Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-12-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 6/12/2005

Οι συνεχιζόμενες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος για διάνοιξη της οδού Λήδρας και η αντίδραση της κυβέρνησης, η εφαρμογή της πρώτης φάσης του σχεδίου παρακολούθησης τροχαίων παραβάσεων με κάμερες, η εκτίμηση των κυβερνητικών ιατρών ότι το νέο Γενικό Νοσοκομείο δεν είναι έτοιμο λόγω λειτουργικών και άλλων προβλημάτων, η χθεσινή πορεία των πατατοπαραγωγών από τη Ριζοελία προς το Προεδρικό Μέγαρο, και οι αντιδράσεις των κομμάτων της συμπολίτευσης στην ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο παγκύπριο συνέδριο του κόμματος, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Στο έλεος του Θεού'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι στο έλεος του Θεού έχουν αφεθεί οι εγκλωβισμένοι, όσον αφορά την επικοινωνία τους με τις ελεύθερες περιοχές, με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να επωμίζονται τα πολύ ακριβά τέλη των τηλεφωνικών συνδέσεων, αφού χρεώνονται διεθνή κλήση μέσω Τουρκίας. Αλλού αναφέρεται στο θέμα καθορισμού του εορταστικού ωραρίου για τα καταστήματα και προσθέτει ότι οι καταναλωτές ήταν τελικά αυτοί που έδωσαν απάντηση, δικαιώνοντας την απόφαση αρκετών υπεραγορών να παραμείνουν ανοικτές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

''Η Μάχη'' κάτω από τον τίτλο ''Κομματικές προαγωγές στην ΑΛΚ'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι σάλο και δυσφορία προκάλεσαν οι πρόσφατες προαγωγές πέντε συγκεκριμένων λειτουργών της Αρχής Λιμένων Κύπρου στη θέση Βοηθού Επιθεωρητή, ''καθώς τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη αφορούσαν αποκλειστικά την κομματική της προέλευση''. Αλλού γράφει ότι ο Εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε αντιπαραγωγική και καταδικαστέα την οποιαδήποτε ενέργεια των κατοχικών στρατευμάτων για μεταβολή του στάτους κβο της Πράσινης Γραμμής.

Ο ''Πολίτης'' στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Πού μκήκαν οι 40 κάμερες'' γράφει ότι μπαίνει σε εφαρμογή η πρώτη φάση του ελέγχου των τροχαίων παραβάσεων με ηλεκτρονικές κάμερες. Σημειώνει ότι αυτές έχουν ήδη εγκατασταθεί σε σημεία που επιλέγηκαν μετά από μελέτη στατιστικών στοιχείων και αναφέρεται στις τοποθεσίες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ''πλήρη σύμπλευση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς'' στο θέμα της οδού Λήδρας και απέδωσε στους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ την εντύπωση ότι διαφοροποιείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Σταθμός Αττίλα'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ''συνοριακό σταθμό'' που θα έχει στόχο να δώσει οντότητα στο ψευδοκράτος, ετοιμάζει ο Αττίλας στην Κύπρο. Προσθέτει ότι ''αστυνομικοί σταθμοί'', ''τελωνεία'', τράπεζες και πόρτες που μπορούν να κλείνουν ανά πάσα στιγμή είναι μερικά από τα κτίρια που θα ανεγείρει στην περιοχή ο κατοχικός στρατός. Αλλού γράφει ότι μετά από δύο μήνες καθυστέρησης, αλλά εντός του τρίτου χρονοδιαγράμματος, παραδόθηκε χθες στο Δημαρχείο Λευκωσίας το εκσυγχρονισμένο Δημοτικό Θέατρο της πρωτεύουσας.

''Ο Φιλελεύθερος'' στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Ανέτοιμο το Νοσοκομείο'' και γράφει στο κύριο του θέμα ότι έκκληση για μετάθεση του χρόνου έναρξης της λειτουργίας του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για μετά το Φεβρουάριο απευθύνουν οι γιατροί του δημοσίου, οι οποίοι θεωρούν ότι ο στόχος που έχει τεθεί δεν είναι εφαρμόσιμος εξαιτίας των σοβαρών λειτουργικών και άλλων προβλημάτων που υπάρχουν. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στην οδό Λήδρας δήλωσε ότι ''η ανοχή δεν δημιουργεί δίκαιο'' και σχολιάζοντας την αφαίρεση πασσάλων με κορδέλες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είπε ότι αυτό ''αποτελεί απόδειξη ότι δεν σέβονται ούτε τα ΗΕ''.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Ξεσκεπάζεται ο Ν. Αναστασιάδης'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι έκπληξη και προβληματισμό για τη δήλωση του κ. Αναστασιάδη ότι η ε/κ πλευρά πρέπει να δώσει τις συγκεκριμένες αλλαγές που επιζητεί επί του σχεδίου Ανάν, εξέφρασε χθες ο κ. Χριστόφιας. Αλλού γράφει ότι σχολιάζοντας την ομιλία Αναστασιάδη στο συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως ο κ. Αναστασιάδης μίλησε και πάλι για 'πολιτική δειλία', αυτός που επέδειξε και απέδειξε 'πολιτική τόλμη' αποδεχόμενος το σχέδιο Ανάν και καταγγέλλοντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Οι πατατοπαραγωγοί περπάτησαν στη Λευκωσία'', αναφέρεται στην πορεία 70 περίπου πατατοπαραγωγών από τη Ριζοελιά μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο. Προσθέτει ότι οι πατατοπαραγωγοί θα ανακοινώσουν απόψε το περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν χθες με τους Υπουργούς Συγκοινωνιών και Γεωργίας και θα αποφασίσουν κατά πόσον θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Λάζαρος Σαββίδης δήλωσε ότι νέα σειρά συναντήσεων με τις συντεχνίες των ΚΑ επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας θα αρχίσει το αργότερο την Τετάρτη και πρόσθεσε ότι ''κανείς δεν ζητά απάντηση σήμερα''.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 6 December 2005 - 15:19:05 UTC