Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 26/02/2006

Η συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ του Προέδρου Παπαδόπουλου και του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, οι αντιδράσεις από την απόφαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ (ΚΟΡΕΠΕΡ) σχετικά με την αποσύνδεση των κανονισμών για τους Τ/Κ, η προερχόμενη από την Αφρική σκόνη που κάλυψε ολόκληρη την Κύπρο και τα προβλήματα που προκάλεσε, καθώς και ο σφετερισμός ε/κ περιουσιών και οι καταγγελίες ότι σε αυτές τις ενέργειες εμπλέκονται και Ε/Κ, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Μαχαίρι δίκοπο» γράφει ότι η αποστολή του Προέδρου Παπαδόπουλου στο Παρίσι μπορεί να στοχεύει την εσωτερική αγορά ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όμως ο κίνδυνος να υποστεί η ε/κ πλευρά συνέπειες είναι ορατός, εκτιμούν σοβαροί πολιτικοί κύκλοι της Λευκωσίας που ενισχύονται από πληροφορίες διπλωματικών πηγών, σχετικές με τις προθέσεις της ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού αναφέρεται στην ημερίδα που διοργανώθηκε χθες από το ΔΗΣΥ με τίτλο «Η πρόκληση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ευρώπη σήμερα» όπου οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να βοηθηθεί από τα κράτη μέλη της ΕΕ η περαιτέρω ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Επιφυλακτικός ο ΔΗΣΥ» γράφει ότι θετικό βήμα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ την απόφαση της ΚΟΡΕΠΕΡ, επιφυλάχθηκε όμως να τοποθετηθεί επακριβώς όταν θα μελετήσει σε βάθος το όλο κείμενο, και εκείνα που όπως είπε «που πιθανότητα να αποτέλεσαν το αντάλλαγμα». Αλλού η «Μ» γράφει ότι την επανάληψη του διαγωνισμού επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Γιουροβίζιον ζητά το Ευρωπαϊκό Κόμμα, το οποίο αναφέρει ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν αδιαφανείς και αφήνουν εκτεθειμένο το ΡΙΚ και την ΑΤΗΚ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Καυτό ταγκό εις Παρισίους» γράφει ότι σύμφωνα με το σενάριο Α, ο Κόφι Ανάν θα εμμείνει στο ξεκαθάρισμα των θέσεων της Κύπρου, διερευνώντας την πρόταση της Τουρκίας για Τετραμερή, και σύμφωνα με το σενάριο Β, ο ΓΓ θα αποδεχθεί την πρόταση του Προέδρου Παπαδόπουλου για έναρξη νέας διαδικασίας στο Κυπριακό ενώ στο οπλοστάσιο του Προέδρου θα υπάρχει μελέτη για το βελγικό μοντέλο. Αλλού γράφει ότι έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Αγκυρα και τα κατεχόμενα ο διαχωρισμός των κανονισμών για τους Τ/Κ. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες ότι η απόφαση της ΚΟΡΕΠΕΡ δεν είναι αποδεκτή.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Σκληρή γραμμή» γράφει ότι αποστασιοποιημένοι από τις παραταξιακές πολιτικές στο εθνικό θέμα παρουσιάζονται οι πολίτες όπως κατέδειξε μεγάλη δημοσκόπηση της «Σ», σύμφωνα με την οποία 50% των ερωτηθέντων επιθυμούν μια πιο διεκδικητική πολιτική στο Κυπριακό. Επίσης, η πλειοψηφία βλέπει διεθνή απομόνωση, και θεωρεί ότι εάν δεχόμασταν το σχέδιο Ανάν θα ήταν χειρότερα τα πράγματα. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στην «Σ» του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος υποστηρίζει την επαναφορά του σχεδίου Ανάν, ενώ κατηγορεί τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ότι έπαιξε διπλό παιχνίδι και δεν δήλωσε έγκαιρα το «όχι» του.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στο προσκήνιο η Αμμόχωστος» γράφει ότι ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση του ΚΟΡΕΠΕΡ για υιοθέτηση του χρηματοδοτικού κανονισμού για οικονομική ανάπτυξη της τ/κ κοινότητας ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, επαναφέροντας ταυτόχρονα το θέμα της ρύθμισης του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο. Αλλού γράφει ότι πολυεθνικές εταιρείες φαίνεται να κρύβονται πίσω από το σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα. Σε σχετική καταγγελία προέβη στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές ο Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Κύπρου ο οποίος πιστεύει ότι στις αγοραπωλησίες εμπλέκονται και Ε/Κ.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Με προίκα από την ΕΕ ο Τάσσος στον Ανάν» γράφει ότι ενισχυμένος με την απόφαση των 25 της ΕΕ για τους κοινοτικούς κανονισμούς για τους Τ/Κ, μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αύριο στο Παρίσι για τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι μέσα στη δεύτερη πλέον σεισμογενή ζώνη της Γης βρίσκεται η Κύπρος, η οποία εκτείνεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά μήκος της λεκάνης της Μεσογείου και φτάνει μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με εξειδικευμένες μικροζωνικές μελέτες, η Λεμεσός και η Λάρνακα βρίσκονται στο πιο επικίνδυνο έδαφος.

Η αγγλόφωνη «Sunday Mail» με τίτλο «Πτώση στην κόλαση» γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας του Ιράκ προειδοποίησε χθες για τον κίνδυνο ενός εμφυλίου πολέμου χωρίς τέλος, την ώρα που η βία συνεχίζεται στη χώρα, παρά την απαγόρευση στη κυκλοφορία για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Βαγδάτη. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι ολόκληρη η Κύπρος ήταν χθες καλυμμένη από σκόνη, η οποία έστειλε πολλούς στα νοσοκομεία ενώ προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων. Ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι άνεμοι από τη Λιβύη και την Αίγυπτο μετέφεραν τη σκόνη στην Κύπρο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 26 February 2006 - 15:19:06 UTC