Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 06/02/2006

Η δολοφονία του 48χρονου Γιάννου Κουγιάλη και οι έρευνες της Αστυνομίας, η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου σε συνέντευξη ότι επιθυμεί την ενίσχυση των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου, το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής και Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια προς την Τουρκία, τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί η ε/κ πλευρά σύνδεση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Τουρκίας με τις προσπάθειες ''αναβάθμισης δεύτερου κράτους'' στην Κύπρο, και η υπόθεση κακοποίησης αλλοδαπής, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Αλλα θέματα που απασχολούν τις εφημερίδες είναι οι παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου με ορίζοντα τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, η κηδεία του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθου, η δήλωση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χρίστου Αρτεμίδη ότι τα κυπριακά δικαστήρια δεν είναι τα μόνα που καθυστερούν, η αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με αφορμή το σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, η συνάντηση του αντισφαιριστή Μάρκου Παγδατή με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, και η συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής του προϋπολογισμού του ΚΟΤ για το 2006.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Μαρτυρία σοκ της Αθηνάς Βανέζη'', γράφει ότι ιδιαίτερες πληροφορίες της εφημερίδας φέρουν τη δολοφονία του Γιάννου Κουγιάλη να αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με σπείρα του υποκόσμου της Λεμεσού, και ότι φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις της Αθηνάς Βανέζη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, και του οδηγού οι οποίοι δέχθηκαν χθες επισκέψεις από ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας. Γράφει, επίσης, ότι πρωτοφανείς παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου με ορίζοντα τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, καταγγέλλουν στην εφημερίδα μέλη της Δύναμης.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Ξυλοφορτώνει την αλλοδαπή ερωμένη του'', γράφει ότι στο λαβύρινθο της κακοποίησης και των ξυλοδαρμών με απίστευτη μάλιστα αγριότητα, σε σημείο που τις περισσότερες φορές πέφτει λιπόθυμη, βρίσκεται μια 37χρονη Ρωσίδα, η οποία ξυλοφορτώνεται από παντρεμένο και επιφανή, ο οποίος θα κατέλθει ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές με ένα από τα κόμματα. Γράφει, επίσης, ότι τελέστηκε χθες από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης στη Λεμεσό ο Μητροπολίτης τέως Λεμεσού Χρύσανθος, στην παρουσία των μελών της Ιεράς Συνόδου και πλήθους κόσμου.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Ενας νεκρός με δύο σενάρια'', γράφει ότι το μίτο της Αριάδνης αναζητούν οι ανακριτές για τη φονική έκρηξη που το Σάββατο προκάλεσε το θάνατο του 48χρονου Γιάννου Κουγιάλη και το σοβαρό τραυματισμό της Αθηνάς Βανέζη και του Μιχαλάκη Σαββίδη. Γράφει, επίσης, ότι Μάρκος Παγδατής, ο οποίος έγινε χθες δεκτός από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ότι δεν ζήτησε απαλλαγή από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, απλώς παρακάλεσε να τύχει αναστολής για να μην διακοπεί η ανοδική διεθνής καριέρα του.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ισχυρό κέντρο γι' αντιμετώπιση του διπολισμού'', γράφει ότι ενίσχυση των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου επιθυμεί ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του οποίου δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα, τονίζοντας ότι χρειάζεται την ενίσχυση των δυνάμεων του ''Οχι'' ΔΗΚΟ. Γράφει, επίσης, ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χρίστος Αρτεμίδης είπε ότι τα κυπριακά δικαστήρια δεν είναι τα μόνα που καθυστερούν και ότι στην Κύπρο είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των πολιτών στα δικαστήριο και αυτό έχει ως κόστος την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Φόνος κατά παραγγελία'', γράφει ότι φόβοι για αναβίωση του οργανωμένου εγκλήματος εκφράζουν οι διωκτικές Αρχές μετά το πρωτοφανές έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Γιάννου Κουγιάλη, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία εκτιμά πως με την εγκληματική αυτή ενέργεια ουσιαστικά άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Γράφει, επίσης, ότι αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή το σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που ξέσπασε στην Ελλάδα και προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς στην Κύπρο.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Οχι σε δεύτερο κράτος'', γράφει ότι μήνυμα στην Τουρκία, το διεθνή παράγοντα και την ΕΕ έστειλε χθες από το Λονδίνο ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί η ε/κ πλευρά την επιχειρούμενη σύνδεση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Τουρκίας με τις προσπάθειες ''αναβάθμισης δεύτερου κράτους'' στην Κύπρο, με πρόσχημα το εμπόριο και τις σχέσεις των Τ/Κ με τον έξω κόσμο. Γράφει, επίσης, ότι ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής τίθεται σήμερα ο προϋπολογισμός του ΚΟΤ για το 2006, ο οποίος προβλέπει έσοδα και δαπάνες ύψους 44.469.000 λιρών.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 6 February 2006 - 15:19:04 UTC