα διεξάγεται έρευνα για το πώς και γιατί οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να ρίξουν τοίχους στο ακτινολογικό τμήμα του νέου Νοσοκομείου Λευκωσίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Αλλοιωμένο γάλα... σε εθνοφύλακες'', γράφει ότι παρά το θόρυβο που προκλήθηκε μετά τον εντοπισμό ληγμένων τυριών και επικίνδυνων για την υγεία των καταναλωτών προϊόντων και τις προειδοποιήσεις των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για επιβολή αυστηρών ποινών στους παρανομούντες, επιτήδειοι κερδοσκόποι προκλητικά εξακολουθούν να διοχετεύουν στην αγορά την άχρηστη και επικίνδυνη πραμάτεια τους, ακόμη και στην Εθνική Φρουρά. Γράφει, επίσης, ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ δήλωσε ότι οι Τ/Κ δεν θα σταματήσουν να εργάζονται για τη λύση του Κυπριακού.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Στο γκαράζ μπαίνει το Κυπριακό...'', γράφει ότι στα χέρια των τεχνικών περνά το Κυπριακό για ένα πλήρες σέρβις, πριν παραδοθεί ξανά στους πολιτικούς, σημειώνοντας ότι κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η συμφωνία των Παρισίων αφού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, στις τεχνικές επιτροπές οι εμπειρογνώμονες θα κάνουν μελέτες, θα καταγράψουν διάφορες εναλλακτικές επιλογές επί συγκεκριμένων θεμάτων και θα προτείνουν λύσεις στους πολιτικούς. Γράφει, επίσης, ότι 125 εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές βγήκαν από χθες στην ανεργία, ως αποτέλεσμα του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Διαπλοκή ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ για ΑΤΗΚ-LTV'', γράφει ότι σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ για τη συμφωνία-σκάνδαλο μεταξύ της ΑΤΗΚ και της LTV διατύπωσε χθες ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Αντώνη Καρά να διερωτάται αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το δικηγορικό γραφείο του Τάσσου Παπαδόπουλου συνδέεται με τη δημοσιοποίηση της LTV στην Ελλάδα και την Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι το αργότερο τους επόμενους τέσσερεις μήνες, 1.300 οικογένειες εκτοπισμένων στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου θα εξασφαλίσουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ατζέντα με τα ακανθώδη'', γράφει ότι το επόμενο βήμα μετά τη συνάντηση Παπαδόπουλου-Ανάν στο Παρίσι είναι η σύσταση των επιτροπών, ενώ οι Τούρκοι αποφεύγουν μεν να τοποθετηθούν, ωστόσο είναι προφανές πως πριν υπάρξει η προχθεσινή συμφωνία Λευκωσίας-ΟΗΕ, ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της. Γράφει, επίσης, ότι ακόμα μιαν υπόθεση απάτης που αφορά τη διατροφή ''κυνηγούν'' οι αρμόδιες υπηρεσίες διότι μπαγιάτικα ψάρια πωλούνται ως φρέσκα, αφού περάσουν από ειδική επεξεργασία, και ότι έχουν τεθεί σε συναγερμό οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες ετοιμάζουν εφόδους στις ψαραγορές.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ξεκινούν οι συναντήσεις'', γράφει ότι άμεσες είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, αφού πολύ πιθανόν σήμερα ή αύριο ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δύο κοινοτήτων για να διευκρινιστούν διαδικαστικά ζητήματα, ενώ τέλος της εβδομάδας προγραμματίζει ταξίδι-αστραπή στην Αγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει ως θετική εξέλιξη τα αποτελέσματα της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Καπνίζοντας προς πρώιμο θάνατο'', γράφει ότι υπολογίζεται πως οι Κύπριοι καπνίζουν δύο εκατομμύρια τσιγάρα ετησίως και ότι 13% των θανάτων το χρόνο στην Κύπρο συνδέεται με το κάπνισμα, ποσοστό που αντιστοιχεί με 650 θανάτους. Γράφει, επίσης, ότι καταδικάστηκε χθες σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση ο 21χρονος Μάριος Βασιλείου, ο οποίος είχε προκαλέσει στις 14 Ιανουαρίου 2005 το θάνατο δύο αδελφιών, του 15χρονου Βασιλάκη και της 17χρονης Αργυρώς Μιχαήλ, όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και τους κτύπησε ενώ αυτοί όδευαν πεζοί προς το σπίτι τους.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 2 March 2006 - 15:19:05 UTC