Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-08-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 08/08/2001 Οι παρασκηνιακές εξελίξεις στο Κυπριακό και οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στις δυο πλευρές, η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Μουσιούττα για επίλυση της εργασιακής διαφοράς στις Κυπριακές Αερογραμμές, η υπό διερεύνηση υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων και η ένοπλη ληστεία τράπεζας στον Πρωταρά είναι μερικά από τα θέματα των σημερινών εφημερίδων.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Συνταγές για έρωτα σε ανήλικες", αναφέρεται στην έκδοση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διατάγματος τετραήμερης κράτησης ενός μουσικού και ενός μουσικοσυνθέτη για υπό διερεύνηση καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων γυναικών. Αλλού γράφει ότι η Μονή Κύκκου σχεδιάζει μεγάλο τουριστικό έργο στην περιοχή Λακατάμειας, σε συνολική έκταση 600 στρεμμάτων γης με δαπάνη 25 περίπου εκατομμυρίων λιρών.

"Η Μάχη" με τον τίτλο "'Γέροντας' - ληστής κτύπησε τράπεζα" γράφει στο κύριο θέμα για τη χθεσινή ληστεία υποκαταστήματος της Arab Bank στον Πρωταρά, κατά την οποία άγνωστος άνδρας, με αποκριάτικη αμφίεση και ο οποίος έφερε όπλο, κλείδωσε τον ταμία στην τουαλέτα, πήρε από το ταμείο χρηματικό ποσό 170 περίπου χιλιάδων λιρών και αποχώρησε. Για τη διαφυγή του χρησιμοποίησε μοτοσικλέτα και η Αστυνομία, παρά τις προσπάθειες και το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε, δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει και να το συλλάβει. Αλλη είδηση είναι ο τραυματισμός του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια από πέσιμο και ο περιορισμός των δραστηριοτήτων του, λόγω κατάγματος δεξιάς πλευράς που υπέστη.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ομολογία - σοκ από μια μητέρα", γράφει πως διατυπώνονται και νέες καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, εναντίον των δυο καλλιτεχνικών παραγόντων που χθες τέθηκαν υπό τετραήμερη κράτηση με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι Κύπρος και Συρία υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για μεταφορά φυσικού αερίου και ότι σε τρία χρόνια η Κύπρος θα παίρνει φθηνό φυσικό αέριο από τη Συρία.

"Η Σημερινή" γράφει στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Νέος συγκλονισμός" ότι κατατέθηκαν χθες στο Δικαστήριο Λάρνακας συγκλονιστικά στοιχεία για την υπό διερεύνηση υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων μαθητριών. Σε άλλο θέμα γράφει για τη μεσολαβητική πρόταση που επέδωσε χθες ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας σε εκπροσώπους της συντεχνίας μηχανικών αεροσκαφών και της διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών με στόχο την επίλυση της μεταξύ τους εργασιακής διαφοράς και την πρόληψη απεργιακών κινητοποιήσεων.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Θέλουν 'συμφωνία κορυφής'" γράφει πως η τουρκική κυβέρνηση και ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ενόψει της πιθανής επιστροφής του τελευταίου στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, ελίσσονται για να αποφύγουν προσχέδιο για συνολική διευθέτηση και στοχεύοντας στην υπογραφή και μιας "τρίτης συμφωνίας υψηλού επιπέδου". Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει την τελική απόφαση για τη διάθεση των 15 πρατηρίων πετρελαιοειδών που θα πρέπει να πωλήσουν οι εταιρείες "Μπι Πι" και "Μόμπιλ" για προστασία του ανταγωνισμού και μείωση του ολιγοπωλίου.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα με τίτλο "Συνομιλίες με ανοικτό... μυαλό" γράφει ότι χθες ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο Ντόναλντ Μπάντλερ, δήλωσε μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ότι θέλει συνομιλίες με "ανοικτό μυαλό", επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι το Γραφείο Προγραμματισμού, "σκιαγραφεί ειδυλλιακή εικόνα για την κυπριακή οικονομία" και σε σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας χθες "παρουσιάζονται επιλεκτικά στοιχεία και αριθμοί με προφανή στόχο τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων".

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα με τίτλο "'Μασκαρεμένος' διαρρήκτης κλέβει ποσό £170.000" γράφει ότι κυνηγητό εξαπέλυσε η Αστυνομία, με την επιστράτευση και ενός ελικοπτέρου που ανιχνεύει την περιοχή, για εντοπισμό ενός οπλισμένου μασκαρεμένου άνδρα, που έκλεψε 170.000 λίρες από υποκατάστημα της "Αrab Bank" στην τουριστική περιοχή Πρωταρά χθες το πρωί. Αλλού γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει από τους δρόμους όσες διαφημιστικές πινακίδες, τοποθετήθηκαν χωρίς άδεια.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Financial Mirror" στο κύριο θέμα με τίτλο "Στάση αναμονής για τα επιτόκια" γράφει ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), θα δεχθεί μια "πολυαναμενόμενη ώθηση", αν το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής "κάνει την έκπληξη του" κατά την συνεδρία του την ερχόμενη Παρασκευή, αποφασίζοντας τη μείωση των επιτοκίων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι "ιδιαίτερα σημαντική" θεωρείται η συνεχιζόμενη εισαγωγή νέων εταιρειών στο ΧΑΚ, για το πρώτο εξάμηνο του 2001 σε σχέση με την αγορά και το υποτονικό κλίμα που επικρατεί.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΝΜΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 8 August 2001 - 7:24:03 UTC