Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-05-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 6/05/2001

Η προεκλογική μάχη των κομμάτων και των υποψηφίων ενόψει των βουλευτικών εκλογών, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κύπρο, το χθεσινό συμπόσιο για τη φτώχεια στην Κύπρο και η απόκτηση του Πρωταθλήματος Κύπρου από την Ομόνοια είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Σκάνδαλο εκατομμυρίων στο Δήμο Λεμεσού", γράφει ότι στις 7 Δεκεμβρίου 2000, ο Δήμαρχος Λεμεσού Δημήτρης Κοντίδης υπέγραψε συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία για τη διαχείριση των διαφημιστικών πινακίδων του Δήμου, έναντι ποσού 500.000 λιρών για 15 χρόνια και γράφει ότι θεωρεί πως υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση της συγκεκριμένης εταιρείας. Αλλού γράφει για την απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο σε εθνοφύλακες που έχουν συμπληρώσει το καθορισμένο από το νόμο όριο ηλικίας, αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν στην Εθνική Φρουρά.

"Η Μάχη" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Νύκτα βομβιστών" αναφέρεται στη χθεσινή βομβιστική επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Λευκωσίας Μάριου Χαραλάμπους το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης δήλωσε χθες πως ύστερα από έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι η Κύπρος κατέχει την τελευταία θέση όσον αφορά τους εφήβους και τη σχέση τους με τα ναρκωτικά, ενώ σε συνέδριο που παρευρέθηκε ο υπουργός αναφέρθηκε η πρόθεση για αύξηση των μονάδων "Μέντωρ" που αποσκοπούν στη διαμόρφωση της φυσικής και ψυχικής υγείας των νέων.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Ναι, σκέφτομαι την προεδρία" γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ότι αν έλεγε πως δεν περνά από το μυαλό του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν ψέμα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σε κοινή συγκέντρωση Ε/Κ και Τ/Κ στο Λονδίνο που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των Μισιαούλη και Καβάζογλου σημειώθηκε από τον Γραμματέα διεθνών σχέσεων του Τ/κ Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας Ρασίχ Κεσκίνερ ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δεν μπορεί να παρεμποδιστεί σε περίπτωση μη λύσης του Κυπριακού.

"Η Σημερινή" στο πρωτοσέλιδο θέμα, το οποίο στεγάζεται υπό τον τίτλο "Παγίδα θανάτου" γράφει ότι μυστήριο καλύπτει τα κίνητρα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε χθες νωρίς το πρωί κατά του πολυτελούς αυτοκινήτου του ποδοσφαιριστή Μάριου Χαραλάμπους. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Επιστημονικός Διευθυντής του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος διαβεβαίωσε χθες ότι κανένα δείγμα αίματος που παραλήφθηκε από το εργαστήριο του Ιδρύματος έχει καταστραφεί ούτε πρόκειται να μείνει ατυποποίητο.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Υστατη μάχη συσπειρώσεων", γράφει ότι φαινόμενα που είχαν καταγραφεί στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα επαναληφθούν στις εκλογές της 27ης Μαίου στην Κύπρο, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές καθώς μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος αναμένει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της τις τελευταίες μέρες πριν από το στήσιμο των καλπών. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσιαρντ Μπάουτσερ σχολιάζοντας πληροφορίες για τις θέσεις των ΗΠΑ για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και γράφει ότι τα σχόλια του έγιναν με ασάφειες και χωρίς να αγγίζει την ουσία των πληροφοριών.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Πόλεμο στη φτώχεια" αναφέρεται στο συμπόσιο που διοργάνωσε χθες η ΠΕΟ για το θέμα της φτώχειας στην Κύπρο και γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας επικέντρωσε την ομιλία του, μεταξύ άλλων, στο 9,4% του πληθυσμού της Κύπρου που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αλλού γράφει ότι η Ομόνοια στέφθηκε χθες πανηγυρικά πρωταθλήτρια Κύπρου για 18η φορά στην ιστορία της αφού νίκησε χθες τον Αρη στο ΓΣΠ με 4 - 1 και γράφει ότι στη συνέχεια ακολούθησε λαϊκό παραλήρημα από χιλιάδες Ομονοιάτες σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Sunday Mail" γράφει ότι η πώληση τεσσάρων αεροπλάνων τύπου Αίρμπας από τις Κυπριακές Αερογραμμές μπορεί να αποφέρει στην εταιρεία περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια που θα διατεθούν για αγορά δύο νέων αεροσκαφών τύπου Α319S που στοιχίζουν 100 εκατομμύρια δολάρια. Αλλού αναφέρεται σε χθεσινό συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιστημονικού Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου κατά το οποίο εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος και σημειώθηκε η ανάγκη για εισαγωγή σύγχρονων και ευέλικτων μέσων μαζικής μεταφοράς.

(ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 6 May 2001 - 8:24:03 UTC