Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 15/02/2006

Η ανάκτηση από τον Αρίφ Μουσταφά της περιουσίας του στις ελεύθερες περιοχές, ο διορισμός της Ντόρας Μπακογιάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, οι παγκύπριες πανσυνδικαλιστικές εκδηλώσεις καταδίκης της προωθούμενης οδηγίας Μπόλκενσταϊν, η απάνθρωπη συμπεριφορά φροντίστριας σε βάρος ηλικιωμένης τροφίμου κοινοτικού γηροκομείου της επαρχίας Λευκωσίας και η συμφωνία LTV και ΑΤΗΚ, είναι τα θέματα που δεσπόζουν των σημερινών πρωτοσέλιδων των εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Προπομπός Αρίφ Μουσταφά'', γράφει ότι οργανωμένα πλέον οι Τ/Κ με προπομπό τον Αρίφ Μουσταφά ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές, ανεξάρτητα από τις καθησυχαστικές δηλώσεις των αρμοδίων, και ότι πληροφορίες των κρατικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι η διεκδίκηση της περιουσίας του ήταν πολύ καλά οργανωμένη, που φανερώνει ότι δεν ήταν μόνος. Γράφει, επίσης, ότι έργα εκατομμυρίων λιρών προωθεί το κατοχικό καθεστώς στην περιοχή Μόρφου, η οποία δεν έτυχε εκμετάλλευσης, αφού πάντοτε περιλαμβανόταν στα σχέδια επιστροφής υπό ε/κ διοίκηση σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Εκλεισε τα μάτια... η αστυνομία'', γράφει ότι σάλο και αποτροπιασμό προκάλεσε η χθεσινή είδηση της εφημερίδας για τη βάναυση και απάνθρωπη συμπεριφορά φροντίστριας σε βάρος ηλικιωμένης τροφίμου κοινοτικού γηροκομείου της επαρχίας Λευκωσίας, και ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τον Διευθυντή του γηροκομείου, αλλά κατά περίεργο τρόπο έκλεισε. Γράφει, επίσης, ότι νύχτα τρόμου έζησαν χθες οι κάτοικοι πυκνοκατοικημένης γειτονιάς στον Αγιο Ιωάννη Λεμεσού, όταν σημειώθηκε έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού τύπου υδροσωλήνα στην κύρια είσοδο της οικίας πρώην ποδοσφαιριστή.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Μετέωρες 17 χιλιάδες οικογένειες'', γράφει ότι η κυβέρνηση καθησύχασε χθες τους πρόσφυγες που αξιοποιούν ή διαμένουν σε τ/κ περιουσίες ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν μετά την υπόθεση του Αρίφ Μουσταφά, αλλά οι διαβεβαιώσεις φαίνεται ότι δεν πείθουν πια τους απλούς πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τα πράγματα σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Γράφει, επίσης, ότι έξι χιλιάδες σκάλες κρατικής γης υπολογίζεται να απαιτηθούν για παροχή οικοπέδου ως αντιστάθμισμα σε όσους δεν θα πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας και το κόστος του διαχωρισμού και της υποδομής των οικοπέδων θα πλησιάσει τα 90 εκατομμύρια λίρες.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Μούδιασμα στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου'', γράφει ότι πολιτικό μούδιασμα αλλά και ανησυχίες προκαλεί σε πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου ο διορισμός της Ντόρας Μπακογιάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, λόγω της πολιτικής που ακολούθησε για την Κύπρο ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, προσθέτοντας ότι η πολιτική ηγεσία, πλην του ΔΗΣΥ, παρουσιάστηκε συγκρατημένη. Γράφει, επίσης, ότι σε περίπτωση που οι πιλότοι κλιμακώσουν τα απεργιακά τους μέτρα, πέντε ξένες εταιρείες ίσως αναλάβουν τις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Παλμός και μαχητικότητα'', γράφει ότι τα κύρια συνθήματα στις χθεσινές μεγαλειώδεις σε παλμό και μαχητικότητα παγκύπριες πανσυνδικαλιστικές εκδηλώσεις καταδίκης της προωθούμενης οδηγίας Μπόλκενσταϊν ήταν ''Οχι στον εργασιακό μεσαίωνα, όχι στην οδηγία Μπόλκενσταϊν'', ''Οχι στις αντεργατικές πολιτικές'', ''Ναι στην κοινωνική Ευρώπη, ''Σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις'', ''Υπηρεσίες με επίκεντρο τον άνθρωπο'' και ''Φοιτητές-Εργατιά μια φωνή και μια γροθιά''. Γράφει, επίσης, ότι με σύμμαχο το σκοτάδι, τα γνωστά φασιστικά στοιχεία έδρασαν και πάλι, επιχειρώντας να πλήξουν εκδήλωση αφιερωμένη στην τ/κ ποίηση.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Η επιστροφή του Μουσταφά θέτει σε συναγερμό τους πρόσφυγες'', γράφει ότι μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Αρίφ Μουσταφά, η κυβέρνηση έσπευσε να καθησυχάσει τους Ε/Κ πρόσφυγες ότι η απόφαση δεν αποτελεί προηγούμενο και ότι δεν θα αφεθούν έξω στο κρύο, και ότι χθες ο Μουσταφά άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του για πρώτη φορά μετά την εισβολή. Γράφει, επίσης, ότι πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση των ωρών θρησκευτικής παιδείας στα σχολεία από δύο ώρες σε μία ώρα εβδομαδιαίως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την Εκκλησία και τις θρησκευτικές οργανώσεις.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα ''Financial Mirror'', υπό τον τίτλο ''Ψηφιακή συμφωνία LTV και ΑΤΗΚ'', γράφει ότι η θυγατρική της ΑΤΗΚ Digimed Communication Ltd. και η Lumiere TV Public Co. υπέγραψαν δεσμευτικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο τα προγράμματα της LTV και της Alfa θα μεταδίδονται μέσω της miVision, της ψηφιακής πλατφόρμας της ΑΤΗΚ. Γράφει, επίσης, ότι σε νέες περιπέτειες αναμένεται να μπει η κυπριακή οικονομία με την αυριανή εξαγγελθείσα απεργία των φορτηγατζήδων κατόχων άδειας Α, και ότι στην απόφαση αντιδρά το ΚΕΒΕ με το δικαιολογητικό ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι εισηγήσεις τους προς την Αρχή Αδειών.

(ΣΣ. Ο ''Φιλελεύθερος'' δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ)

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 15 February 2006 - 15:19:05 UTC