Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-07-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 17/7/2000 Το χθεσινό τροχαίο στην Πάφο που είχε ως αποτέλεσμα μια 20χρονη να χάσει τη ζωή της αφού έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το πόρισμα του στρατιωτικού ανακριτή περί "παραστρατιωτικού επιτελείου", η επιστολή βουλευτών για το θέμα των βρετανικών βάσεων και ζητήματα που αφορούν το Χρηματιστήριο είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Πέθανε πριν δει το παιδί της" ότι ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε χθες στην Πάφο όταν νεαρή ξεψύχησε μόλις έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, αφού είχε τραυματιστεί νωρίτερα σε δυστύχημα ενώ μεταφερόταν από το συζυγό της στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης προσανατολίζεται σε επανάληψη πάγιων θέσεων της ελληνικής κυπριακής πλευράς, ως απάντηση στις ιδέες του Αλβαρο ντε Σότο.

Το "Θάρρος" με κύριο τίτλο "Ενα αγγελούδι χαροπαλεύει" αναφέρει ότι νεαρή κοπέλλα, η Αργυρώ Ροδοσθένους 20 ετών, από την Περιστερώνα που μεταφερόταν από τη σύζυγό της σε ιδιωτική κλινική για να γεννήσει τραυματίστηκε σε δυστύχημα. Μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο Πάφου όπου οι γιατροί με καισαρική τομή ξεγέννησαν το αγοράκι της ενώ η ίδια έχασε τη μάχη με τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Πάφου. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι ποινικές ευθύνες εναντίον του συνταγματάρχη Αβραάμ Μαραγκού και πειθαρχικές εναντίον του συνταγματάρχη Λοϊζου Φεσά προκύπτουν από το πόρισμα περί ύπαρξης "παραστρατιωτικού επιτελείου" στο ΔΗΣΥ.

O "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Σχοινοβασία για τις βάσεις" ότι το αίτημα για τερματισμό των ασκήσεων των Βρετανών στρατιωτών εκτός των ορίων των βάσεων όπως αυτό διατυπώνεται σε προχθεσινή επιστολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών Λεμεσού (μεταξύ των οποίων οι του ΔΗΣΥ Πουργουρίδης, Στυλιανού και Ερωτοκρίτου) προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Αλλού αναφέρει ότι η δυσκολία στο συντονισμό για κατάσβεση των τελευταίων πυρκαγιών που κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις δασών και χλωρίδας της Κύπρου καθώς και η διστακτικότητα των πολιτών για ενεργή συμμετοχή στην πυρόσβεση οδηγεί στην ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης της εμπλοκής των κοινοτήτων, πριν και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Η Ελλάδα σιωπά" γράφει ότι η "δυσφορία στους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς κύκλους για την ανεκτική στάση και τη σιωπή της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου και στη δημιουργία των νέων τετελεσμένων στα Στροβίλια, εντείνεται". Αλλού αναφέρει ότι από τις πλέον καθοριστικές ημέρες για τη μετέπειτα πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κρίνεται από ειδήμονες η προσεχής Πέμπτη, λόγω του ότι θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών η αίτηση της Τράπεζας Κύπρου για εισδοχή της στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "G8: Αφαιρούν τα ψηφίσματα' ότι νέα παρέμβαση στο Κυπριακό ετοιμάζει η Ομάδα των Οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, η οποία θα εκδηλωθεί την παραμονή της επανέναρξης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Γενεύη. Σύμφωνα με πληροφορίες στην παράγραφο για το Κυπριακό, που έχει ετοιμασθεί από τους Υπουργούς Εξωτερικών των G8, δεν υπάρχει αναφορά στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών αφαιρώντας ουσιαστικά τη βάση των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι αλλάζουν "μπλοκάκια" οι τροχαίοι, οι οποίοι από σήμερα θα μοιράζουν εξώδικα - φωτιά για παραβάσεις τροχαίας στα φώτα τροχαίας, τις ζώνες, τα κράνη και τα κινητά τηλέφωνα εν ώρα οδήγησης.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "'Βοήθεια' από Ουάσιγκτον" γράφει ότι στην Ουάσιγκτον φέρεται να προσφεύγει πάλι η κυβέρνηση προκειμένου να ζητήσει "βοήθεια" για την "ποιοτική αλλαγή" των απόψεων του Αλβάρο ντε Σότο που περιέχονται στο άτυπο έγγραφο το οποίο κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη. Σε άλλο θέμα σημειώνει ότι τον αποκλεισμό αξιωματικού της αστυνομίας από το ανακριτικό έργο για το σκάνδαλο των "ροζ βίζων" και τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια ζητά και επιμένει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κίκης Γιάγκου.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 17 July 2000 - 6:24:06 UTC