Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-06-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - 11/6/2000 Οι κινήσεις των Ηνωμένων Εθνών για την έκδοση του νέου ψηφίσματος για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι αντιδράσεις της κυπριακής κυβέρνησης, το εκλογικό συνέδριο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών που πραγματοποιείται σήμερα, οι φήμες και οι διαψεύσεις περί Κυπρίων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης '17Ν' είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "ΚΙ.ΣΟΣ.:Στο βάθος οι προεδρικές" γράφει ότι πραγματοποιείται σήμερα το πρώτο εκλογικό συνέδριο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών κατά το οποίο θα γίνουν εκλογές για όλα τα αξιώματα. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δεν έχει υπόψη τον κατάλογο που φέρεται να παρουσιάζει Κυπρίους ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, κάτι που διέψευσε και η Ελλάδα.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα με τίτλο "Δημιούργημα η '17Ν'", γράφει ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών (CIA), των Αγγλων (Intelligence Service) και των Τούρκων (ΜΙΤ), αλλά και των Γερμανών ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει η '17Ν' και είναι δημιούργημα των υπηρεσιών αυτών για να προκαλεί προβλήματα στην Ελλάδα και να τη φέρει σε δύσκολη θέση. Αλλού αναφέρεται σε νέα πρόσωπα που θα παρουσιαστούν στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για τις βουλευτικές εκλογές του 2001.

Ο "Πολίτης" στο πρωτοσέλιδό του θέμα, υπό τον τίτλο "Ας φύγει η ΟΥΦΙΚΥΠ" γράφει ότι σε μια διαδικασία ικανοποίησης μέρους των απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων στο Κυπριακό, το Συμβούλιο Ασφαλείας προσανατολίζεται μέσω της προσθήκης του ψηφίσματος που θα εκδοθεί στις 15 Ιουνίου να κάνει αποδεκτό το λεγόμενο acknowledgement. Aλλού γράφει ότι στη δημιουργία θεσμοθετημένης αντιπολίτευσης προχωρούν οι εν ενεργεία δυνάμεις στο Δημοκρατικό Συναγερμό.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα, με τον τίτλο "Βρετανικό κάρφωμα" γράφει ότι η πρωτοβουλία των κινήσεων στην έδρα των ΗΕ ανήκει στους Βρετανούς, οι οποίοι εμφανίζονται να στρώνουν, με την κάλυψη των Αμερικανών και υπό τον μανδύα του ΟΗΕ, το δρόμο στη λογική των δύο οντοτήτων. Αλλού γράφει ότι οι γυναίκες των πόλεων πήραν σειρά για να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ - Παπανικολάου και εξέταση μαστού, στο πλαίσιο του ανιχνευτικού προγράμματος του καρκίνου του τράχηλου.

"Ο Φιλελεύθερος", στό βασικό δημοσίευμα, με τίτλο "ΟΗE: Σκληρή μάχη της Κύπρου" γράφει ότι σοβαρή κρίση απειλείται στις σχέσεις Κύπρου και ΗΕ λόγω της άρνησης του Διεθνούς Οργανισμού να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει αρχίσει χωριστές επαφές και συνεννοήσεις με το κατοχικό καθεστώς. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη ότι το οικονομικό μας υπόβαθρο παραμένει σταθερό και θα πρέπει με σειρά μέτρων να το θωρακίσουμε.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Διχαστική προεδρολογία" γράφει ότι η πρόωρη σεναριολογία για τις προεδρικές εκλογές που έχει αρχίσει προ καιρού στους κόλπους των κυβερνώντων προκαλεί εμφύλιες διαμάχες που μερικές φορές φτάνει στα όρια της αλληλοεξόντωσης. Αλλού γράφει ότι η συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται σε δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο προσεχώς. Η πρώτη αφορά το κονσέρτο του τενόρου Χοζέ Καρέρας και η δεύτερη αφορά την παρουσίαση της όπερας "Κάρμεν". Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε επεισόδιο πυροβολισμού κατά οποίο συνελήφθησαν δύο άτομα από την Αστυνομία Κιτίου.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/AXΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 11 June 2000 - 8:24:10 UTC