Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-10-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 24/10/2000 Οι χθεσινές απειλές του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, οι συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθνανάσιου και η γενικότερη κρίση στην Εκκλησία, καθώς και το θετικό κλίμα που επικράτησε χθες στο Χρηματιστήριο είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Διώκεται ποινικά ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης" σημειώνει ότι "βέβαιη θεωρείται η ποινική δίωξη του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κωνσταντινίδη και άλλων δύο τουλάχιστον προσώπων σε σχέση με την υπόθεση πρόκλησης βλάβης στο Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο για χρησιμοποίηση ψευδομαρτύρων εναντίον του". Σε άλλο σημείο γράφει ότι εκατομμύρια λίρες επιστρέφουν σύντομα σε χιλιάδες επενδυτές και μέσω αυτών στην αγορά, νοουμένου ότι στη μεθαυριανή συνεδρία της Βουλής θα εξασφαλίσουν πλειοψηφία δύο νέες ρυθμίσεις που ενέκρινε χθες η Επιτροπή Οικονομικών.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Απειλούν με πόλεμο" γράφει ότι "σε νέα φάση έντασης περνούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αφού οι τελευταίες εξελίξεις ουσιαστικά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει την πολιτική της αθεμελίωτης 'επαναπροσέγγισης' των δύο χωρών, που δημιουργήθηκε μετά τους περσινούς καταστροφικούς σεισμούς". Αλλού γράφει ότι το θέμα της αγοράς ελικοπτέρων για σκοπούς πυρόσβεσης θα τεθεί σήμερα στο μικροσκόπιο της αρμόδιας εξ υπουργών επιτροπής.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ιεράρχες στον τοίχο" γράφει ότι η κρίση στην Εκκλησία "οδηγείται πλέον σε καθοριστικό σημείο αφού η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνέρχεται σήμερα, καλείται να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις", ενώ "ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος φέρεται αποφασισμένος να συγκαλέσει Μείζονα Σύνοδο." Αλλού γράφει για μια "περίεργη αγορά μετοχών από τη Μητρόπολη Πάφου" που φέρεται, κατά την εφημερίδα, "να ακριβοπλήρωσε στο πρόσφατο παρελθόν υπερτιμολογημένες μετοχές υπό ένταξη εταιρειών στο χρηματιστήριο."

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Απειλεί με πόλεμο" γράφει ότι "υπό το αμήχανο βλέμμα του Αλβαρο ντε Σότο ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απείλησε με πόλεμο", δηλώνοντας ότι "ο εγκλωβισμός των τουρκικών μαχητικών από τα ραντάρ της Εθνικής Φρουράς σημαίνει πόλεμο". Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο ΓΓ της ΣΕΚ Δημήτρης Κιττένης απηύθυνε χθες έκκληση προς τα μέλη της αλλά και όλους τους εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις για το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής, που ανακοίνωσαν άλλες συντεχνίες.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Απειλούν και με πόλεμο" αναφέρεται στην εκτόξευση απειλών εκ μέρους του Ντεκτάς και της Άγκυρας που "δημιουργούν έτσι κλίμα έντασης, εκφοβισμού και αντιπαράθεσης, επιδιώκοντας οφέλη σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο ενόψει και των συνομιλιών της Γενεύης." Αλλού γράφει ότι σημαντική ανάκαμψη σημείωσαν χθες οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο με το δείκτη να καταγράφει αύξηση 9,4 μονάδων και κέρδη 3,11% σε σχέση με την περασμένη Παρασκεύη.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Έντονος προβληματισμός" αναφέρεται στο κλίμα που επικρατούσε χθες στην σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας τα κόμματα εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και γράφει ότι η "κυβέρνηση δεν έχει κατά νου κανένα σχεδιασμό για τη μείωση του δημόσιου χρέους εκτός έμμεσα από τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και κατ΄επέκταση από φορολογίες και έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις".

Η "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα με τίτλο "Για τον 'εξευτελισμό' της αεροπορικής βάσης ξεσπά λεκτικός πόλεμος" γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας διέψευσε χθες αναφορές του κυπριακού Τύπου για "εξευτελισμό της αεροπορικής βάσης Πάφου" αφού δεν καταρρίφθηκαν τα δύο τούρκικα μαχητικά που πέταξαν κοντά στη βάση. Αλλού η εφημερίδα επισημαίνει ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα σε διάστημα μόνο τριών ημερών.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΧΧ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 24 October 2000 - 10:09:39 UTC