Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-10-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 14/10/2005

Ο τρόμος για τη γρίπη των πτηνών στην Ευρώπη και τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κύπρο, το Κυπριακό, η επίσκεψη του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις ΗΠΑ, το πακέτο αντισταθμιστικών μέτρων από την κυβέρνηση για την ανακούφιση ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού και το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Αργήσαμε, δεν βρίσκουμε'' γράφει ότι αντιϊκά φάμακα δύο δυσεκατομμυρίων δολαρίων έχει παραγγείλει η Αμερική, δεκάδων χιλιάδων ευρώ οι ευρωπαϊκές χώρες αλλά στην Κύπρο ακόμα προωθούμε διαδικασίες για να εισαγάγουμε φάρμακα που θα καλύπτουν μόνο το 4%-5% του πληθυσμού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αναστολή για δύο χρόνια της νομοθεσίας που αποκλείει τα παιδιά τους από την εισαγωγή στα ΑΑΕΙ, ζητούν οι Ελλαδίτες.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Φρικτό έγκλημα για λόγους τιμής'' γράφει ότι μπροστά σε ένα φρικιαστικό έγκλημα βρέθηκαν χθες οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού μετά από υπόδειξη του φερόμενου ως δράστη. Το έγκλημα διεπράχθη πριν δεκατρείς μέρες σε περιοχή του Τροόδους και είχε ως κίνητρο λόγους τιμής, σύμφωνα με την εκδοχή του υπόπτου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ απηύθυνε πρόσκληση στον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Μαγειρεύουν τα μεγαβάτ'' γράφει ότι πολυήμερη έρευνα του ''Π'' καταδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά, για μια ακόμα φορά με το διαγωνισμό της ΑΗΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη για την κατασκευή της ζωτικής σημασίας 4ης μονάδας στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι κάθε 37 ώρες περίπου αναφέρεται ένα περιστατικό, σοβαρό ή μη, στους κυπριακούς αιθέρες. Τους τελευταίους δύο μήνες αναφέρθηκαν 39 περιστατικά, πολλαπλάσια απ&#900; ότι πριν από το ατύχημα του Αυγούστου.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Πανικός στην Ευρώπη'' γράφει ότι ο Επίτροπος για την Προστασία των Καταναλωτών Μάρκος Κυπριανού κάλεσε τα ευρωπαϊκά κράτη να είναι έτοιμα για μια πιθανή πανδημία γρίπης και να δημιουργήσουν αποθέματα αντιϊκών φαρμάκων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα τελευταία έντεκα χρόνια παρουσιάστηκαν τριάντα κρούσματα καρκίνου στον Κόρνο εκ των οποίων τα δεκατρία ήταν θανατηφόρα.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Τρομο-γρίπη στην Ευρώπη'' γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο πανδημίας με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Ο φόβος έχει ως αφετηρία τον ιό της γρίπης των πτηνών, ο οποίος σε συνδυασμό με την εποχική κλασική γρίπη, θεωρείται δεδομένο ότι θα μεταλλαχθεί και θα έχει πλέον τη δυνατότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλού αναφέρεται στη συμφωνία που υπέγραψαν το Υπουργείο Συγκοινωνικών με το Eurocontrol για στήριξη του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας σε ένα ευρύ τομέα.

Η ''Χαραυγή'' κάτω από τον τίτλο ''Αντισταθμιστικά μέτρα 17,25 εκατομμυρίων λιρών'' γράφει ότι η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή αντισταθμιστικά μέτρα με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων από το ψηλό ενεργειακό κόστος για τη χειμερινή περίοδο 2005-2006. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τριανταφυλλίδης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής ζήτησε την αποσύνδεση της αστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της διεύρυνσης από τη στρατηγική της Λισσαβόνας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' αναφέρεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών που προβλέπει την απόλυση 343 εργαζομένων, σχεδόν 1/5 του προσωπικού, και μείωση των μισθών των εργαζομένων που θα παραμείνουν στην εταιρεία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία επιβεβαίωσε χθες ότι ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για το Κυπριακό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Αντίλογος'' κάτω από τον τίτλο ''Οχυρώνεται η Κύπρος κατά του ιού'' γράφει ότι η Κύπρος λαμβάνει αυστηρά προληπτικά μέτρα και στήνει ασπίδα κατά του ιού της γρίπης των πτηνών που ήδη κτύπησε γειτονικές χώρες με πρώτη την Τουρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητεί περαιτέρω ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για παρεμπόδιση και πάταξη της πορνείας και ειδικά της παιδικής πορνείας μέσω του διαδικτύου.

ΣΣ. Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα ''Cyprus Weekly'' και η εβδομαδιαία πολιτική και σατιρική εφημερίδα ''Το Ποντίκι'' δεν παραλήφθηκαν στο ΚΥΠΕ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 14 October 2005 - 14:14:08 UTC