Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-01-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 30/01/2006

Ο εντοπισμός του θανατηφόρου ιού της γρίπης των πουλερικών στα κατεχόμενα, ο χθεσινός τελικός του Αυστραλιανού Open και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης από τον Κύπριο αντισφαιριστή Μάρκο Παγδατή, οι επαφές τις οποίες θα έχουν στις Βρυξέλλες για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών και ο Πρόεδρος της εταιρείας, οι δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ Τζακ Στρο για τις τουρκικές προτάσεις και οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου για το Κυπριακό είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η γρίπη είναι εδώ» αναφέρει πως επίσημα πλέον έχουμε προσβληθεί από τη νόσο της εποχής, τη γρίπη των πουλερικών, αφού η Κύπρος έχει κιόλας μπει στον κατάλογο των χωρών στις οποίες παρουσιάστηκαν κρούσματα του επικίνδυνου και θανατηφόρου ιού H5N1. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επαφές που θα έχουν στις Βρυξέλλες σήμερα οι Υπουργοί Συγκοινωνιών και Οικονομικών και ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών για το θέμα του σχεδίου αναδιάρθρωσης του εθνικού αερομεταφορέα.

«Το Θάρρος» με κύριο τίτλο «Δεν θα πληρώσουν το ρεύμα οι Τούρκοι» αναφέρει πως το οφειλόμενο ποσό των Τουρκοκυπρίων προς την Αρχή Ηλεκτρισμού για την παραχώρηση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω του προβλήματος που προέκυψε στην παροχή ρεύματος στα κατεχόμενα θα διευθετηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου και εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα παρασπονδίας των Τούρκων. Αλλού αναφέρει πως η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Κύπρος δέχθηκαν τη συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ, στην οποία κατέληξαν οι Υπουργοί Οικονομικών των 25 χωρών μελών της ΕΕ.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο βασιλιάς του μέλλοντος» πως συγκλόνισε και στον τελικό ο Μάρκος Παγδατής και κέρδισε με το ταλέντο και το χαμόγελό του όλο τον κόσμο. Επεισε ακόμα και το μεγάλο του αντίπαλο ότι το μέλλον του ανήκει. Ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου «Βασιλιά του τένις», αλλά ο πλανήτης γνώρισε το «μελλοντικό βασιλιά» του αθλήματος. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας Τζακ Στρο δήλωσε πως οι προτάσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό τελούν υπό μελέτη αλλά δεν υιοθετούνται.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Υποπτα τεστ για τη γρίπη στα κατεχόμενα» αναφέρει πως σοβαρές ανησυχίες προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση ότι δυο ύποπτα κρούσματα της γρίπης των πουλερικών, που εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα, είναι θετικά στο θανατηφόρο ιό. Ωστόσο, η καθυστέρηση 17 ημερών που παρατηρήθηκε για την ανακοίνωση των αναλύσεων των δειγμάτων που λήφθηκαν από τις τουρκικές κατοχικές «αρχές» και στάλθηκαν σε κοινοτικά εργαστήρια στη Βρετανία, για εξετάσεις, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Αλλού αναφέρει πως ο πληθυσμός της Κύπρου βρίσκεται σε οριακά επίπεδα αναπλήρωσης, αφού ευμάρεια και εκκοσμίκευση ενισχύουν την τάση προς τη μείωση των γεννήσεων, λένε οι ειδικοί.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επαιξαν με ιό και την υγεία» πως κρούσματα του θανατηφόρου ιού της γρίπης των πτηνών βρέθηκε στα κατεχόμενα σε δείγματα που εστάλησαν στη Βρετανία από την Τουρκία. Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προέβη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σκορπώντας ανησυχία και θέτοντας σε συναγερμό τις Υπηρεσίες της Δημοκρατίας. Αλλού σημειώνει πως λαθρέμποροι ναρκωτικών που αντιμετωπίζουν σοβαρές υποθέσεις στα Δικαστήρια, αφήνονται ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες των μελών της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, σε ορισμένες περιπτώσεις να συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Αντεπίθεση με προτάσεις» αναφέρει πως δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν επί των τουρκικών προτάσεων για το Κυπριακό, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος επιβεβαιώνοντας είδηση της εφημερίδας ανέφερε πως την περασμένη Παρασκευή είχε 35λεπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Ανάν. Αλλού αναφέρει πως παγκόσμια αδικία και ιστορική διαστροφή χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 30 January 2006 - 15:19:06 UTC