Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-10-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 8/10/2000 Τα διαδραματιζόμενα κατά το χθεσινό Τακτικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ και οι σημερινές εκλογές στο κόμμα για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι συνεχιζόμενες διαμάχες στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Σκληρή αντιπολίτευση με Τάσο" αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του νέου Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου κατά το Τακτικό Συνέδριο του κόμματος και γράφει ότι έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματος στο άμεσο μέλλον. Αλλού γράφει ότι σχέδιο χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ετοιμάσει η Κεντρική Τράπεζα ενόψει της φιλελευθεροποίησης των επιτοκίων.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα, με τίτλο "Ισχυρά πρόσωπα πίεζαν την Αστυνομία" γράφει ότι για την υπόθεση απάτης εναντίον ηλικιωμένων, έγιναν μεθοδεύσεις και επηρεασμοί προς την πλευρά της Αστυνομίας, από πρόσωπα με ισχυρές προσβάσεις στην εξουσία και αξιόλογες κοινωνικές θέσεις. Αλλού γράφει ότι συνολικά 67 νέες αστυνομικίνες αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο Δευτέρα για ορκωμοσία στην Αστυνομική Εκπαιδευτική Αστυνομία.

Ο "Πολίτης" στο πρωτοσέλιδο θέμα, με τίτλο "Σύνταγμα μέσω Βρυξελλών" γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία σε μια προσπάθεια υπέρβασης των ιδεών ντε Σότο στο συνταγματικό ενεργοποιούν το ευρωπαϊκό πολιτειακό κεκτημένο. Αλλού γράφει ότι το ενδιαφέρον στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση στο ΔΗΚΟ επικεντρώνεται για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος, για την οποίαν υποψήφιοι είναι οι Στάθης Κιττής και Νίκος Κλεάνθους.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Κεραυνοί Τάσσου" γράφει ότι κεραυνούς εναντίον των συγκυβερνώντων κομμάτων ΔΗΣΥ - ΕΔΗ έριξε χθες ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτηρίζοντάς τους ως "συνδιαχειριστές της εξουσίας". Αλλού γράφει ότι ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Λευκωσίας αξίωσε από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη και την Αστυνομία να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία για τα πρατήρια που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διοχέτευσης πετρελαίου στα κατεχόμενα.

"Ο Φιλελεύθερος" στο βασικό θέμα, υπό τον τίτλο "Ναρκωτικά:Λουκέτο σε κέντρα" γράφει ότι αποφασίστηκε η αναδιάταξη της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά και επισπεύδεται η εφαρμογή σκληρών μέτρων όπως το κλείσιμο κέντρων διασκέδασης αν διαπιστωθεί ότι σε αυτά γίνεται χρήση ή εμπορία ναρκωτικών. Αλλού γράφει ότι αγγλικός τουριστικός οργανισμός ζητεί από τον ΚΟΤ την άμεση λήψη μέτρων για το σταμάτημα της αλλοτρίωσης του παραδοσιακού χαρακτήρα της Αγίας Νάπας.

Η "Χαραυγή" στο πρωτοσέλιδο θέμα, υπό τον τίτλο "Διχασμένη η Ιερά Σύνοδος" γράφει ότι η προχθεσινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου χαρακτηρίστηκε από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των Συνοδικών για το θέμα του Μητροπολίτη Αθανασίου. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ διατύπωσε ερωτηματικά για τις προθέσεις της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, με αφορμή την επαναφορά από μέρους της θέματος κατάργησης του καταλόγου διοριστέων στην εκπαίδευση.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" με τίτλο "Η βία εξαπλώνεται στα σύνορα του Λιβάνου" αναφέρεται στην προειδοποίηση του Ισραήλ κατά του Λιβάνου εάν δεν καταστείλει τους αντάρτες της Χέζμπολλάχ. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη δύο αντρών ηλικίας 27 και 20 χρόνων, αναφορικά με την υπόθεση βομβιστικής επίθεσης σε αυτοκίνητο χθες στην περιοχή Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 8 October 2000 - 8:24:03 UTC