Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-02-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(K) Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 22/02/2001 Η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει την ίδρυση Σταθεροποιητικού Ταμείου για επενδύσεις σε τίτλους εταιρειών εισηγμένους στο ΧΑΚ, τα αποτελέσματα έρευνας αναφορικά με το κάπνισμα και τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ από τους μαθητές, οι συνεχιζόμενες βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες και η αναβολή της "δίκης" - παρωδίας του Πανίκου Τζιακούρμα για αύριο Παρασκευή είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H "Aλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ενεση 100 εκατομμυρίων για το ΧΑΚ" ότι χωρίς χρονοτριβή και παρά τις πρώτες, εντονότατες αντιδράσεις από πλευράς ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ προχωρεί η κυβέρνηση στη σύσταση της εταιρικής σχέσης της εταιρείας ιδιωτικού δικαίου - με μοναδικό μέτοχο το κράτος - η οποία θα ιδρύσει το Σταθεροποιητικό Ταμείο που θα επενδύσει στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι νέο σύστημα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από σήμερα το απόγευμα την Κύπρο - με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και τις μεμονωμένες καταιγίδες - ενώ την Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται και ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Στην ίδρυση Σταθεροποιητικού Ταμείου προχωρεί η κυβέρνηση" αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να εγκρίνει την ίδρυση Σταθεροποιητικού Ταμείου για επενδύσεις σε τίτλους εταιρειών εισηγμένους στο ΧΑΚ, με τη μορφή εταιρείας ιδιωτικού δικαίου και με μοναδικό μέτοχο το κράτος. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν χρηματική αποζημίωση σε περιπτώσεις πυρκαγιών και είπε πως η θέση αυτή επαναβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Πολιτικοί 'προστάτες' για τα νυκτερινά κέντρα" ότι πολιτικά πρόσωπα παίζουν το ρόλο "προστάτη" νυκτερινών κέντρων, "τα οποία συστηματικά παρανομούν και συνεχίζουν να λειτουργούν με την ανοχή των Αρχών". Αυτό κατήγγειλε χθες στη Βουλή η βουλευτής Κατερίνα Παντελίδου, ενώ από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι παντού. Αλλού σημειώνει ότι "λάθη, παραλείψεις και παρατυπίες" στη διαδικασία αγοράς σειρήνων για τις ανάγκες της Πολιτικής Αμυνας επισημαίνει η Ελεγκτική Υπηρεσία, λίγες μόνο ημέρες μετά το πόρισμά της για τη σειρά παραλείψεων στη διαδικασία αγοράς καμερών για τα άρματα της Εθνικής Φρουράς.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Εισβολή ηρωίνης" αναφέρει ότι η ηρωίνη έχει εισβάλει στα σχολεία και απειλεί το μαθητόκοσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία σχολικής έρευνας που κατέδειξε ότι ποσοστό 3,4% των αρρένων μαθητών της Α' τάξης λυκείου δοκίμασαν ηρωίνη, ενώ διπλασιάστηκε το ποσοστό αυτών που έκαναν χρήση LSD. Αλλού σημειώνει ότι για αύριο Παρασκευή αναβλήθηκε η "δίκη" - παρωδία του Ε/Κ εργολάβου Πανίκου Τζιακούρμα στο λεγόμενο "κακουργιοδικείο" του ψευδοκράτους, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ηρωίνη κτυπά τα σχολεία" ότι άκρως ανησυχητική είναι η αύξηση του ποσοστού των μαθητών που κάνουν χρήση ηρωίνης στα 16 τους μόλις χρόνια. Αφού, σε διάστημα τεσσάρων ετών, το ποσοστό των αγοριών που δοκίμασαν έστω και μια φορά τη λευκή σκόνη ανήλθε από το 2,2% στο 3,4%, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 50% περίπου. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι την προσωπική του εγγύηση δίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης προς τους συγγενείς του δραπέτη Πέτρου Πατσαλίδη, ότι δεν κινδυνεύει από την Αστυνομία, στην περίπτωση που αυτός ζητήσει να παραδοθεί.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Υπόγεια οργή" γράφει ότι "τα μένεα πνέουν στο ΔΗΣΥ κατά του Γιώργου Βασιλείου, "αλλά η οργή επεκτείνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος ενεθάρρυνε και στήριξε πλήρως το διαπραγματευτή στην απόφασή του να κατέλθει στις εκλογές". Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπειών των συντεχνιών ΠΕΟ και DEVIS και στο κοινό τους ανακοινωθέν που αναφέρει ότι οι δυο οργανώσεις θα συνεχίσουν τον κοινό αγώνα τους προς την κατεύθυνση της επαναπροσέγγισης και την ανάπτυξη πρωτοβουλίας που να εμπλέκει όσο το δυνατό περισσότερους εργαζόμενους.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα ότι ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωνε χθες τα σχέδιά της για ίδρυση Σταθεροποιητικού Ταμείου για το ΧΑΚ, οι επενδυτές σημείωναν χθες κέρδη ύστερα από πέντε συνεχείς συνεδρίες ανόδου του δείκτη, με τις μετοχές των τραπεζών όμως να ρίχνουν τη χρηματιστηριακή αγορά κατά 2,24%. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι ο δικηγόρος Μιχαλάκης Κυπριανού ανέφερε χθες ότι θα ήθελε όπως αλλάξει η σύνθεση της ομάδας των δικαστών που προεδρεύουν της δίκης σχετικά με υπόθεση φόνου κατά τη διάρκεια της οποίας επιβλήθηκε στον ίδιο ποινή φυλάκισης για περιφρόνηση του δικαστηρίου.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 22 February 2001 - 7:24:03 UTC