Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-08-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ – 15/08/2000 Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν θέματα που αφορούν το Κυπριακό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και διάφορα εσωτερικά θέματα.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Λύση χωρίς όνομα προωθούν οι ξένοι", γράφει ότι οι ξένοι προωθούν λύση χωρίς όνομα για την Κύπρο, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν και τις δύο πλευρές, σημειώνοντας ότι το νέο κράτος που θα δημιουργηθεί με την επίλυση του Κυπριακού θα ονομάζεται απλώς "Κύπρος". Δημοσιεύει, επίσης, δήλωση της Γενικής Διευθύντριας του ΚΟΤ Φρύνης Μιχαήλ ότι οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει ο ΚΟΤ τα τελευταία χρόνια είναι οι κυριότεροι λόγοι της αύξησης του τουριστικού ρεύματος.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Καρτέλ φαρμακείων", γράφει ότι οι φαρμακοποιοί της Λευκωσίας θα προχωρήσουν σε συνεταιρισμό, μετά την κίνηση 23 συναδέλφων τους της Λεμεσού να ιδρύσουν δική τους εταιρεία και να εμφανιστούν στην αγορά με νέο πρόσωπο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Γράφει, επίσης, ότι με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Κύπρου και της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της αποδοχής του αιτήματος του Σπύρου Κυπριανού να προσφωνήσει τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Σάπια υλικά στα σπίτια μας", αναφέρεται σε έρευνα της εφημερίδας για τα ακατάλληλα δομικά υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα χιλιάδες σπίτια στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η πτυχή της παραγωγής και διοχέτευσης από κάποια λατομεία "αδρανών υλικών", τα οποία είναι εκτός προδιαγραφών. Γράφει, επίσης, ότι για πρώτη φορά εγείρεται θέμα υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω τα προβλήματα που ταλανίζουν επί μήνες την Εκκλησία.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Αρχιερατική ρήξη", γράφει ότι η ρήξη στους κόλπους της Εκκλησίας, με αφορμή καταγγελίες εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, βαθαίνει με γοργούς ρυθμούς, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Γράφει, επίσης, ότι από το 2001 θα πληρώνουμε φθηνότερα φάρμακα αλλά ακριβότερα νοσήλια, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για ρύθμιση της κυκλοφορίας και εμπορίας φαρμάκων, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα επιτρέπει παράλληλες εισαγωγές φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Πυκνώνουν τα σύννεφα στο Κυπριακό", γράφει ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου της Τουρκίας, αρμόδιου για κυπριακές υποθέσεις, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, επιβεβαιώνουν τις σοβαρές ανησυχίες που διετύπωσε το σύνολο σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας, απόρροια της εκτροπής που παρατηρείται στο Κυπριακό, όπως αυτή διαφαίνεται από την εξέλιξη των συνομιλιών. Αναφέρεται, επίσης, στην 74η επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου, διάδοχος του οποίου είναι το ΑΚΕΛ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει πρωτοσέλιδα ότι δικαστήριο επέβαλε χθες πρόστιμο 80 λιρών σε νεαρό Βρετανό τουρίστα, ο οποίος περπατούσε γυμνός σε κύριο δρόμο στην Αγία Νάπα. Σε εσωτερική σελίδα γράφει ότι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Αλ Γκορ έχει υποσχεθεί ότι θα εργαστεί για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι ήταν μέχρι τώρα βαθειά αναμεμειγμένος στις προσπάθειες των ΗΠΑ για επίλυση του προβλήματος.

(ΣΣ. Η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ)

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΚ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 15 August 2000 - 8:24:05 UTC